Кабачкова ікра в мультиварці – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Швидка кабачкова ікра в мультиварці-скороварці

Швидко і смачно приготувати апетитну кабачкову ікру можна в мультиварці-скороварці. Овочеве частування стане яскравим доповненням для багатьох інших страв. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 кг
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Паста томатна – 90 гр.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Масло соняшникове – 120 мл

Процес приготування:

1. Кабачки ретельно промиваємо під водою.

2. Після цього нарізаємо їх невеликими кубиками. Якщо плід молодий, то шкірку можна не прибирати.

3. Кабачки прокручуємо через м’ясорубку. Прибираємо зайву рідину.

4. Промиваємо і очищаємо цибулю з морквою.

5. Також перекручуємо і інші овочі.

6. У загальну масу вливаємо олію і додаємо томатну пасту.

7. Доповнюємо продукти сіллю, цукром і спеціями.

8. Відправляємо заготовку в каструлю-скороварку. Готуємо продукт 40 хвилин в режимі, який підходить для гасіння.

9. Після готовності акуратно прибираємо лаврові листочки.

10. Відкидаємо масу на дрібне сито, щоб злити зайву рідину.

11. Перемелюємо частування блендером.

12. Кабачкова ікра готова до вживання.

13. Для зберігання її можна розподілити за скляним банкам і простерилізувати в каструлі з водою 20 хвилин.

14. Готово! Використовуйте апетитну овочеву ікру в кулінарних цілях!