Ікра з опеньків на зиму – 8 найсмачніших рецептів грибної ікри з покроковими фото

Грибна ікра з варених опеньків

Грибна ікра з варених опеньків – закуска, не відрізняється від інших інтерпретацій своєю оригінальністю. Компоненти гармонійно поєднуються, не потребують доповнення і порадують смаковими якостями. Грибне частування подобається багатьом. Його подають як самостійне блюдо або в якості приємного бонусу.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • відварені Опеньки – 1 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Збирати гриби. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте до тих пір, поки вода не стане чистою. Допустимо використовувати друшляк.

Крок 2. Гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть не більше півгодини, знімаючи шумівкою піну. Зварені опеньки злийте через друшляк. Промийте під краном.

Крок 3. Цибуля обшелушите і дрібно настругайте.

Крок 4. Морквину поскобліть і наріжте.

Крок 5. Прогрійте сковорідку, налийте масло. Викладіть овочеву нарізку і обсмажте до м’якості.

Крок 6. Гриби перекрутіть на м’ясорубці.

Крок 7. До обсмаженою овочам перекладіть перекручені опеньки. Посоліть і поперчіть. Додайте подрібнений часник. Тушкуйте на повільному вогні півгодини.

Крок 8. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликої ємності використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару.

Крок 9. Гарячої ароматної закускою заповніть чисті банки. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру.

Крок 10. Коли закачування охолонуть, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові заготовки. Їжте ікру зі свіжим хлібом. Приємного насолоди!