Хычины є стародавнім національним блюдом карачаєво-балкарської кухні. Вони являють собою коржі з прісного тіста з начинкою. У цій підбірці ми пропонуємо Вам 5 рецептів їх приготування з картоплею і сиром.
Балкарські хычины з картоплею і сиром на сковороді
З кульок тесту на кефірі розкочуються коржі. У центр кладеться начинка з картопляного пюре, сиру і зелені. Потім всі защипывается, тонко розкочується і обсмажується на сухій сковороді до рум’яної скоринки. Хычины змащуються маслом і подаються до столу.
Інгредієнти на
20 порц.
- Борошно пшеничне 5 ст.
- Кефір-1 склянка
- Вода-1 склянка
- Сіль-2 ч. л.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Картопля 7 шт.
- Сир Адигейський 500 гр.
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати хычины з картоплею і сиром на сковороді? Для початку готуємо тісто. У глибоку ємність відправляємо пшеничне борошно, кефір, воду, соду і замішуємо м’яке, еластичне тісто, не липнущее до рук. Далі накриваємо його рушником і відставляємо в сторону.
- В цей час готуємо начинку. Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в несолоній воді. Далі зливаємо всю рідину і за допомогою товкачика робимо однорідної пюре без грудочок. Потім додаємо в пюре натертий на дрібній тертці сир, подрібнену зелень і все ретельно перемішуємо. При необхідності додаємо сіль.
- Тепер беремо тісто, поділяють його на кульки по 4-5 см діаметром і кожен розгортаємо в невелику коржик. У центр кладемо кульку з картопляної начинки.
- Далі збираємо краї тіста, щільно їх защипуємо і знову розгортаємо все в тонкі коржі по 3-5 мм.
- Добре розжарюємо сковороду і обсмажуємо на ній хычины без олії з двох сторін по 1-2 хвилини, поки на них не утворюється рум’яна кірочка.
- Змащуємо гарячі коржі вершковим маслом, складаємо їх стопкою, розрізаємо на чотири частини і подаємо до столу з айраном, кефіром, сметаною або томатним соком. Приємного апетиту!
