Ікра з опеньків на зиму – 8 найсмачніших рецептів грибної ікри з покроковими фото

Ікра з опеньків з помідорами на зиму

Ікра з опеньків з помідорами на зиму має досить цікавим і яскравим смаком. Оригінальна закуска користується підвищеним попитом серед домочадців. Заготовки зникають зі швидкістю світла, скільки їх не приготуй. Грибну ікру я найчастіше подаю з підсушеним хлібом або додаю при готуванні пасти. Це мега смачно! Гастрономічний екстаз забезпечений!

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2,8 л.

Інгредієнти:

  • Опеньки варені – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих банок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару. Цибулю почистіть і дрібно настругайте.

Крок 2. Морквину поскобліть і подрібніть.

Крок 3. Оброблені гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть не більше півгодини, знімаючи шумівкою піну. Зварені опеньки процідіть. Сполосніть проточною водою. Опеньки з очищеним часником подрібнити на м’ясорубці. Для більш однорідної текстури скористайтесь занурювальним електроприладом.

Крок 4. Прогрійте сковорідку, налийте масло. Викладіть овочеву нарізку і обсмажте до м’якості. Промиті помідори звільнити від шкірки і подрібнити на м’ясорубці.

Крок 5. До овочевої засмажки перекладіть перекручені опеньки і помідори. Посоліть і поперчіть. Тушкуйте 40 хвилин.

Крок 6. Гарячої ароматної закускою заповніть чисті банки. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові заготовки. Їжте ікру зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!