Кабачки з перцем і помідорами на зиму – 6 смачних рецептів салату з покроковими фото

Кабачки з перцем, баклажанами та помідорами на зиму

Кабачки з перцем, баклажанами та помідорами на зиму готуються в різних варіантах, але заготівля завжди виходить соковитою, ароматною за смаком не поступається лечо. У цьому рецепті кабачки і баклажани беремо в рівній кількості, а перцю дещо менше, але ця пропорція довільна. Нарізку овочів тушкуємо в подрібнених помідорах. Рецепт простий і зручний для консервацій у великих обсягах. Основний час витрачається на підготовку овочів.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 5,2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1.5 кг
  • Баклажани – 1.5 кг
  • Помідори – 2.5 кг
  • Перець болгарський – 0.5 кг
  • Цибуля – 0.7 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Оцет 9% – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати всі овочі для заготівлі. Їх добре промити і почистити. У зрілих кабачків видалити насіння і шкірку.

Крок 2. Помідори і половину кабачків подрібнити через м’ясорубку з дрібною решіткою або за допомогою блендера. Цю масу перелити в каструлю для гасіння.

Крок 3. Другу половину кабачків нарізати середніми шматочками і перекласти в каструлю.

Крок 4. Баклажани нарізати досить крупно і додати до кабачків.

Крок 5. Перець нарізати півкільцями. Цибулю подрібнити чверть кільцями. Цю нарізку перекласти до інших овочів.

Крок 6. Потім до нарізки овочів насипати вказане в рецепті кількість солі з цукром і налити рослинне масло.

Крок 7. На середньому вогні довести овочеву масу до кипіння. Воду додавати не треба, так як овочі дадуть багато соку. Тушкує на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 20 хвилин, але можна і довше, щоб вони стали м’якими. За цей час будь-яким способом простерилізувати банки з кришками.

Крок 8. До кінця гасіння додати до овочів оцет, перемішати і вимкнути вогонь.

Крок 9. Гарячий салат розкласти по банках і герметично закупорити кришками.

Крок 10. Приготовані на зиму в банках кабачки з перцем, баклажанами та помідорами поставити на кришки, які щільно накрити «шубою» і після повного охолодження переставити на місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!