Кабачки з картоплею в духовці – це проста і смачна кулінарна ідея для домашнього столу. Таке частування слугуватиме яскравим гарніром або апетитним самостійним обіднім стравою. Є багато ідей, як смачно приготувати овочі в духовці. Кращі варіанти ми зібрали в збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями.
Кабачки, запечені з картоплею в духовці
Кабачки, запечені з картоплею в духовці – це живильна й універсальна ідея для вашого столу. Ви можете подавати частування в якості гарніру до м’ясних або рибних страв. Для швидкого і нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кабачок 1 кг
- Картопля 1 кг
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Олія оливкова 5 ст. л.
- Оцет білий винний 2 ст. л.
Процес приготування:
- Кабачки з картоплею в духовці готуються дуже просто. Промиваємо кабачки нарізаємо кружальцями.
- Очищаємо картоплю, промиваємо та нарізаємо кубиками.
- Відправляємо кабачки і картоплю в форму для запікання.
- Посипаємо овочі спеціями за смаком.
- Поливаємо білим виноградним оцтом.
- Додаємо сіль за смаком.
- Виливаємо оливкову олію.
- Перемішуємо вміст у формі для рівномірного розподілу спецій.
- Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.
- Кабачки, запечені з картоплею в духовці готові!
Кабачки з куркою та картоплею в духовці
Кабачки з куркою та картоплею в духовці порадують вас своїм соковитим смаком і поживними властивостями. Відмінне рішення для яскравого сімейного обіду або вечері. Таке блюдо точно нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 6 годин 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Картопля – 6 шт.
- Курка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Часник – за смаком.
- Майонез – 0,5 склянки
- Сметана – 2 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування кабачків з куркою та картоплею в духовці першим ділом підготуємо птицю. Промиваємо її, зрізаємо зайвий жир. Натираємо сіллю.
Крок 2. Обмазуємо курку сумішшю з майонезу, подрібненого часнику та кропу. Залишаємо маринуватися на 4 години. Трохи майонезу залишаємо для овочів.
Крок 3. Очищаємо картоплю й нарізаємо кубиками.
Крок 4. Солимо його і поливаємо сметаною, перемішуємо.
Крок 5. Нарізаємо кубиками кабачок. З’єднуємо його з півкільцями цибулі і майонезом. Перемішуємо.
Крок 6. На деко викладаємо картоплю з кабачком. По центру розміщуємо курку. Запікаємо страву два з половиною години при температурі 160 градусів.
Крок 7. Кабачки з куркою та картоплею в духовці готові. Діліть на порції і подавайте до столу!
Кабачки, запечені з картоплею, сиром і помідорами
Кабачки, запечені з картоплею, сиром і помідорами – це соковите, апетитне і смачне частування для вашого столу. Якщо хочете урізноманітнити звичне меню і приємно здивувати близьких, то обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Кабачок – 300 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Сир твердий – 160 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Ділимося рецептом кабачків, запечених з картоплею, сиром і помідорами. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими кружечками.
Крок 2. Промиваємо помідори і нарізаємо їх так само гуртками.
Крок 3. Очищаємо картоплю і розбираємо його більш тонкими кружальцями, ніж кабачок. Це дозволить овочів запектися одночасно.
Крок 4. Форму для запікання промазуємо рослинним маслом. Викладаємо сюди кабачок.
Крок 5. Солимо, перчимо овоч. Доповнюємо тонкими пір’ям ріпчастої цибулі і подрібненим часником.
Крок 6. Викладаємо шар з картоплі. Знову солимо і перчимо.
Крок 7. Розкладаємо гуртки помідорів.
Крок 8. На великій тертці натираємо сир.
Крок 9. Посипаємо частування сиром і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 10. Кабачки, запечені з картоплею, сиром і помідорами, готові. Посипайте зеленню і подавайте до столу!
Запіканка з кабачків, фаршу і картоплі в духовці
Запіканка з кабачків, фаршу і картоплі в духовці – цікава ідея для вашого столу. Проста у виконанні і смачне блюдо яскраво урізноманітнює звичне меню. Подавайте до обіду або в якості перекусу, а для приготування використовуйте покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кабачок невеликий – 2 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Майоран – за смаком.
- Паприка солодка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир моцарелла/сулугуні – 350 гр.
- Масло рослинне – для смаження + для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо приготування запіканки з кабачків, фаршу і картоплі в духовці, з підготовки овочів. Промиваємо кабачок і нарізаємо його тонкими кружками.
Крок 2. Очищаємо картоплю і також нарізаємо кружальцями.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю і смажимо його на олії до рум’янцю.
