Як заготовити кабачкову ікру з майонезом без оцту?
Смачну ікру з кабачків можна приготувати без додання оцту, але такий продукт тоді краще зберігати в холодильнику або іншому приміщенні з низькою температурою. Мінімальний набір потрібних інгредієнтів для цієї заготовки дозволяє скористатися цим рецептом навіть тим, хто не сильний в кулінарії.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – на 3 л
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Майонез – 250 мл
- Паста томатна – 200 гр.
- Масло олію – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. З кабачка знімають шкірку і видаляють насіння, а потім подрібнюють овоч до стану пюре або кашки будь-яким зручним способом: на м’ясорубці, тертці або блендером.
Крок 2. Моркву і цибулини також обробляють аналогічним чином.
Крок 3. В жароміцної посуді масло змішують, підготовлені овочі, сіль та цукровий пісок і нагрівають на середньому вогні.
Крок 4. Коли ікра почне кипіти, в неї кладуть пасту з томатів і готують ще годину, не забуваючи іноді помішувати, щоб не підгоріла. За півгодини до закінчення готування додають майонез. Краще готувати ікру під кришкою і на слабкому вогні.
Крок 5. Після цього масу можна пюрировать, якщо хочеться отримати максимально ніжну консистенцію, а після перекласти в стерилізовані банки і закатати.