Індичка з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування соковитої запеченої індички

Як приготувати соковите стегно індички з картоплею в духовці?

Індичка з картоплею в духовці – просте і ситне блюдо, яке можна приготувати відразу на всю сім’ю. Для запікання підійдуть різні частини індички, наприклад, стегна. М’ясо виходить соковитим і ароматним, а картопля перетворюється в чудовий гарнір.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Стегна індички – 2 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Шавлія – 2 гілки.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Петрушка – за смаком.
  • Бульйон курячий – 2 склянки
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 200 градусів. Стегна індички промийте і просушіть паперовими рушниками.

2. Шавлія, розмарин і петрушку покришіть, змастіть травами м’ясо. Посипте індичку сіллю і спеціями.

3. Викладіть індичку в жароміцну форму і запікайте в духовці півгодини.

4. Поки м’ясо запікається в духовці, наріжте картоплю, подрібніть цибулю і часник. Змішайте овочі в мисці, додайте олію, сіль і спеції. Дістаньте м’ясо з духовки, перевернути його на іншу сторону і викладіть до нього овочі.

5. Також в форму влийте курячий бульйон і знову поставте в духовку на 40 хвилин. Блюдо виходить дуже соковитим і ароматним.

Приємного апетиту!