Індичка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжна індичка в сметанному соусі в мультиварці

Простий варіант приготування індички – в мультиварці. Для більшої м’якості і соковитості продукту доповніть його сметанним соусом. Використовуйте кулінарну ідею для вашого сімейного обіду.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Гомілку індички – 1 шт.
  • Філе індички – 200 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 3 ст. л.
  • Вода – 50 мл
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю та нарізаємо його шматочками середнього розміру.

Крок 2. Включаємо мультиварку в режим для смаження. Вливаємо в чашу масло й обсмажуємо в ньому шматочки цибулі.

Крок 3. Філе індички ріжемо на порційні шматки. М’ясо з гомілки акуратно знімаємо.

Крок 4. Викладаємо шматочки до цибулі.

Крок 5. Коли м’ясо змінить свій колір, посипаємо його борошном. Перемішуємо.

Крок 6. У глибокій мисці змішуємо сметану з водою, сіллю, меленим перцем і подрібненими зубчиками часнику.

Крок 7. Заливаємо вміст мультиварки соусом. Готуємо ще 30 хвилин в режимі для гасіння.

Крок 8. Далі можна поставити режим «випічка» на 20 хвилин, щоб соус більше загус.

Крок 9. Соковита індичка в сметанному соусі готова!