Ніжна індичка в сметанному соусі в мультиварці
Простий варіант приготування індички – в мультиварці. Для більшої м’якості і соковитості продукту доповніть його сметанним соусом. Використовуйте кулінарну ідею для вашого сімейного обіду.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Гомілку індички – 1 шт.
- Філе індички – 200 гр.
- Сметана – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 3 ст. л.
- Вода – 50 мл
- Борошно – 2 ст. л.
- Часник – 5 зубчиків.
- Масло рослинне – 20 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю та нарізаємо його шматочками середнього розміру.
Крок 2. Включаємо мультиварку в режим для смаження. Вливаємо в чашу масло й обсмажуємо в ньому шматочки цибулі.
Крок 3. Філе індички ріжемо на порційні шматки. М’ясо з гомілки акуратно знімаємо.
Крок 4. Викладаємо шматочки до цибулі.
Крок 5. Коли м’ясо змінить свій колір, посипаємо його борошном. Перемішуємо.
Крок 6. У глибокій мисці змішуємо сметану з водою, сіллю, меленим перцем і подрібненими зубчиками часнику.
Крок 7. Заливаємо вміст мультиварки соусом. Готуємо ще 30 хвилин в режимі для гасіння.
Крок 8. Далі можна поставити режим «випічка» на 20 хвилин, щоб соус більше загус.
Крок 9. Соковита індичка в сметанному соусі готова!