Кабачки, гриби, з кропом на зиму
Кабачки, гриби, з кропом на зиму – це смачна і оригінальна заготовка, яка з легкістю допоможе вам привнести щось зовсім нове у ваш звичний раціон під час холодного періоду року. Для рецепту потрібні прості продукти, стерильні банки і молоді або пізні плоди.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Кабачки – 1 кг
- Часник – 3-4 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті і обсушені кабачки нарізаємо кубиками і висипаємо в посуд з високими бортиками.
Крок 2. Слідом додаємо подрібнений часник і зелень.
Крок 3. Доповнюємо складу оцтом, цукром, олією і сіллю.
Крок 4. Компоненти ретельно перемішуємо і даємо постояти протягом 60 хвилин.
Крок 5. Розподіляємо овочі по стерильним банкам, прикривають кришками і стерилізуємо близько 20 хвилин в об’ємній вогнетривкої ємності, дно якої устеляємо рушником.
Крок 6. Баночки закатуємо і ставимо на кришки, загортаємо в плед і через 24 години прибираємо в комору. Готуйте і отримуйте задоволення!