Кабачкова ікра з цибулею і морквою, як магазинна
Якщо зберігати кабачки в цілому вигляді, то вони займають дуже багато місця, тому вашій увазі представляється простий рецепт неймовірно ароматною закуски – кабачкової ікри з додаванням ріпчастої цибулі і моркви.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Соус томатний – 300 гр.
- Масло соняшникове – 300 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні інгредієнти: овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і зважуємо для того, щоб зберегти правильні пропорції.
2. Моркву натираємо на крупній бурачной тертці, а цибулю і кабачок ріжемо на невеликі кубики або соломку.
3. У сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо цибулю.
4. Коли подрібнену цибулю стане напівпрозорим – викладаємо, а морква смажимо до м’якості. Як тільки морква приготується – замінюємо її кабачками.
5. Обсмажені кабачкові кубики обов’язково відкидаємо на сито або друшляк для того, щоб стекла вся зайва рідина.
6. Пасеровані овочі перекладаємо в каструлю відповідного розміру і перебиваємо всі занурювальним або стаціонарним блендером до однорідності.
7. У пюрированную масу додаємо пасту з томатів, сіль, цукор, чорний перець і часник, пропущений через прес або часникодавку.
8. Всі інгредієнти перемішуємо і пробуємо на сіль.
9. У гарячому вигляді розливаємо ікру по заздалегідь простерилизованным банкам, прикриваємо (саме прикриваємо, щільно закупорювати кришки МОЖНА) кришками і стерилізуємо на водяній бані не менш 40-60 хвилин.
10. Через годину акуратно дістаємо банки і відразу ж їх закорковуємо.
11. Даємо баночках час охолонути до кімнатної температури і потім прибираємо в прохолодне місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені на зберігання.
Приємного апетиту!