Ікра з опеньків з помідорами на зиму
Ікра з опеньків з помідорами на зиму має досить цікавим і яскравим смаком. Оригінальна закуска користується підвищеним попитом серед домочадців. Заготовки зникають зі швидкістю світла, скільки їх не приготуй. Грибну ікру я найчастіше подаю з підсушеним хлібом або додаю при готуванні пасти. Це мега смачно! Гастрономічний екстаз забезпечений!
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2,8 л.
Інгредієнти:
- Опеньки варені – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих банок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару. Цибулю почистіть і дрібно настругайте.
Крок 2. Морквину поскобліть і подрібніть.
Крок 3. Оброблені гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть не більше півгодини, знімаючи шумівкою піну. Зварені опеньки процідіть. Сполосніть проточною водою. Опеньки з очищеним часником подрібнити на м’ясорубці. Для більш однорідної текстури скористайтесь занурювальним електроприладом.
Крок 4. Прогрійте сковорідку, налийте масло. Викладіть овочеву нарізку і обсмажте до м’якості. Промиті помідори звільнити від шкірки і подрібнити на м’ясорубці.
Крок 5. До овочевої засмажки перекладіть перекручені опеньки і помідори. Посоліть і поперчіть. Тушкуйте 40 хвилин.
Крок 6. Гарячої ароматної закускою заповніть чисті банки. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові заготовки. Їжте ікру зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!