Як приготувати соковите стегно індички з картоплею в духовці?
Індичка з картоплею в духовці – просте і ситне блюдо, яке можна приготувати відразу на всю сім’ю. Для запікання підійдуть різні частини індички, наприклад, стегна. М’ясо виходить соковитим і ароматним, а картопля перетворюється в чудовий гарнір.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Стегна індички – 2 шт.
- Картопля – 4-5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Шавлія – 2 гілки.
- Розмарин – 2 гілки.
- Петрушка – за смаком.
- Бульйон курячий – 2 склянки
- Масло рослинне – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 200 градусів. Стегна індички промийте і просушіть паперовими рушниками.
2. Шавлія, розмарин і петрушку покришіть, змастіть травами м’ясо. Посипте індичку сіллю і спеціями.
3. Викладіть індичку в жароміцну форму і запікайте в духовці півгодини.
4. Поки м’ясо запікається в духовці, наріжте картоплю, подрібніть цибулю і часник. Змішайте овочі в мисці, додайте олію, сіль і спеції. Дістаньте м’ясо з духовки, перевернути його на іншу сторону і викладіть до нього овочі.
5. Також в форму влийте курячий бульйон і знову поставте в духовку на 40 хвилин. Блюдо виходить дуже соковитим і ароматним.
Приємного апетиту!