Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Домашня ікра з кабачків – універсальний продукт. Її можна подавати як самостійне частування, намазувати на хліб або поєднувати з гарнірами або м’ясними стравами. Приготувати закуску на зиму можна з додаванням майонезу і томатної пасти. Так ікра вийде неймовірно живильної і ніжною.

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою «Пальчики оближеш»

Поживна ікра з кабачків на зиму виходить з додаванням інших овочів, томатної пасти і майонезу. Смачне частування стане вашим улюбленим перекусом і різноманітить домашнє меню.

Інгредієнти на
2 л.

  • Кабачок 3 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Помідор 4 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Томатна паста 100 мл
  • Майонез столовий молочний 60 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Оцет столовий 9% 30 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити кабачкову ікру з майонезом і томатною пастою на зиму «Пальчики оближеш»? Кабачки гарненько промиваємо. Після видаляємо шкірку, насіння, а сам плід ріжемо невеликими кубиками.
  2. Подрібнюємо цибулю з морквою і тушкуємо в рослинному маслі до м’якості.
  3. Сюди ж викладаємо дрібно порізані болгарські перці.
  4. Дрібними кубиками розбираємо помідори і відправляємо їх у загальну масу.
  5. Додаємо кабачки і тушкуємо вміст на тихому вогні близько 15 хвилин.
  6. Далі масу подрібнюємо блендером і перекладаємо назад в каструлю.
  7. Доповнюємо частування сіллю і цукром.
  8. Слідом доповнюємо заготівлю майонезом, томатною пастою і спеціями.
  9. Розмішуємо частування і тушкуємо ще 30 хвилин. В кінці вливаємо оцет.
  10. Розливаємо ікру «пальчики оближеш» по стерилізованим банкам і закриваємо їх. Готово!

Домашня кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на 3 кг кабачків

Хочете заготовити на зиму смачну і поживну овочеву ікру? Використовуйте перевірений кулінарний рецепт на три кілограми кабачків. Порадуйте себе і близьких яскравим і універсальним частуванням.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 2,5 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Часник – 1,5 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.
  • Майонез – 200 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачки ретельно промиваємо, нарізаємо кружечками і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

2. Знімаємо готові кабачки з дека і даємо їм охолонути.

3. Болгарські перці ріжемо на половинки і стільки ж випікаємо їх.

4. Даємо охолонути.

5. У цей час ріжемо цибулю півкільцями.

6. На великій тертці натираємо моркву.

7. Смажимо цибулю до м’якості на рослинному маслі.

8. Також чинимо і з морквою.

9. Повертаємося до кабачків і знімаємо з них шкірку.

10. З перців також акуратно видаляємо шкірку.

11. Обсмажену цибулю пропускаємо через м’ясорубку.

12. Повторюємо процедуру з морквою.

13. Наступні на черзі кабачки.

14. Перемелюємо і запечені перці.

15. Всі продукти відправляємо в каструлю з товстим дном і перемішуємо. Тушкуємо 30 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо.

16. Очищаємо і подрібнюємо зубчики часнику.

17. Відправляємо їх у загальну масу разом з майонезом і томатною пастою.

18. Посипаємо заготівлю спеціями.

19. Доповнюємо сіллю і цукром. Розмішуємо і тушкуємо ще 30 хвилин.

20. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.

21. Знову акуратно перемішуємо заготовку.

22. Розливаємо частування по стерилізованим банкам і закрити їх кришками.

23. Апетитна домашня ікра з кабачків готова!

Кабачкова ікра через м’ясорубку з майонезом і томатною пастою

Ніжна і апетитна кабачкова ікра виходить з використанням м’ясорубки. Додайте в заготовку майонез і томатну пасту. Це зробить частування ще більш поживним і яскравим за смаком.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 3 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 4 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Перець гіркий – 100 гр.
  • Часник – 2 шт.
  • Паста томатна – 300 мл
  • Майонез – 250 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Есенція оцтова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачки промиваємо, очищаємо і прокручуємо в м’ясорубці.

2. Також чинимо з морквою і перцем. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній каструлі.

3. Починаємо томити заготовку на слабкому вогні і доповнюємо томатною пастою.

4. Сюди ж викладаємо майонез.

5. Вливаємо олію.

6. Доповнюємо продукти сіллю і цукром.

