Індичка з картоплею в духовці — смачне і ситне блюдо для всієї родини. Індичка дає величезний простір для смачних експериментів, ви можете додавати різні спеції, зелень і маринад. Ми підібрали 10 різноманітних рецептів соковитою запеченої індички.
Соковите філе індички, запечене з картоплею в духовці
В духовці м’ясо з овочами виходить дуже соковитим і ароматним. Таке блюдо актуально для вихідного дня, коли вся родина збирається за одним столом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Індичка 600 гр. філе
- Картопля 800 гр.
- Паприка 1 ч. л.
- Базилік сушений ½ ч. л.
- Каррі 2 щіпки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник 5 зуб.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Розмарин 1 гілка
- Цибуля зелена для подачі
Процес приготування:
- Як смачно запекти індичку з картоплею в духовці? Картоплю очистіть, наріжте шматочками середнього розміру і складіть його в миску. Додайте до картоплі базилік, сіль, подрібнений часник і трохи соняшникової олії, перемішайте.
- Філе індички помийте, наріжте кубиками, перекладіть в миску, додайте сіль, каррі мелений перець, перемішайте.
- Змішайте картоплю і м’ясо, додайте лавровий лист і розмарин. Викладіть індичку і картоплю в жароміцну форму.
- Накрийте форму фольгою і відправте її в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.
- Потім зніміть фольгу і готуйте страву ще 20 хвилин. Перед подачею посипте запечену індичку і картоплю зеленою цибулею.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти індичку з картоплею в фользі?
Ще один спосіб приготувати соковиту запечену індичку з картоплею. Простота цієї страви полягає в невеликій кількості інгредієнтів і легкий спосіб приготування.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе індички – 400 гр.
- Картопля – 8 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для птиці – за смаком.
- Майонез – 4-6 ст. л.
Процес приготування:
1. Філе індички вимити, промокніть паперовими рушниками і розріжте його на кілька порційних шматків.
2. Кожен шматочок індички покладіть на лист фольги, посоліть і приправте їх.
3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кружечками. На кожен шматок філе розкладіть скибочки картоплі, посоліть їх і змастіть майонезом.
4. Загорніть заготовки у фольгу, в центрі залиште невеликий отвір для виходу пари.
5. Запікайте індичку з картоплею в духовці при 180 градусах 60 хвилин. Готову страву можна подавати прямо у фользі.
Приємного апетиту!
М’яка і соковита індичка, запечена з картоплею в рукаві
Завдяки рукав для запікання картоплю і індичка не пересихають в духовці. Блюдо виходить смачним і соковитим, так як запікається у власному соку, насичуючись ароматом спецій.
Час готування: 110 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Індичка – 0,5 кг
- Картопля – 5-6 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Індичку помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте тушку на частини.
2. М’ясо посоліть, приправте, додайте соєвий соус і гірчицю, перемішайте і залиште на півгодини для маринування.
3. Картопля очистіть від шкірки, обмийте і наріжте шматочками середнього розміру. Картопля посоліть і приправте за смаком.
4. В рукав для запікання викладіть м’ясо, потім на нього укладіть картоплю. Також додайте очищені зубчики часнику.
5. Закріпіть краю рукава і помістіть його в духовку, розігріту до 180 градусів, на 60-80 хвилин.
6. Коли страва буде готове, акуратно розріжте пакет і викладіть індичку і картоплю на загальне блюдо, посипте рубаною зеленню і подавайте в гарячому вигляді на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування індички з картоплею в духовці
Особливо смачною індичка виходить в глиняних горщиках. Таке блюдо можна приготувати порційно і подавати його прямо в горщиках на стіл. Вашим близьким і гостям точно сподобається.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе індички – 600 гр.
- Сметана – 150 мл
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- лавровий Лист – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі очистіть, помийте і наріжте кубиками.
2. Філе індички вимити, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками середнього розміру.
3. Сметану змішайте з сіллю і меленим перцем.
4. У мисці змішайте м’ясо, картоплю, моркву і сметанную заправку.
5. Отриману масу розкладіть по горщикам. У кожен горщик покладіть лавровий лист і розмарин, накрийте їх кришками і поставте в духовку. Запікайте індичку з картоплею при 180 градусах 60 хвилин.
6. Подавайте запечену індичку з картоплею прямо в горщиках.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт індички, запеченої з картоплею і сиром в духовці
Простий рецепт приготування філе індички і картоплі під апетитною сирної шапочкою. Таке блюдо користується особливою популярністю, так як воно смачне, легке й красиве. Його можна також приготувати для святкового застілля.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- салатний Цибуля – 2 шт.
- Перець гострий маринований – 2 шт.
- Філе індички – 600 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сир – 100-150 гр.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кружечками. Цибулю і гострий перець наріжте кільцями.
2. У форму для запікання змастіть оливковою олією.
3. Філе індички наріжте кубиками. У форму викладіть картоплю, цибулю, перець і м’ясо. Кожен шар посоліть і приправте за смаком. Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку на 35-50 хвилин.
4. Сир натріть на крупній тертці.
5. Дістаньте страву з духовки, посипте його сиром і знову помістіть в духовку на 10-15 хвилин. Коли сирна скоринка зарум’яниться, блюдо готове, посипте його рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
М’яка і ніжна гомілку індички, запечена з картоплею
М’ясо індички на кістки соковитіше, ніж філе, тому його простіше готувати і можна не боятися, що воно вийде сухим. Пропонуємо вам спробувати чудове блюдо з гомілки індички і картоплі, запечене в духовці.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Гомілку індички – 800 гр.
- Приправа для птиці– за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком.
