Кабачкова ікра через мясорубку 9 самих смачних і простих рецептів з фото покроково

Кабачкова ікра з часником і томатною пастою

Якщо на зиму хочеться приготувати щось нехитре, і не стояти довго біля плити, але при цьому отримати корисне і смачне блюдо-цей рецепт відмінний варіант. Можна просто приготувати закуску на стіл, але чому б не приготувати побільше, а взимку насолоджуватися. Мінімальний склад, швидке і просте приготування, а смачно — пальчики оближіть!

Склад:

  • Кабачки – 6 кг
  • Томатна паста – 0,5 кг
  • Цукровий пісок – 0,2 кг
  • Часник – 200 гр.
  • Масло рослинне – ½ склянки.
  • Оцет 9 % – 10 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець мелений чорний – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо самий об’ємний інгредієнт — кабачки: ретельно їх промиємо, почистимо, видаляємо великі насіння. Пропускаємо їх через м’ясорубку і перекладаємо в посуд з товстим дном, в якій будемо готувати на плиті (це може бути таз або каструля).

Крок 2. Додаємо до кабачковому пюре цукор, відразу ж сіль, викладаємо томатну пасту і виливаємо рослинна олія, перець чорний, а якщо любите пікантні і пекучі страви можна додати ще на кінчику ножа гострого перцю.

Крок 3. Ставимо каструльку на вогонь, кип’ятити, помішуючи час від часу, потім зменшуємо температуру і тушкуємо, регулярно помішуючи, ще 40 хвилин.

Крок 4. Після закінчення зазначеного часу заглибним блендером перемелюємо нашу масу. Це робити не обов’язково, але я рекомендую для отримання більш ніжної консистенції.

Крок 5. Чистимо і подрібнюємо часник на часничниці, додаємо до нашої заготовки, так само додаємо оцет, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.

Крок 6. Гарячу ікру розкладаємо по стерильним банкам, які підготували заздалегідь, і закатуємо. Перевертаємо банки догори дном і закутуємо ковдрою на добу. Краще брати невеликі банки 0,5-0,7 літрів, так закуска у відкритому вигляді, наприклад, в холодильнику, краще зберігає свої смакові якості.

Порада: Із зазначених інгредієнтів виходить близько 6 літрів смачної закуски. Але, я вам раджу одну тарілочку цієї чудової ікри залишити на обід або вечерю і поласувати, а на зиму вистачить!

Приємного вам апетиту!