Хычины з картоплею і сиром – 5 рецептів на сковороді з покроковими фото

Дуже смачні хычины з картоплею, сиром, зеленню

М’яке тісто поділяється на рівні частини, кожна розкачується в невелику коржик, а в центр кладуть начинку з картоплі, сиру і зелені. Далі краю збираються, защипываются і заготівля тонко розкочується. Хычины обсмажують на сухій сковороді і змащуються маслом.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Сир адигейський – 200 гр.
  • Сир російський – 200 гр.
  • Зелень свіжа – 1 пучок.
  • Кефір 2.5% – 250 гр.
  • Вода – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку очищаємо і промиваємо картоплю. Далі перекладаємо в каструлю і відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Крок 2. В цей час готуємо тісто. У глибоку ємність наливаємо воду, кефір, додаємо туди розпушувач, сіль і добре все перемішуємо вінчиком. Далі вводимо борошно і замішуємо еластичне тісто, не липнущее до рук. Накриваємо тісто рушником і даємо йому постояти при кімнатній температурі 30 хвилин.

Крок 3. Російський і адигейський сир натираємо на тертці, додаємо туди подрібнену зелень і ретельно все перемішуємо.

Крок 4. З картоплі зливаємо всю рідину, додаємо до нього трохи вершкового масла і за допомогою товкачика перетворюємо його в однорідну масу без грудочок.

Крок 5. Додаємо до картоплі суміш сиру з зеленню і добре перемішуємо.

Крок 6. Тісто розділяємо на 10-12 рівних частин. Кожну з них розгортаємо в невелику коржик, а в центр кладемо начинку.

Крок 7. Далі збираємо краї тіста щільно защипуємо їх і розкачуємо отриману заготовку в тонкий корж, відповідно з діаметром сковороди.

Крок 8. Сковороду добре прогріваємо і обсмажуємо на ній хычины по 2-3 хвилини з двох сторін без масла, поки на них не утворюється рум’яна кірочка.

Крок 9. Змащуємо гарячі коржі вершковим маслом, складаємо їх стопкою і подаємо до столу в якості закуски або самостійного блюда. Приємного апетиту!