- Картопля – 5-6 шт.
- Приправа для картоплі – за смаком.
- Часник – 3-4 зуб.
Процес приготування:
1. Гомілка індички помийте, обітріть паперовими рушниками, відсуньте шкірку, зробіть глибокі надрізи в м’ясі і вкладете в них часточки часнику.
2. Поверніть шкірку на колишнє місце і натріть гомілку сіллю і спеціями. Викладіть м’ясо в жароміцну форму.
3. Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте скибочками. Змішайте картоплю з невеликою кількістю соняшникової олії, сіллю і приправами.
4. Потім викладіть картоплю в форму до індички. Форму накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів.
5. Запікайте блюдо 50 хвилин. Потім ще 20-25 хвилин без фольги. Запечену гомілку індички з картоплею трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати соковите стегно індички з картоплею в духовці?
Індичка з картоплею в духовці – просте і ситне блюдо, яке можна приготувати відразу на всю сім’ю. Для запікання підійдуть різні частини індички, наприклад, стегна. М’ясо виходить соковитим і ароматним, а картопля перетворюється в чудовий гарнір.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Стегна індички – 2 шт.
- Картопля – 4-5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Шавлія – 2 гілки.
- Розмарин – 2 гілки.
- Петрушка – за смаком.
- Бульйон курячий – 2 склянки
- Масло рослинне – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 200 градусів. Стегна індички промийте і просушіть паперовими рушниками.
2. Шавлія, розмарин і петрушку покришіть, змастіть травами м’ясо. Посипте індичку сіллю і спеціями.
3. Викладіть індичку в жароміцну форму і запікайте в духовці півгодини.
4. Поки м’ясо запікається в духовці, наріжте картоплю, подрібніть цибулю і часник. Змішайте овочі в мисці, додайте олію, сіль і спеції. Дістаньте м’ясо з духовки, перевернути його на іншу сторону і викладіть до нього овочі.
5. Також в форму влийте курячий бульйон і знову поставте в духовку на 40 хвилин. Блюдо виходить дуже соковитим і ароматним.
Приємного апетиту!
Соковита і дуже смачна індичка з картоплею і грибами в духовці
Шикарне блюдо на будь-який випадок. Індичка відноситься до дієтичних продуктів, тому страви з неї виходять легкими, поживними і не жирними. Пропонуємо вам запекти в духовці м’ясо індички разом з картоплею і грибами.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Філе індички – 350 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Кабачок – 1 шт.
- Часник – 5-6 зуб.
- Картопля – 7-8 шт.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир твердий – 50 гр.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Філе індички наріжте кубиками, перекладіть в миску, додайте соєвий соус, мелений перець, перемішайте і залиште на півгодини для маринування.
2. Поки маринується індичка, наріжте овочі. Складіть овочі в миску до м’яса, посоліть, приправте за смаком і додайте трохи соняшникової олії, перемішайте.
3. Індичку і овочі викладіть у форму для запікання. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів, запікайте блюдо 35-40 хвилин.
4. Перевірте м’ясо і картоплю на готовність. Посипте блюдо тертим сиром і поверніть його в духовку ще на 15-20 хвилин.
5. Запечену індичку з картоплею і грибами посипте рубаною зеленню і подавайте на обід або вечерю.
Приємного апетиту!
Ніжна і м’яка індичка, запечена з картоплею в сметані
Дуже смачними м’ясні страви виходять, якщо запікати їх у духовці. А якщо брати філе індички, то ви не тільки смачно нагодувати сім’ю, але і зробите це з користю для організму. Пропонуємо запекти індичку разом з картоплею в сметані.
Час готування: 110 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1-2.
Склад:
- Індичка – 100-150 гр.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Масло вершкове – 0,5 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для птиці – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю, цибулю і часник очистіть і промийте проточною водою. Картоплю наріжте шматочками середнього розміру, цибулю і часник подрібніть ножем. М’ясо індички наріжте кубиками.
2. Візьміть глиняний горщик або іншу термостійку форму. Першим шаром викладіть картоплю, потім індичку і цибулю.
3. Якщо розмір форми дозволяє, то повторіть шари ще раз в тому ж порядку. Кожен шар трохи посоліть і приправте.
4. Додайте лавровий лист, вершкове масло і сметану. Поставте горщик в духовку, розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.
5. Потім прикрийте горщик кришкою і готуйте ще 30-35 хвилин. Після цього додайте трохи води, покладіть часник і запікайте ще 40 хвилин.
6. Готове блюдо викладіть на тарілку, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
М’ясо по-французьки з індички з картоплею і сирною скоринкою
Головна фішка м’яса по-французьки – це апетитна сирна скоринка, яка утворюється зверху при запіканні страви в духовці. Якщо ви не любите жирне м’ясо, то звичайну свинину і яловичину можна замінити на більш легку індичку.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
- Філе індички – 550 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Приправа для птиці – за смаком.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Масло рослинне для змащування форми.
Процес приготування:
1. Філе індички наріжте слайсами, відбийте, змастіть сіллю і спеціями.
2. Помідори і ріпчасту цибулю наріжте кружечками.
3. Картопля наріжте тонкими кружечками.
4. Форму для запікання застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом, викладіть шар з картоплі, посоліть і приправте його за смаком. Зверху покладіть м’ясо, змастіть його сметаною.
5. Потім покладіть шар їх помідорів і цибулі, його також посоліть і приправте. Щедро посипте заготівлю тертим сиром.
6. Форму накрийте фольгою і запікайте в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте ще 15-20 хвилин. М’ясо по-французьки відмінно пропікається і має чудовий смак.
Приємного апетиту!