Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР на зиму – 8 рецептів як в магазині з покроковими фото

Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР на зиму – це всіма улюблена закачування, яку дуже смачно їсти, просто намазати на скибочку свіжого білого хліба. Як правило, на наших широтах, урожай кабачків вражає з кожним роком все більше і більше, виходячи з цього, ми пропонуємо вам заготовити даний овоч, саме приготувавши ароматну ікру. І навіть якщо ви не є любителем кабачків, то в такому вигляді вам обов’язково сподобається – гарантовано!

Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР, як в магазині, на зиму

Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР, як в магазині на зиму, можна приготувати тільки в домашніх умовах, незважаючи на те, що асортимент у супермаркетах просто величезний. Всі пропоновані закачування включають в свій склад занадто багато «зайвих» компонентів, які несприятливо позначаються на смак.

Інгредієнти на
4.2 л.

  • Кабачок 3 кг
  • Морква 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Масло соняшникова 300 мл
  • Часник 9 зуб.
  • Томатна паста 4 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Перець чорний мелений 2 гр.
  • Корінь петрушки 1 ст. л.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР на зиму – швидко, легко і дуже смачно! Готуємо потрібні інгредієнти.
  2. Зрізаємо хвостики кабачків і нарізаємо м’якоть н невеликими шматочками, обсмажуємо на соняшниковій олії в сотейнику, випарівая рідина.
  3. У сковорідці розігріваємо рослинне масло і викладаємо дрібну нарізку лука.
  4. Додаємо моркву, подрібнену на терці.
  5. Доповнюємо складу рубаним коренем петрушки – тушкуємо до м’якості всіх складових.
  6. Пасеровку відправляємо до кабачків.
  7. Інгредієнти пробиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції і тушкуємо на мінімальному нагріві під кришкою протягом 60 хвилин.
  8. Потім додаємо пасту з перетертих томатів, сіль і цукор – готуємо ще півгодини.
  9. За закінчення часу, додаємо подрібнений часник і оцет – перемішуємо і через 5 хвилин знімаємо з плити.
  10. Закуску розливаємо по стерильним баночках і після охолодження прибираємо в прохолодне приміщення. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з томатною пастою і майонезом на зиму

Кабачкова ікра з томатною пастою і майонезом на зиму відрізняється своїми чудовими смаковими характеристиками, яскравим ароматом і ніжною текстурою, яка в буквальному сенсі тане в роті. І якщо раніше ви ніколи не заготовляли кабачки таким способом, то обов’язково спробуйте!

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Кабачки (очищені) – 3 кг
  • Часник – 10 зуб.
  • Майонез – 250 мл
  • Паста томатна – 250 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Перець червоний мелений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л. в кожну банку.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки дрібно ріжемо і разом з зубками часнику поміщаємо в каструлю, тушкуємо на повільному полум’ї.

Крок 2. Як тільки овочі стали м’якими – перебиваємо заглибним блендером.

Крок 3. Вводимо всі добавки, крім оцту і ретельно перемішуємо.

Крок 4. Тушкуємо склад ще 2,5-3 години, прикривши кришкою. Далі, розкладаємо по стерильним банкам і в кожну ємність зверху підливаємо трохи оцту.

Крок 5. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра через м’ясорубку, як в СРСР

Кабачкова ікра через м’ясорубку, як в СРСР, готується досить просто і легко, бо від кулінара потрібно лише підготувати овочі і подрібнити їх за допомогою гострих ножів. Ікра, приготовлена таким способом, порадує вас своєю густотою і насиченістю.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 30 хв

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква середня – 10 шт.
  • Цибуля середній – 10 шт.
  • Томати середні – 10 шт.
  • Масло соняшникове – 100 мл
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо шкірку і насінну коробочку у кабачків, м’якоть пропускаємо через м’ясорубку. Рекомендується прокручувати овочі прямо в сито, щоб надлишки соку стікали.

Крок 2. Дрібно нарізаємо цибулину і підрум’янюємо на рослинному маслі – перекладаємо в піалу.

Крок 3. Очищену моркву подрібнюємо аналогічно кабачків і обсмажуємо на олії близько 15 хвилин при частому помішуванні.

Крок 4. Інгредієнти подрібнені, разом з пробитими в блендері помідорами, викладаємо в об’ємну каструлю. Склад підсолюємо і присмачую томатною пастою – тушкуємо на мінімальному нагріві 90-120 хвилин.

Крок 5. В уварений продукт виливаємо оцет і розкладаємо по банках. Стерилізуємо, прикривши кришкою, 20-30 хвилин, закатуємо. Приємного апетиту!

Ікра з кабачків з майонезом через блендер

Ікра з кабачків з майонезом через блендер – це дивовижно смачна закуска, на приготування якої вам не доведеться витрачати цілий вечір і багато сил. За рахунок додавання білого соусу, готовий продукт набуває оксамитовий смак і шалено ніжний аромат, перед яким неможливо встояти.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кетчуп – ½ ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою овочечистки видаляємо шкірку з плодів, м’якоть подрібнюємо за допомогою бурачной терки.

Крок 2. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, дрібно нарізаємо.

Крок 3. Натираємо на крупній тертці очищену морквину.

