Ікра з огірків на зиму – 6 рецептів Пальчики оближеш з покроковими фото

Ікра з переросли огірків з цибулею та морквою на зиму

Ікра з переросли огірків з цибулею та морквою на зиму стане оригінальним частуванням для рідних і близьких. Хоч в рецепті і використовуються прості бюджетні інгредієнти, але такого ви точно ще не пробували. Приготування ікри зовсім не складне. З процесом впоратися навіть дилетант.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Болгарський перець – 500 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Масло олію – 100 мл
  • Лавровий лист – за бажанням.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо огірки, видалити хвостики, нарізаємо довільно. При необхідності попередньо видаляємо шкірку. Нарізку посипаємо ложкою солі і залишаємо на третину години, щоб позбутися від надлишків соку.

Крок 2. Моркву очищаємо і подрібнюємо теркою. З цибулин знімаємо верхній шар і нарізаємо півкільцями.

Крок 3. Проціджуємо сік через сито, огірки переміщаємо в чашу подрібнювача. Замість електроприладів застосовуємо механічну м’ясорубку.

Крок 4. Вимиті помідори звільняємо від плодоніжок і перекручуємо.

Крок 5. В товстостінну посуд наливаємо масло, закидаємо цибулю, моркву і огірочки і пасеруємо.

Крок 6. До обжарке відправляємо перетерті помідори.

Крок 7. Солодкий перець промиваємо і видаляємо нутрощі.

Крок 8. Прокрутивши, додаємо до протушеної овочевої маси.

Крок 9. Посоливши і довівши до кипіння, зменшуємо нагрівання і проварюємо ікру півгодини, не забуваючи помішувати. На розсуд кладемо горошини перцю і лаврушку. Додаємо рубаний часник. В кінці приготування додаємо оцтову кислоту.

Крок 10. Розмішавши ікру, розподіляємо її по стерилізованим банкам за допомогою воронки з широким горлом.

Крок 11. Закатуємо прокип’яченими кришками за допомогою машинки. Перевертаємо і охолоджуємо в такому положенні, закрутивши в плед.

Крок 12. Переміщаємо закрутку до інших запасів. Приємного апетиту!