Кабачковий торт з сиром і помідорами
Прекрасна закуска з сезонних овочів, від якої ніхто не залишиться байдужим – ніжний кабачковий торт. Овочеві млинці чудово поєднуються з ніжним соусом і начинкою з садових томатів та сиру.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Кабачки (середні) – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Помідори – 3 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 70 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сир вершковий – 120 гр.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кілька середніх кабачків натираємо на крупній серке, солимо, перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин. Після, віджимаємо від надлишків рідини.
2. До подрібненим кабачків додаємо яйця, борошно, сіль і чорний перець – ретельно перемішуємо до однорідності.
3. На невеликій кількості олії смажимо млинці.
4. Стиглі помідори нарізаємо кільцями.
5. Зубчики часнику пропускаємо через часникодавку.
6. В окремій піалі з’єднуємо вершковий сир, майонез і подрібнений часник.
7. Твердий сир натираємо на тертці.
8. Приступимо до складання торта. На плоске блюдо застеляємо лист пергаментного паперу, кладемо першу овочеву корж, змащуємо часниковим соусом і кладемо кільця томатів. Перекриваємо другим млинцем і знову викладаємо начинку. Повторюємо до того моменту, поки не закінчаться продукти.
9. Коли збірка закінчена, злегка притискаємо торт до поверхні для того, щоб кожен шар максимально просочився.
10. Для прикраси останній млинець промазуємо залишками соусу, посипаємо натертим сиром і викладаємо кілька шматочків помідорів і гілочок свіжої петрушки. Приємного апетиту!