Ікра з переросли огірків з цибулею та морквою на зиму
Ікра з переросли огірків з цибулею та морквою на зиму стане оригінальним частуванням для рідних і близьких. Хоч в рецепті і використовуються прості бюджетні інгредієнти, але такого ви точно ще не пробували. Приготування ікри зовсім не складне. З процесом впоратися навіть дилетант.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Помідори – 500 гр.
- Болгарський перець – 500 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Масло олію – 100 мл
- Лавровий лист – за бажанням.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо огірки, видалити хвостики, нарізаємо довільно. При необхідності попередньо видаляємо шкірку. Нарізку посипаємо ложкою солі і залишаємо на третину години, щоб позбутися від надлишків соку.
Крок 2. Моркву очищаємо і подрібнюємо теркою. З цибулин знімаємо верхній шар і нарізаємо півкільцями.
Крок 3. Проціджуємо сік через сито, огірки переміщаємо в чашу подрібнювача. Замість електроприладів застосовуємо механічну м’ясорубку.
Крок 4. Вимиті помідори звільняємо від плодоніжок і перекручуємо.
Крок 5. В товстостінну посуд наливаємо масло, закидаємо цибулю, моркву і огірочки і пасеруємо.
Крок 6. До обжарке відправляємо перетерті помідори.
Крок 7. Солодкий перець промиваємо і видаляємо нутрощі.
Крок 8. Прокрутивши, додаємо до протушеної овочевої маси.
Крок 9. Посоливши і довівши до кипіння, зменшуємо нагрівання і проварюємо ікру півгодини, не забуваючи помішувати. На розсуд кладемо горошини перцю і лаврушку. Додаємо рубаний часник. В кінці приготування додаємо оцтову кислоту.
Крок 10. Розмішавши ікру, розподіляємо її по стерилізованим банкам за допомогою воронки з широким горлом.
Крок 11. Закатуємо прокип’яченими кришками за допомогою машинки. Перевертаємо і охолоджуємо в такому положенні, закрутивши в плед.
Крок 12. Переміщаємо закрутку до інших запасів. Приємного апетиту!