Лечо з перцю, кабачків і помідорів на зиму
Лечо з перцю, кабачків і помідорів на зиму є найвдалішим варіантом з ряду заготовок під ім’ям «Лечо», адже в класичних рецептах воно готується тільки з перцю, томатів і цибулі. У цьому рецепті кабачки і солодкий перець недовго тушкуємо в подрібнених помідорах, але заготівлю стерилізуємо.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1.5 кг
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 1.5 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 100 гр.
- Оцет яблучний – 120 мл
- Масло рослинне – 230 мл
Процес приготування:
Крок 1. Промити болгарський перець, насухо витерти серветкою, розрізати навпіл і видалити насіння з перегородками.
Крок 2. Кабачки промити, обсушити, розрізати навпіл, так само видалити внутрішню м’якоть з насінням і нарізати овоч невеликими кубиками.
Крок 3. Також і помідори: промити, видалити насіння, нарізати помідори шматочками і за допомогою блендера або м’ясорубки з дрібною решіткою подрібнити в однорідне пюре. У помідорів шкірку бажано видалити.
Крок 4. Отриману помідорну масу перелити в спеціальну для гасіння каструлю і на великому вогні довести до кипіння. У неї перекласти нарізку кабачків і болгарського перцю.
Крок 5. До овочів насипати потрібну кількість солі з цукром, налити рослинне масло, перемішати і згасити лечо на невеликому вогні протягом 15 хвилин. До кінця гасіння додати до лечо яблучний оцет.
Крок 6. Приготоване лечо з перцю, кабачків і помідорів на зиму розкласти по чистим банкам і простерилізувати протягом 20 хвилин за загальними правилами. Банки з лечо закатати кришками, остудити і перенести на зберігання в темне прохолодне місце. Вдалих і смачних заготовок!