Ікра з опеньків на зиму – 8 найсмачніших рецептів грибної ікри з покроковими фото

Ікра з опеньків без моркви на зиму

Ікра з опеньків без моркви на зиму виходить неймовірно ніжною і дуже смачною. Зимові заготовки готуються просто, головне перебрати і відварити гриби. Решта – справа техніки. Божественне частування не залишить байдужим ні одного їдця. Навіть ті, хто не особливо цінує лісовий продукт, завжди залишаються в захваті.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Опеньки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – за смаком.
  • Часник – 3-5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Оцтова есенція 70% – 1/3 ч. ложки
  • Лавровий лист – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару.

Крок 2. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте до тих пір, поки вода не стане чистою. Допустимо використовувати друшляк.

Крок 3. Оброблені гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть не більше півгодини, знімаючи шумівкою піну.

Крок 4. Зварені опеньки процідіть. Сполосніть проточною водою.

Крок 5. Опеньки подрібніть м’ясорубкою. Для більш однорідної текстури скористайтесь занурювальним електроприладом.

Крок 6. Цибулю і часник почистіть.

Крок 7. Овочі подрібніть і змішайте з перекрученими опеньками.

Крок 8. Прогрійте сковорідку, налийте масло. Викладіть перекручені опеньки і цибулю з часником. Посоліть і додайте лаврушку.

Крок 9. Тушкуйте 20 хвилин. В кінці влийте оцтову есенцію, прогрійте і вимкніть нагрів.

Крок 10. Гарячої ароматної закускою заповніть чисті банки. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові заготовки. Їжте ікру зі свіжим хлібом або підсмаженими грінками. Приємного апетиту!