7. Готуємо близько 40 хвилин. За бажанням, можна подрібнити блендером. Вливаємо оцет і тушкуємо ще 5 хвилин.

8. Частування розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками.

9. Домашня ікра з кабачків готова!

Ікра з кабачків з майонезом, томатною пастою і часником в домашніх умовах

Ніжну кабачкову ікру на зиму можна приготувати з майонезом, томатною пастою і ароматним часником. Яскрава заготівля доповнить багато домашні страви. Також частування підходить для подачі з чорним хлібом.

Час приготування: 3 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порцій – 1,5 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Майонез – 1 ст.
  • Паста томатна – 1 ст.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 2 щіпки.
  • Оцет столовий – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачок очищаємо від насіння і шкірки. Дрібно нарізаємо його і доповнюємо очищеними зубчиками часнику.

2. Тушкуємо продукти до утворення м’якої маси, після чого подрібнюємо її заглибним блендером.

3. Викладаємо в заготовку сіль, цукор, червоний перець, майонез і томатну пасту. Акуратно перемішуємо.

4. Тушкуємо страву на слабкому вогні близько 1,2 годин. В кінці готування вмішуємо сюди столовий оцет.

5. Розливаємо частування по підготовленим скляним банкам. Стерилізуємо заготовки в каструлі з водою близько 10-15 хвилин.

6. Готову кабачкову ікру з часником перевертаємо, даємо їй охолонути і ставимо на зберігання.

Кабачкова ікра з майонезом, томатною пастою і смаженою цибулею

Яскравий рецепт домашньої кабачкової ікри – з томатною пастою, майонезом і смаженою цибулею. Частування порадує ніжним смаком і пікантним ароматом. Подавайте з хлібом або гарніром.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 2 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Майонез – 2 ст.
  • Паста томатна – 2 ст.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачки очистити від шкірки і насіння, після чого дрібно нарізаємо їх і прокручуємо в м’ясорубці.

2. Кілограм цибулі дрібно нарізаємо і обсмажуємо до легкого рум’янцю на рослинному маслі.

3. Цибуля прокручуємо в м’ясорубці разом з кабачками і перекладаємо в сотейник. Тушкуємо на плиті близько однієї години.

4. Через деякий час доповнюємо масу майонезом, томатною пастою, сіллю і цукром. Розмішуємо і готуємо на слабкому вогні ще півтори години.

5. Під час готування перемішуємо масу. Вона повинна трохи загуснути.

6. Готове частування перекладаємо в стерилізовані банки і закочує їх.

7. Домашня кабачкова ікра готова. Зберігайте в прохолодному місці.

Ікра з кабачків з майонезом і томатною пастою через блендер

Ніжну і таїть у роті кабачкову ікру можна приготувати за допомогою блендера. Цікавий кулінарний рецепт припускає додавання майонезу і томатної пасти. Використовуйте ідею, щоб урізноманітнити зимові заготовки.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Порцій – 4 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Паста томатна – 400 мл
  • Майонез – 400 мл
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Оцет столовий

Процес приготування:

1. Промиваємо кабачки, перець і ріпчасту цибулю. Подрібнюємо овочі в блендері, додаємо в каструлю і тушкуємо близько 40 хвилин.

2. Доповнюємо масу сіллю, цукром і майонезом.

3. Далі додаємо рослинне масло і томатну пасту.

4. Відправляємо в заготовку подрібнений часник і лимонну кислоту. Вимішуємо і готуємо ще 30 хвилин.

5. Готове частування розкладаємо по стерилізованим банкам і порційно доповнюємо оцтом (приблизно 1 чайна ложка на банку). Можна закочувати.

6. Яскрава і смачна ікра з кабачків готова. Зберігайте в холодному місці.

Кабачкова ікра на зиму з майонезом, томатною пастою, морквою і цибулею

Яскравий кулінарний рецепт кабачкової ікри на зиму передбачає додавання моркви, цибулі, майонезу і томатної пасти. Апетитна закуска нікого не залишить байдужим. Подавайте її з хлібом або з гарячими стравами.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 2,5 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Часник – 1,5 шт.
  • Майонез – 200 мл
  • Паста томатна – 250 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо кабачки, розрізаємо їх колами і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

2. Підготуємо інші овочі.

3. Подрібнену цибулю обсмажуємо в рослинному маслі.