Крок 4. Висипаємо овочі в сотейник і присмачую сіллю і майонезом, перемішавши, тушкуємо на мінімальному нагріві 10-15 хвилин.

Крок 5. Потім додаємо кетчуп.

Крок 6. Тушкуємо продукт ще близько 15 хвилин, випарівая зайву рідину.

Крок 7. Пробиваємо овочеве асорті блендером і вмішуємо часник, пропущений через прес.

Крок 8. Розкладаємо закуску по стерилізованим і сухим банкам, після остигання прибираємо на полицю холодильної камери для зберігання. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з цибулею та морквою на зиму

Кабачкова ікра з цибулею та морквою на зиму – це пікантна закуска, яку можна запропонувати, як домочадцям під час вечері, так і самим витонченим гостей за святковим столом. Поєднання овочів і добавок настільки вдале, що заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 500 мл

Склад:

  • Кабачки – 400 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томати – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • томатна Паста – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Надрізаємо підстава томатів так, як показано на фото і на кілька хвилин заливаємо окропом – знімаємо шкірку.

Крок 2. М’якоть подрібнюємо.

Крок 3. На довільні сегменти розрізаємо кабачок.

Крок 4. Ділимо цибулину на чотири частини.

Крок 5. Нарізаємо кільцями моркву.

Крок 6. Прокручуємо всі підготовлені компоненти через решітку м’ясорубки.

Крок 7. Асорті перемішуємо і доповнюємо меленим перцем, сіллю, томатною пастою і соняшниковою олією.

Крок 8. Перекладаємо масу в чашу мультиварки або каструлю, тушкуємо 5-10 хвилин і вливаємо гарячу воду. Тушкуємо до бажаної консистенції (близько години).

Крок 9. Готову ікру присмачую подрібненим часником і розподіляємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і зберігати в холодильнику. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з борошном

Кабачкова ікра з борошном володіє неперевершеним смаком, який приведе в захват усіх, хто спробує хоча б ложечку. Подавши таку закуску до святкового столу, ви можете бути впевнені, що гості будуть просити не тільки добавки, але і поділитися рецептом.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Кабачки – 1 кг
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Цибуля – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло олію – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок без шкірки і насіння пропускаємо через м’ясорубку.

Крок 2. Видаляємо лушпиння з цибулі і дрібно нарізаємо, пасеруємо на розігрітій олії до апетитного золотистого відтінку.

Крок 3. В окремій сковороді обсмажуємо до м’якості натерту моркву.

Крок 4. Кабачкову масу перелити в каструлю і тушкуємо на слабкому нагріванні 40 хвилин. Після, перекладаємо в гарячий складу зажарку і пасту з томатів – перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.

Крок 5. Пробиваємо інгредієнти блендером до однорідності, солимо і повертаємо на конфорку.

Крок 6. Борошно доводимо до потемніння на сухій сковороді при частому помішуванні і вмішуємо в ікру.

Крок 7. Кип’ятимо закуску ще 5-10 хвилин і розкладаємо по банках. Через добу прибираємо в холодильник для зберігання. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР з коренем петрушки

Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР з коренем петрушки – це смачна і ароматна закуска, покуштувавши яку, ностальгія перенесе вас на кілька десятків років назад, бо як таку ікру зараз неможливо знайти на полицях супермаркетів. Обов’язково спробуйте і ви залишитеся задоволені!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Кабачки – 1 кг
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Корінь петрушки – 10 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і нарізаємо довільно кабачок. Обсмажуємо на рослинній олії до рум’яності.

Крок 2. Пропускаємо основний компонент через м’ясорубку.

Крок 3. Паралельно пасеруємо подрібнену цибулю, моркву і корінь петрушки. Овочі заправляємо пастою з перетертих томатів.

Крок 4. Перемішуємо всі овочі і вводимо сіль зі спеціями – тушкуємо на повільному полум’ї близько 40-50 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 5. Викладаємо продукт в банки і стерилізуємо у великій кількості киплячої води від 30 до 40 хвилин. Готуйте і отримуйте задоволення!

Кабачкова ікра з оцтом, як магазинна

Кабачкова ікра з оцтом, як магазинна, досить просто і легко готується в домашніх умовах. Весь секрет успіху полягає в правильній граммовке овочів і дотримання рекомендацій, наведених нижче. А для ніжності текстури нам потрібно скористатися блендером.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30-35 хв.

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Оцет яблучний/столовий 9% – 3 ст. л./2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Моркву очищаємо, обполіскуємо і ріжемо на великі сегменти. Обсмажуємо до м’якості на розігрітому рослинному маслі.

Крок 2. В окремій сковорідці доводимо до прозорості нарізку з ріпчастої цибулі.

Крок 3. Протягом 5-7 хвилин обсмажуємо великі скибочки помідорів.

Крок 4. Кабачок очищаємо, ріжемо кубиком і смажимо до напівготовності.

Крок 5. Підготовлені овочі збиваємо в чаші блендера до однорідності.

Крок 6. Масу перелити в сотейник і додаємо оцет, сіль і цукор – уварюють до бажаної густоти (60-90 хвилин).

Крок 7. Розливаємо по заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо під ключ. Приємного апетиту!