Крок 4. З’єднуємо м’ясний фарш, цибулю, сіль і спеції. Ретельно вимішуємо.
Крок 5. Промазуємо форму для запікання олією. Викладаємо сюди частину картоплі. Доповнюємо її тонкими шматочками сиру. Використовуємо тільки 100 грам.
Крок 6. Викладаємо шар з половини кабачків.
Крок 7. Далі йдуть злам з фаршу, картоплі і сиру.
Крок 8. Викладаємо решту кабачків.
Крок 9. Закриваємо шари шматочками сиру.
Крок 10. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину 20 хвилин.
Крок 11. Запіканка з кабачків, фаршу і картоплі в духовці готова. Діліть на порції і пригощайтеся!
Кабачки з м’ясом і картоплею в духовці
Кабачки з м’ясом і картоплею в духовці – це дуже смачне і поживне кулінарне рішення для вашого домашнього обіду. Нескладний у виконанні страва неодмінно різноманітить ваше звичне меню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 6 скибочок.
- Картопля – 1,2 кг
- Кабачок – 1 шт.
- Сир твердий – 120 гр.
- Приправа для картоплі – 1 ч. л.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спробуйте приготувати апетитні кабачки з м’ясом і картоплею в духовці. Очищаємо картоплю й нарізаємо його тонкими кружками. Посипаємо овоч приправою, паприкою і поливаємо рослинним маслом. Перемішуємо.
Крок 2. Ділимо свинину на скибочки, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком. М’ясо солимо, перчимо і натираємо спеціями за смаком.
Крок 3. У форму для запікання викладаємо шар картоплі. Закриваємо його м’ясними скибочками.
Крок 4. Подрібнюємо зелень і посипаємо нею картоплю зі свининою.
Крок 5. Добре промиваємо кабачки і нарізаємо їх кружками. Укладаємо на м’ясний шар. Закриваємо фольгою й запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. Через зазначений час виймаємо з духовки форму, натираємо на тертці сир і посипаємо їм страву. Відправляємо знову в духовку і запікаємо до появи рум’яної сирної скоринки.
Крок 7. Кабачки з м’ясом і картоплею в духовці готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Картопля з грибами і кабачками в духовці
Картопля з грибами і кабачками в духовці – нескладне в приготуванні частування для всієї родини. Просте і смачне блюдо яскраво доповнить ваш стіл і різноманітить звичне меню. Подавайте до обіду або в якості перекусу, а для приготування використовуйте покроковий рецепт.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Гриби шампіньйони – 6 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Вершки – 250 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
- Орегано мелений – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування картоплі з грибами і кабачками в духовці візьмемо необхідні інгредієнти. Кабачок промиваємо та нарізаємо тонкими кружальцями.
Крок 2. Промиваємо печериці і нарізаємо тонкими пластинками.
Крок 3. Очищаємо картоплю і ріжемо його тонкими кружками.
Крок 4. Промазуємо форму рослинним маслом. Викладаємо сюди продукти гуртками, чергуючи картоплю, кабачки і гриби.
Крок 5. Солимо продукти і посипаємо спеціями. Поливаємо вершками.
Крок 6. Закриваємо частування фольгою. Запікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Крок 7. Через 30 хвилин знімаємо фольгу і посипаємо частування тертим сиром. Готуємо ще 5-10 хвилин при такій же температурі.
Крок 8. Картопля з грибами і кабачками в духовці готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Кабачки з картоплею в духовці зі сметаною
Кабачки з картоплею в духовці зі сметаною – це апетитна і соковита ідея для вашого столу. Ви можете подавати частування в якості гарніру до улюблених гарячих страв. Для швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Кабачок – 150 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Кріп – 10 гр.
- Вода – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 3 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість овочів і інших продуктів для приготування кабачків з картоплею в духовці зі сметаною.
Крок 2. Очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками.
Крок 3. Кубиками ріжемо кабачок. З молодих плодів шкірку знімати не потрібно.
Крок 4. На дно горщика для запікання кладемо шматочок вершкового масла.
Крок 5. Викладаємо сюди картоплю.
Крок 6. Сюди ж відправляємо кабачки.
Крок 7. Нарізаємо цибулю тонкими четвертинками.
Крок 8. Відправляємо цибулю в горщик.
Крок 9. Доповнюємо овочі сметаною, сіллю і подрібненим кропом.
Крок 10. Заливаємо окропом і перемішуємо.
Крок 11. Закриваємо горщик кришкою і ставимо його в розігріту до 200 градусів духовку.
