Кабачкова ікра з майонезом і часником в домашніх умовах
Часник надає кабачкової ікри нотку пікантності, і заготівля виходить ще більш смачною і ароматною. Відкривши таку баночку, близькі не зупиняться, поки не з’їдять повністю весь її вміст.
Час готування: 1 година 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – на 3 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 кг
- Майонез – 250 гр.
- Часник – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Паста томатна – 250 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю, часник і кабачки очищають, нарізають великими шматками і пропускають через м’ясорубку в глибоку посуд з товстим дном.
Крок 2. Овочі ставлять на середній вогонь і готують близько години, помішуючи, щоб маса не пригоріла.
Крок 3. Додають в ікру потрібну кількість солі, цукру, томатної пасти, майонезу і масла. Вливають оцет і добре перемішують, а потім доводять закуску до готовності ще близько півгодини при середньому нагріві.
Крок 4. Банки для зберігання продукту стерилізують і розподіляють по них ікру, а потім закочують.
Крок 5. Кабачкову ікру подають як закуску з чорним хлібом або як доповнення до других страв.