Кабачки, як грузді на зиму – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Кабачки, гриби, з кропом на зиму

Кабачки, гриби, з кропом на зиму – це смачна і оригінальна заготовка, яка з легкістю допоможе вам привнести щось зовсім нове у ваш звичний раціон під час холодного періоду року. Для рецепту потрібні прості продукти, стерильні банки і молоді або пізні плоди.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачки – 1 кг
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені кабачки нарізаємо кубиками і висипаємо в посуд з високими бортиками.

Крок 2. Слідом додаємо подрібнений часник і зелень.

Крок 3. Доповнюємо складу оцтом, цукром, олією і сіллю.

Крок 4. Компоненти ретельно перемішуємо і даємо постояти протягом 60 хвилин.

Крок 5. Розподіляємо овочі по стерильним банкам, прикривають кришками і стерилізуємо близько 20 хвилин в об’ємній вогнетривкої ємності, дно якої устеляємо рушником.

Крок 6. Баночки закатуємо і ставимо на кришки, загортаємо в плед і через 24 години прибираємо в комору. Готуйте і отримуйте задоволення!