Кабачкова ікра, як в магазині – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Кабачкова ікра з цибулею і морквою, як магазинна

Якщо зберігати кабачки в цілому вигляді, то вони займають дуже багато місця, тому вашій увазі представляється простий рецепт неймовірно ароматною закуски – кабачкової ікри з додаванням ріпчастої цибулі і моркви.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Соус томатний – 300 гр.
  • Масло соняшникове – 300 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні інгредієнти: овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і зважуємо для того, щоб зберегти правильні пропорції.

2. Моркву натираємо на крупній бурачной тертці, а цибулю і кабачок ріжемо на невеликі кубики або соломку.

3. У сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо цибулю.

4. Коли подрібнену цибулю стане напівпрозорим – викладаємо, а морква смажимо до м’якості. Як тільки морква приготується – замінюємо її кабачками.

5. Обсмажені кабачкові кубики обов’язково відкидаємо на сито або друшляк для того, щоб стекла вся зайва рідина.

6. Пасеровані овочі перекладаємо в каструлю відповідного розміру і перебиваємо всі занурювальним або стаціонарним блендером до однорідності.

7. У пюрированную масу додаємо пасту з томатів, сіль, цукор, чорний перець і часник, пропущений через прес або часникодавку.

8. Всі інгредієнти перемішуємо і пробуємо на сіль.

9. У гарячому вигляді розливаємо ікру по заздалегідь простерилизованным банкам, прикриваємо (саме прикриваємо, щільно закупорювати кришки МОЖНА) кришками і стерилізуємо на водяній бані не менш 40-60 хвилин.

10. Через годину акуратно дістаємо банки і відразу ж їх закорковуємо.

11. Даємо баночках час охолонути до кімнатної температури і потім прибираємо в прохолодне місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені на зберігання.

Приємного апетиту!