Кабачки, як грузді, без стерилізації на зиму
Кабачки, як грузді, без стерилізації на зиму – це проста в готуванні, але дуже смачна заготовка, яка заповнить все ваше житло своїм приємним грибним ароматом, ще під час термічної обробки. Обов’язково візьміть цей рецепт на замітку, і ви не пошкодуєте!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Кабачки – 600 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – 8 гр.
- Цукор-пісок – 25 гр.
- Перець чорний мелений – 5 гр.
- Масло соняшникове – 40 мл
- Оцет столовий 9% – 40 мл
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом промиваємо зелень і овочі.
Крок 2. Кабачок з тонкою шкіркою ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 3. Обсушенный кріп дрібно шаткуємо.
Крок 4. Змішуємо кабачкову нарізку з зеленню і часником, пропущеним через прес.
Крок 5. Додаємо рослинне масло і столовий оцет.
Крок 6. Приправляємо інгредієнти меленим перцем, сіллю і цукровим піском – перемішуємо і залишаємо для просочення мінімум на три години.
Крок 7. Через зазначений час, перемішуємо склад і розкладаємо в чисті банки, вливаємо сік, що утворився.
Крок 8. Ємності закорковуємо і переносимо в прохолодне приміщення, куди не потрапляє сонячне світло. Приємного апетиту!