Дуже смачні хычины з картоплею, сиром, зеленню
М’яке тісто поділяється на рівні частини, кожна розкачується в невелику коржик, а в центр кладуть начинку з картоплі, сиру і зелені. Далі краю збираються, защипываются і заготівля тонко розкочується. Хычины обсмажують на сухій сковороді і змащуються маслом.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Сир адигейський – 200 гр.
- Сир російський – 200 гр.
- Зелень свіжа – 1 пучок.
- Кефір 2.5% – 250 гр.
- Вода – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку очищаємо і промиваємо картоплю. Далі перекладаємо в каструлю і відварюємо в підсоленій воді до готовності.
Крок 2. В цей час готуємо тісто. У глибоку ємність наливаємо воду, кефір, додаємо туди розпушувач, сіль і добре все перемішуємо вінчиком. Далі вводимо борошно і замішуємо еластичне тісто, не липнущее до рук. Накриваємо тісто рушником і даємо йому постояти при кімнатній температурі 30 хвилин.
Крок 3. Російський і адигейський сир натираємо на тертці, додаємо туди подрібнену зелень і ретельно все перемішуємо.
Крок 4. З картоплі зливаємо всю рідину, додаємо до нього трохи вершкового масла і за допомогою товкачика перетворюємо його в однорідну масу без грудочок.
Крок 5. Додаємо до картоплі суміш сиру з зеленню і добре перемішуємо.
Крок 6. Тісто розділяємо на 10-12 рівних частин. Кожну з них розгортаємо в невелику коржик, а в центр кладемо начинку.
Крок 7. Далі збираємо краї тіста щільно защипуємо їх і розкачуємо отриману заготовку в тонкий корж, відповідно з діаметром сковороди.
Крок 8. Сковороду добре прогріваємо і обсмажуємо на ній хычины по 2-3 хвилини з двох сторін без масла, поки на них не утворюється рум’яна кірочка.
Крок 9. Змащуємо гарячі коржі вершковим маслом, складаємо їх стопкою і подаємо до столу в якості закуски або самостійного блюда. Приємного апетиту!