Кабачкова ікра через мясорубку 9 самих смачних і простих рецептів з фото покроково

Кабачкова ікра через м’ясорубку з яблуками

Якщо ви любите магазинну кабачкову ікру, як у СРСР, а до домашньої заготівлі ставитеся скептично, скористайтеся цим рецептом. І на смак і по консистенції ікра виходить, як з магазинного прилавка. Яблучна кислинка якраз додає той відсутній і приємний смак в дуеті з кабачком. Не вірите? Перевірте!

Склад:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Помідори – 3-4 штуки.
  • Яблука з кислинкою 2-3 шт.
  • великі Цибулини – 2 шт.
  • Морква – 2 штуки.
  • Часник – 1 головка.
  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне соняшникову – 4ст.л.
  • Перець – 4 горошку.
  • Сіль поварена – 30г.
  • Петрушка – 10 р.
  • Оцтова есенція 70% – ½ ч. л. або 3,5 ч. л. 9% оцту.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ікри беремо тільки якісні продукти без пошкоджень та ознак гниття, у продуктах можуть залишитися мікроби, навіть якщо ви одріжете ці ділянки. Кабачки можна брати будь-якого сорту, неважливо молоді або зрілі. Яблука потрібні кислі або кисло-солодкі щільні і соковиті.

Крок 2. Кабачки і яблука промиваємо й обсушуємо на рушник. Очищаємо від шкірки і насіння, прокручуємо через м’ясорубку. Моркву, цибулю і часник готуємо і відправляємо слідом на подрібнення.

Крок 3. Помідори бланшируем, для цього робимо хрестоподібний надріз, опускаємо їх у киплячу воду на 1-2 хвилини, потім відразу в холодну воду і знімаємо шкірку за напрямом до черешка, потім і його вирізаємо в останню чергу. Подрібнюємо помідори в пюре і перемішуємо з томатною пастою. Додаємо до нашої ікрі.

Крок 4. Беремо казан або каструлю з товстим дном, наливаємо масло і перекладаємо овочеве пюре. Ікра повинна зайняти не більше 2/3 обсягу ємності, оскільки вона «стріляється» під час варіння.

Крок 5. Все добре перемішати і варити 1 годину під кришкою, перемішуючи кожні 5 хвилин. Коли кабачкова ікра увариться, додамо сіль і приправимо перцем, розмеленим в ступі. Можна взяти і мелений, але смак буде не такий ароматний.

Крок 6. Додамо подрібнені на м’ясорубці або за допомогою блендера зелень і продовжимо готувати ще 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності введемо оцет. Готову ікру можна ще раз провернути блендером, щоб створити ніжну консистенцію.

Крок 7. Ікра готова! Обов’язково зніміть пробу, тільки не забудьте зупинитися, а то не буде чого влаштовувати на зиму!

Крок 8. Розкладаємо ще гарячу смакоту по стерильним банкам, закатуємо і перевертаємо догори дном, накриваємо кришкою до охолодження.

Що може бути прекрасніше ложечки ікри з кабачків по-російськи на скибочці свіжого хліба в холодну студену пору. Насолоджуйтеся із задоволенням!