Кабачкова ікра з майонезом на зиму – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Кабачкова ікра з майонезом і часником в домашніх умовах

Часник надає кабачкової ікри нотку пікантності, і заготівля виходить ще більш смачною і ароматною. Відкривши таку баночку, близькі не зупиняться, поки не з’їдять повністю весь її вміст.

Час готування: 1 година 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – на 3 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 кг
  • Майонез – 250 гр.
  • Часник – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Паста томатна – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю, часник і кабачки очищають, нарізають великими шматками і пропускають через м’ясорубку в глибоку посуд з товстим дном.

Крок 2. Овочі ставлять на середній вогонь і готують близько години, помішуючи, щоб маса не пригоріла.

Крок 3. Додають в ікру потрібну кількість солі, цукру, томатної пасти, майонезу і масла. Вливають оцет і добре перемішують, а потім доводять закуску до готовності ще близько півгодини при середньому нагріві.

Крок 4. Банки для зберігання продукту стерилізують і розподіляють по них ікру, а потім закочують.

Крок 5. Кабачкову ікру подають як закуску з чорним хлібом або як доповнення до других страв.