Крок 12. Запікаємо 50 хвилин до готовності.
Крок 13. Кабачки з картоплею в духовці зі сметаною готові. Можна подавати до столу!
Запечені кабачки з картоплею в вершках
Запечені кабачки з картоплею в вершках – це поживна і цікава ідея для вашого столу. Ви можете подавати частування в якості гарніру до м’ясних або рибних страв. Для швидкого і нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сир – 100 гр.
- Вершки – 200 мл
- Часник – 3 зубчики.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Масло оливкова – 50 мл
- Сметана – 120 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування запечених кабачків з картоплею в вершках підготуємо потрібні продукти. Картопля очищаємо від шкірки і промиваємо під водою.
Крок 2. Відварюємо картоплю до напівготовності.
Крок 3. Відміряємо необхідну кількість твердого сиру.
Крок 4. Відварну картоплю злегка остуджуємо і ріжемо кружечками.
Крок 5. Промиваємо кабачки і також нарізаємо кружальцями. Злегка солимо.
Крок 6. У форму для запікання, змащену маслом, викладаємо кружечки кабачків і картоплі. Ставимо їх вертикально. Солимо за смаком.
Крок 7. Посипаємо подрібненим кропом.
Крок 8. Подрібнюємо часник і посипаємо їм овочі. Поливаємо оливковою олією.
Крок 9. Заливаємо вершками, прикриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
Крок 10. Після закінчення зазначеного часу знімаємо фольгу і посипаємо тертим сиром. Промазуємо сметаною і запікаємо ще 10-15 хвилин.
Крок 11. Запечені кабачки з картоплею в вершках готові. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!
Кабачки з картоплею та індичкою в духовці
Кабачки з картоплею та індичкою в духовці нескладно приготувати в домашніх умовах. Просте у виконанні страва порадує яскравим смаком, поживністю та урізноманітнює меню. Подавайте до обіду або в якості перекусу, а для приготування використовуйте покроковий рецепт.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Філе індички – 0,5 кг
- Сир твердий – 100 гр.
- Томати – 2 шт.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Вода – 50 мл
- Зелень – за смаком.
- Кріп сушений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Приступаємо до приготування кабачків з картоплею та індичкою в духовці. Філе індички нарізаємо соломкою.
Крок 2. Солимо птицю, посипаємо спеціями і заливаємо яблучним оцтом. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 1 годину.
Крок 3. Кабачок нарізаємо тонкими кружечками.
Крок 4. Так само розбираємо картоплю. У форму для запікання викладаємо картоплю, індичку і кабачок. Солимо за смаком.
Крок 5. Відправляємо сюди шматочки томатів. Виливаємо трохи води.
Крок 6. Посипаємо частування тертим сиром.
Крок 7. Закриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
Крок 8. Запікаємо 1 годину 10 хвилин.
Крок 9. Знімаємо фольгу і запікаємо ще 5-7 хвилин.
Крок 10. Кабачки з картоплею та індичкою в духовці готові. Можна подавати до столу!
Кабачки з баклажанами і картоплею в духовці
Кабачки з баклажанами і картоплею в духовці виходять неймовірно соковитими і смачними. Таке частування можна подавати до обіду, вечері або в якості поживного перекусу. Обов’язково беріть кулінарну ідею на замітку, щоб урізноманітнити звичне меню.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Баклажани – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сир твердий – 100 гр.
- Сухарі панірувальні – 50 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Зелень – 10 гр.
- Помідори – 4 шт.
- Сіль – 5 гр.
- Перець чорний мелений – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо овочі для приготування кабачків з баклажанами і картоплею в духовці. Баклажани ріжемо тонкими кружечками, солимо і залишаємо на 20 хвилин. Після промиваємо під водою, це прибере зайву гіркоту.
Крок 2. Такими ж нарізаємо кружечками кабачок.
Крок 3. Очищаємо і промиваємо картоплю, ріжемо так само.
Крок 4. Нарізаємо кружечками помідори. Всі овочі горизонтально викладаємо в промазану рослинним маслом форму для запікання. Овочі чергуємо.
Крок 5. Подрібнюємо зелень і зубчик часнику.
Крок 6. Посипаємо овочі зеленню і часником. Солимо і перчимо.
Крок 7. Сир натираємо на тертці.
Крок 8. Посипаємо сиром заготовку.
Крок 9. Рівномірно розподіляємо панірувальні сухарі.
Крок 10. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Крок 11. Кабачки з баклажанами і картоплею в духовці готові. Діліть на порції і пригощайтеся!