грибна Ікра з опеньків з часником
грибна Ікра з опеньків з часником має дурманним ароматом. Запах зводить з розуму, пропустити чарівну закуску повз не вийде навіть у тих, хто байдужий до грибів. У сезон опеньків я роблю заготовки в великих кількостях для своєї сім’ї і в якості гостинців для друзів і родичів.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Склад:
- Опеньки – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія соняшникова 50 мл
- Часник – 2 зубчики.
Процес приготування:
Крок 1. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте до тих пір, поки вода не стане чистою. Гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин.
Крок 2. Цибуля обшелушите і настругайте.
Крок 3. Зварені опеньки злийте через друшляк. Промийте під краном. Прогрійте каструлю, налийте половину масла. Викладіть гриби з цибулею і обсмажте до м’якості.
Крок 4. Цибуля стане м’яким, і опеньки дійдуть до потрібної кондиції.
Крок 5. Обжарку перекрутіть на м’ясорубці.
Крок 6. Посоліть і поперчіть. Здобріть подрібненим часником. За бажанням додайте пряні трави.
Крок 7. Змішайте компоненти. Смажте до випаровування вологи. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих банок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару або в духовці. Гарячою закускою заповніть чисті скляні ємності. Закрутіть стерильними кришками.
Крок 8. Банки охолодіть. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Їжте, намазавши на підсмажений хліб. Це неймовірно смачно. Приємного апетиту!