Індичка з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування соковитої запеченої індички

Індичка з картоплею в духовці — смачне і ситне блюдо для всієї родини. Індичка дає величезний простір для смачних експериментів, ви можете додавати різні спеції, зелень і маринад. Ми підібрали 10 різноманітних рецептів соковитою запеченої індички.

Соковите філе індички, запечене з картоплею в духовці

В духовці м’ясо з овочами виходить дуже соковитим і ароматним. Таке блюдо актуально для вихідного дня, коли вся родина збирається за одним столом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Індичка 600 гр. філе
  • Картопля 800 гр.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Базилік сушений ½ ч. л.
  • Каррі 2 щіпки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 5 зуб.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Розмарин 1 гілка
  • Цибуля зелена для подачі

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти індичку з картоплею в духовці? Картоплю очистіть, наріжте шматочками середнього розміру і складіть його в миску. Додайте до картоплі базилік, сіль, подрібнений часник і трохи соняшникової олії, перемішайте.
  2. Філе індички помийте, наріжте кубиками, перекладіть в миску, додайте сіль, каррі мелений перець, перемішайте.
  3. Змішайте картоплю і м’ясо, додайте лавровий лист і розмарин. Викладіть індичку і картоплю в жароміцну форму.
  4. Накрийте форму фольгою і відправте її в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.
  5. Потім зніміть фольгу і готуйте страву ще 20 хвилин. Перед подачею посипте запечену індичку і картоплю зеленою цибулею.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти індичку з картоплею в фользі?

Ще один спосіб приготувати соковиту запечену індичку з картоплею. Простота цієї страви полягає в невеликій кількості інгредієнтів і легкий спосіб приготування.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе індички – 400 гр.
  • Картопля – 8 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для птиці – за смаком.
  • Майонез – 4-6 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе індички вимити, промокніть паперовими рушниками і розріжте його на кілька порційних шматків.

2. Кожен шматочок індички покладіть на лист фольги, посоліть і приправте їх.

3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кружечками. На кожен шматок філе розкладіть скибочки картоплі, посоліть їх і змастіть майонезом.

4. Загорніть заготовки у фольгу, в центрі залиште невеликий отвір для виходу пари.

5. Запікайте індичку з картоплею в духовці при 180 градусах 60 хвилин. Готову страву можна подавати прямо у фользі.

Приємного апетиту!

М’яка і соковита індичка, запечена з картоплею в рукаві

Завдяки рукав для запікання картоплю і індичка не пересихають в духовці. Блюдо виходить смачним і соковитим, так як запікається у власному соку, насичуючись ароматом спецій.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Індичка – 0,5 кг
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Індичку помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте тушку на частини.

2. М’ясо посоліть, приправте, додайте соєвий соус і гірчицю, перемішайте і залиште на півгодини для маринування.

3. Картопля очистіть від шкірки, обмийте і наріжте шматочками середнього розміру. Картопля посоліть і приправте за смаком.

4. В рукав для запікання викладіть м’ясо, потім на нього укладіть картоплю. Також додайте очищені зубчики часнику.

5. Закріпіть краю рукава і помістіть його в духовку, розігріту до 180 градусів, на 60-80 хвилин.

6. Коли страва буде готове, акуратно розріжте пакет і викладіть індичку і картоплю на загальне блюдо, посипте рубаною зеленню і подавайте в гарячому вигляді на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування індички з картоплею в духовці

Особливо смачною індичка виходить в глиняних горщиках. Таке блюдо можна приготувати порційно і подавати його прямо в горщиках на стіл. Вашим близьким і гостям точно сподобається.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе індички – 600 гр.
  • Сметана – 150 мл
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі очистіть, помийте і наріжте кубиками.

2. Філе індички вимити, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками середнього розміру.

3. Сметану змішайте з сіллю і меленим перцем.

4. У мисці змішайте м’ясо, картоплю, моркву і сметанную заправку.

5. Отриману масу розкладіть по горщикам. У кожен горщик покладіть лавровий лист і розмарин, накрийте їх кришками і поставте в духовку. Запікайте індичку з картоплею при 180 градусах 60 хвилин.

6. Подавайте запечену індичку з картоплею прямо в горщиках.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт індички, запеченої з картоплею і сиром в духовці

Простий рецепт приготування філе індички і картоплі під апетитною сирної шапочкою. Таке блюдо користується особливою популярністю, так як воно смачне, легке й красиве. Його можна також приготувати для святкового застілля.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • салатний Цибуля – 2 шт.
  • Перець гострий маринований – 2 шт.
  • Філе індички – 600 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сир – 100-150 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кружечками. Цибулю і гострий перець наріжте кільцями.

2. У форму для запікання змастіть оливковою олією.

3. Філе індички наріжте кубиками. У форму викладіть картоплю, цибулю, перець і м’ясо. Кожен шар посоліть і приправте за смаком. Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку на 35-50 хвилин.

4. Сир натріть на крупній тертці.

5. Дістаньте страву з духовки, посипте його сиром і знову помістіть в духовку на 10-15 хвилин. Коли сирна скоринка зарум’яниться, блюдо готове, посипте його рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

М’яка і ніжна гомілку індички, запечена з картоплею

М’ясо індички на кістки соковитіше, ніж філе, тому його простіше готувати і можна не боятися, що воно вийде сухим. Пропонуємо вам спробувати чудове блюдо з гомілки індички і картоплі, запечене в духовці.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Гомілку індички – 800 гр.
  • Приправа для птиці– за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло соняшникове – за смаком.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Приправа для картоплі – за смаком.
  • Часник – 3-4 зуб.

