Заготовка з кабачків, перцю і помідорів без оцту
Варіанти заготовок з кабачків, перцю і помідорів без оцту цікавлять багатьох господинь. Надійність консервації їх забезпечується за рахунок додавання лимонної кислоти, або стерилізацією заготовки, або більш тривалим гасінням, але банки і кришки стерилізуються, і заготівля пастеризується під будь-який «шубою» протягом доби. У цьому рецепті робимо овочеву заготовку з лимонною кислотою, а вага овочів вказаний в очищеному вигляді.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 3,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 5 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1/2 склянки
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом промийте і очистіть всі овочі для заготівлі, а потім їх зважте. Помідори наріжте часточками і подрібніть за допомогою будь-яких кухонних гаджетів в однорідну масу.
Крок 2. Отриману томатну масу перелийте у велику каструлю для тушкування, доведіть її до кипіння, зніміть з поверхні пінку і поваріть протягом 10 хвилин, щоб частина соку випарувалася.
Крок 3. Кабачки наріжте невеликими середніми кубиками. Зрілі овочі очистіть від шкірки і насіння. У киплячу томатну масу додайте вказане в рецепті кількість солі, цукру, рослинної олії, суміші перців і мелений червоний перець. Потім перекладіть нарізку кабачка. Потушкуйте кабачки в томаті 15-20 хвилин.
Крок 4. Солодкий перець наріжте шматочками. Перекладіть їх до кабачків, і тушкуйте все ще 15 хвилин. В кінці гасіння додайте до овочів чайну ложку лимонної кислоти і перемішайте.
Крок 5. Гарячу заготівлю розкладіть по стерильним банкам, герметично закупорьте і поставте на кришки.
Крок 6. Приготовані в банках заготовки з кабачків, перцю і помідорів без оцту щільно накрийте махровим рушником на добу. Повністю остуженную заготівлю зберігати в темному і прохолодному місці. Вдалих і смачних заготовок!