Кабачкова ікра через м’ясорубку з яблуками
Якщо ви любите магазинну кабачкову ікру, як у СРСР, а до домашньої заготівлі ставитеся скептично, скористайтеся цим рецептом. І на смак і по консистенції ікра виходить, як з магазинного прилавка. Яблучна кислинка якраз додає той відсутній і приємний смак в дуеті з кабачком. Не вірите? Перевірте!
Склад:
- Кабачки – 1,5 кг
- Помідори – 3-4 штуки.
- Яблука з кислинкою 2-3 шт.
- великі Цибулини – 2 шт.
- Морква – 2 штуки.
- Часник – 1 головка.
- Томатна паста – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне соняшникову – 4ст.л.
- Перець – 4 горошку.
- Сіль поварена – 30г.
- Петрушка – 10 р.
- Оцтова есенція 70% – ½ ч. л. або 3,5 ч. л. 9% оцту.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування ікри беремо тільки якісні продукти без пошкоджень та ознак гниття, у продуктах можуть залишитися мікроби, навіть якщо ви одріжете ці ділянки. Кабачки можна брати будь-якого сорту, неважливо молоді або зрілі. Яблука потрібні кислі або кисло-солодкі щільні і соковиті.
Крок 2. Кабачки і яблука промиваємо й обсушуємо на рушник. Очищаємо від шкірки і насіння, прокручуємо через м’ясорубку. Моркву, цибулю і часник готуємо і відправляємо слідом на подрібнення.
Крок 3. Помідори бланшируем, для цього робимо хрестоподібний надріз, опускаємо їх у киплячу воду на 1-2 хвилини, потім відразу в холодну воду і знімаємо шкірку за напрямом до черешка, потім і його вирізаємо в останню чергу. Подрібнюємо помідори в пюре і перемішуємо з томатною пастою. Додаємо до нашої ікрі.
Крок 4. Беремо казан або каструлю з товстим дном, наливаємо масло і перекладаємо овочеве пюре. Ікра повинна зайняти не більше 2/3 обсягу ємності, оскільки вона «стріляється» під час варіння.
Крок 5. Все добре перемішати і варити 1 годину під кришкою, перемішуючи кожні 5 хвилин. Коли кабачкова ікра увариться, додамо сіль і приправимо перцем, розмеленим в ступі. Можна взяти і мелений, але смак буде не такий ароматний.
Крок 6. Додамо подрібнені на м’ясорубці або за допомогою блендера зелень і продовжимо готувати ще 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності введемо оцет. Готову ікру можна ще раз провернути блендером, щоб створити ніжну консистенцію.
Крок 7. Ікра готова! Обов’язково зніміть пробу, тільки не забудьте зупинитися, а то не буде чого влаштовувати на зиму!
Крок 8. Розкладаємо ще гарячу смакоту по стерильним банкам, закатуємо і перевертаємо догори дном, накриваємо кришкою до охолодження.
Що може бути прекрасніше ложечки ікри з кабачків по-російськи на скибочці свіжого хліба в холодну студену пору. Насолоджуйтеся із задоволенням!