Процес приготування:

1. Гомілка індички помийте, обітріть паперовими рушниками, відсуньте шкірку, зробіть глибокі надрізи в м’ясі і вкладете в них часточки часнику.

2. Поверніть шкірку на колишнє місце і натріть гомілку сіллю і спеціями. Викладіть м’ясо в жароміцну форму.

3. Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте скибочками. Змішайте картоплю з невеликою кількістю соняшникової олії, сіллю і приправами.

4. Потім викладіть картоплю в форму до індички. Форму накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів.

5. Запікайте блюдо 50 хвилин. Потім ще 20-25 хвилин без фольги. Запечену гомілку індички з картоплею трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати соковите стегно індички з картоплею в духовці?

Індичка з картоплею в духовці – просте і ситне блюдо, яке можна приготувати відразу на всю сім’ю. Для запікання підійдуть різні частини індички, наприклад, стегна. М’ясо виходить соковитим і ароматним, а картопля перетворюється в чудовий гарнір.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Стегна індички – 2 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Шавлія – 2 гілки.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Петрушка – за смаком.
  • Бульйон курячий – 2 склянки
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 200 градусів. Стегна індички промийте і просушіть паперовими рушниками.

2. Шавлія, розмарин і петрушку покришіть, змастіть травами м’ясо. Посипте індичку сіллю і спеціями.

3. Викладіть індичку в жароміцну форму і запікайте в духовці півгодини.

4. Поки м’ясо запікається в духовці, наріжте картоплю, подрібніть цибулю і часник. Змішайте овочі в мисці, додайте олію, сіль і спеції. Дістаньте м’ясо з духовки, перевернути його на іншу сторону і викладіть до нього овочі.

5. Також в форму влийте курячий бульйон і знову поставте в духовку на 40 хвилин. Блюдо виходить дуже соковитим і ароматним.

Приємного апетиту!

Соковита і дуже смачна індичка з картоплею і грибами в духовці

Шикарне блюдо на будь-який випадок. Індичка відноситься до дієтичних продуктів, тому страви з неї виходять легкими, поживними і не жирними. Пропонуємо вам запекти в духовці м’ясо індички разом з картоплею і грибами.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Філе індички – 350 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Картопля – 7-8 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Філе індички наріжте кубиками, перекладіть в миску, додайте соєвий соус, мелений перець, перемішайте і залиште на півгодини для маринування.

2. Поки маринується індичка, наріжте овочі. Складіть овочі в миску до м’яса, посоліть, приправте за смаком і додайте трохи соняшникової олії, перемішайте.

3. Індичку і овочі викладіть у форму для запікання. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів, запікайте блюдо 35-40 хвилин.

4. Перевірте м’ясо і картоплю на готовність. Посипте блюдо тертим сиром і поверніть його в духовку ще на 15-20 хвилин.

5. Запечену індичку з картоплею і грибами посипте рубаною зеленню і подавайте на обід або вечерю.

Приємного апетиту!

Ніжна і м’яка індичка, запечена з картоплею в сметані

Дуже смачними м’ясні страви виходять, якщо запікати їх у духовці. А якщо брати філе індички, то ви не тільки смачно нагодувати сім’ю, але і зробите це з користю для організму. Пропонуємо запекти індичку разом з картоплею в сметані.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1-2.

Склад:

  • Індичка – 100-150 гр.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Масло вершкове – 0,5 ст. л.
  • Кріп – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для птиці – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю, цибулю і часник очистіть і промийте проточною водою. Картоплю наріжте шматочками середнього розміру, цибулю і часник подрібніть ножем. М’ясо індички наріжте кубиками.

2. Візьміть глиняний горщик або іншу термостійку форму. Першим шаром викладіть картоплю, потім індичку і цибулю.

3. Якщо розмір форми дозволяє, то повторіть шари ще раз в тому ж порядку. Кожен шар трохи посоліть і приправте.

4. Додайте лавровий лист, вершкове масло і сметану. Поставте горщик в духовку, розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.

5. Потім прикрийте горщик кришкою і готуйте ще 30-35 хвилин. Після цього додайте трохи води, покладіть часник і запікайте ще 40 хвилин.

6. Готове блюдо викладіть на тарілку, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

М’ясо по-французьки з індички з картоплею і сирною скоринкою

Головна фішка м’яса по-французьки – це апетитна сирна скоринка, яка утворюється зверху при запіканні страви в духовці. Якщо ви не любите жирне м’ясо, то звичайну свинину і яловичину можна замінити на більш легку індичку.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Філе індички – 550 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Приправа для птиці – за смаком.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Масло рослинне для змащування форми.

Процес приготування:

1. Філе індички наріжте слайсами, відбийте, змастіть сіллю і спеціями.

2. Помідори і ріпчасту цибулю наріжте кружечками.

3. Картопля наріжте тонкими кружечками.

4. Форму для запікання застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом, викладіть шар з картоплі, посоліть і приправте його за смаком. Зверху покладіть м’ясо, змастіть його сметаною.

5. Потім покладіть шар їх помідорів і цибулі, його також посоліть і приправте. Щедро посипте заготівлю тертим сиром.

6. Форму накрийте фольгою і запікайте в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте ще 15-20 хвилин. М’ясо по-французьки відмінно пропікається і має чудовий смак.

Приємного апетиту!