Кабачки з фаршем в духовці – 10 рецептів фаршированих кабачків з покроковими фото

Човники з кабачків з фаршем, запечені в духовці

Смачна і оригінальна варіація фаршированих кабачків. Овочі добре пропікаються і просочуються м’ясним ароматом. До того ж блюдо в такому вигляді дуже зручно подавати на стіл.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Кабачки невеликого розміру – 3 шт.

Фарш – 300 гр.

Сир твердий – 50 гр.

Помідори – 200 гр.

Цибуля ріпчаста – 100 гр.

Сіль – за смаком.

Перець – за смаком.

Олію соняшникову – 1-2 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачки, помийте, обсушіть і розріжте вздовж на дві частини. Маленькою ложкою вийміть м’якоть, залишаючи невеликі краю товщиною в 1 сантиметр.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії.

3. Потім додайте до цибулі фарш і продовжуйте смажити до готовності фаршу.

4. Також в зажарку додайте нарізані помідори і м’якоть кабачків, посоліть, приправте за смаком і тушкуйте 10 хвилин.

5. Сир натріть на крупній тертці. Човники з кабачків наповніть м’ясною начинкою, посипте тертим сиром, викладіть їх на деко, злегка змащене олією.

6. Запікайте фаршировані човники в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!