Кабачки, як грузді на зиму – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Кабачки, як грузді, без стерилізації на зиму

Кабачки, як грузді, без стерилізації на зиму – це проста в готуванні, але дуже смачна заготовка, яка заповнить все ваше житло своїм приємним грибним ароматом, ще під час термічної обробки. Обов’язково візьміть цей рецепт на замітку, і ви не пошкодуєте!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Кабачки – 600 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – 8 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Перець чорний мелений – 5 гр.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Оцет столовий 9% – 40 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом промиваємо зелень і овочі.

Крок 2. Кабачок з тонкою шкіркою ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 3. Обсушенный кріп дрібно шаткуємо.

Крок 4. Змішуємо кабачкову нарізку з зеленню і часником, пропущеним через прес.

Крок 5. Додаємо рослинне масло і столовий оцет.

Крок 6. Приправляємо інгредієнти меленим перцем, сіллю і цукровим піском – перемішуємо і залишаємо для просочення мінімум на три години.

Крок 7. Через зазначений час, перемішуємо склад і розкладаємо в чисті банки, вливаємо сік, що утворився.

Крок 8. Ємності закорковуємо і переносимо в прохолодне приміщення, куди не потрапляє сонячне світло. Приємного апетиту!