Човники з кабачків з фаршем, запечені в духовці
Смачна і оригінальна варіація фаршированих кабачків. Овочі добре пропікаються і просочуються м’ясним ароматом. До того ж блюдо в такому вигляді дуже зручно подавати на стіл.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
Кабачки невеликого розміру – 3 шт.
Фарш – 300 гр.
Сир твердий – 50 гр.
Помідори – 200 гр.
Цибуля ріпчаста – 100 гр.
Сіль – за смаком.
Перець – за смаком.
Олію соняшникову – 1-2 ст. л.
Процес приготування:
1. Кабачки, помийте, обсушіть і розріжте вздовж на дві частини. Маленькою ложкою вийміть м’якоть, залишаючи невеликі краю товщиною в 1 сантиметр.
2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії.
3. Потім додайте до цибулі фарш і продовжуйте смажити до готовності фаршу.
4. Також в зажарку додайте нарізані помідори і м’якоть кабачків, посоліть, приправте за смаком і тушкуйте 10 хвилин.
5. Сир натріть на крупній тертці. Човники з кабачків наповніть м’ясною начинкою, посипте тертим сиром, викладіть їх на деко, злегка змащене олією.
6. Запікайте фаршировані човники в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Подавайте до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!