Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Ікра з кабачків з майонезом і томатною пастою через блендер

Ніжну і таїть у роті кабачкову ікру можна приготувати за допомогою блендера. Цікавий кулінарний рецепт припускає додавання майонезу і томатної пасти. Використовуйте ідею, щоб урізноманітнити зимові заготовки.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Порцій – 4 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Паста томатна – 400 мл
  • Майонез – 400 мл
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Оцет столовий

Процес приготування:

1. Промиваємо кабачки, перець і ріпчасту цибулю. Подрібнюємо овочі в блендері, додаємо в каструлю і тушкуємо близько 40 хвилин.

2. Доповнюємо масу сіллю, цукром і майонезом.

3. Далі додаємо рослинне масло і томатну пасту.

4. Відправляємо в заготовку подрібнений часник і лимонну кислоту. Вимішуємо і готуємо ще 30 хвилин.

5. Готове частування розкладаємо по стерилізованим банкам і порційно доповнюємо оцтом (приблизно 1 чайна ложка на банку). Можна закочувати.

6. Яскрава і смачна ікра з кабачків готова. Зберігайте в холодному місці.