4. Також чинимо і з тертою морквою.

5. Перці розбираємо соломкою і теж тушкуємо їх.

6. Готові кабачки остуджуємо і звільняємо від шкірки.

7. Всі продукти прокучиваем через м’ясорубку і викладаємо в загальну каструлю.

8. Ставимо посуд на слабкий вогонь. Розмішуємо і тушкуємо 30 хвилин.

9. В цей час очищаємо і подрібнюємо часник.

10. Доповнюємо масу часником, майонезом і томатною пастою.

11. Знову перемішуємо.

12. Сюди ж додаємо сіль, цукор, спеції і трохи рослинного масла. Тушкуємо ще 30 хвилин.

13. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.

14. Розподіляємо заготовку по стерилізованим банкам і закочує їх. Ікра на зиму готова!

Дуже смачна кабачкова ікра з майонезом і кетчупом на зиму

Соковита і апетитна кабачкова ікра виходить з додаванням майонезу і томатної пасти. Таке частування легко заготовити на зиму. Радуйте себе і рідних смачною закускою в будь-який час року.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 3,5 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Майонез – 200 мл
  • Паста томатна – 120 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо і очищаємо кабачки.

2. Також чинимо і з ріпчастою цибулею.

3. Прокручуємо інгредієнти через м’ясорубку.

4. Підготовлену масу відправляємо в каструлю з товстим дном і ставимо на слабкий вогонь.

5. Доповнюємо заготівлю майонезом.

6. Далі вливаємо томатну пасту і рослинне масло. Додаємо сіль, цукор і спеції.

7. Розмішуємо вміст, кип’ятимо і тушкуємо близько 1 години. Періодично помішуємо.

8. Розподіляємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками і даємо охолонути при кімнатній температурі.

9. Ароматна кабачкова ікра готова!

Ікра з кабачків з майонезом і томатною пастою в мультиварці

Швидкий і цікавий спосіб приготування кабачкової ікри – з майонезом і томатною пастою в мультиварці. Апетитна закуска підходить для зимового зберігання в банках. Беріть на замітку!

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 1,5 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Майонез – 180 мл
  • томатна Паста – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Есенція оцтова – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. Очистити кабачки від шкірки і натираємо на дрібній тертці.

3. Також чинимо і з морквою.

4. Цибулю з болгарським перцем перемелюємо в блендері.

5. З’єднайте підготовлені овочі частіше мультиварки. Посипаємо їх сіллю.

. Заливаємо продукти рослинним маслом.

7. Викладаємо сюди томатну пасту і готуємо масу 2 години в режимі для гасіння. Періодично відкриваємо кришку і перемішуємо.

8. Подрібнений часник, мелений перець і майонез приєднуємо за 30 хвилин до готовності.

9. Після закінчення програми вмішуємо у вміст оцтову есенцію, далі заготівлю розкладаємо по стерилізованим банкам.

10. Кабачкова ікра в мультиварці готова!

Смачна кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою без оцту

Кабачкову ікру з майонезом і томатною пастою можна заготовити на зиму без оцту. Подавайте до столу з чорним хлібом, крупами або м’ясними стравами.

Час приготування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 4 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Майонез – 1 ст.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. Кабачки промиваємо під водою і очищаємо від шкірки.

3. Ділимо плоди на дві частини і очищаємо від насіння.

4. Залишився продукт ріжемо на невеликі шматочки.

5. На часточки поділяємо ріпчасту цибулю.

6. Так розбираємо всі овочі.

7. Далі їх пропускаємо через м’ясорубку.

8. Тушкуємо продукти близько 10 хвилин, після чого подрібнюємо в блендері.

9. Знову ставимо заготовку на плиту. Готуємо на тихому вогні 45 хвилин.

10. Через деякий час додаємо цукор.

11. Відправляємо потрібну кількість солі.

12. Вливаємо майонез.

13. Також викладаємо і томатну пасту.

14. Занурюємо сюди рослинне масло.

15. Акуратно перемішуємо продукти.

16. Посипаємо масу чорним меленим перцем.

17. Готуємо ще 1 годину.

18. В цей час промиваємо і стерилізуємо банки.

19. Також чинимо і з кришками.

20. Розливаємо гаряче частування по тарі, закриваємо кришками, остуджуємо і ставимо на зберігання.

21. Ніжна кабачкова ікра готова!