Качка з яблуками в рукаві в духовці
Качка з яблуками в рукаві – це варіант фаршированої качки, найбільш у нас поширений. Яблучний сік просочує качине м’ясо і робить його ароматним, соковитим і м’яким. У цьому рецепті готуємо качку без попереднього маринування і беремо молоду тушку середньої ваги. Таке блюдо ви можете швидко і просто приготувати для сімейного обіду.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Качка – 2 кг
- Яблука – 4 шт.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку качки перед приготуванням ретельно обробіть: видалити залишки пера, надлишки жиру, огузок і фаланги крил і потім добре промийте. Тушку обсушіть серветкою. Потім її натріть як зсередини, так і зовні сумішшю улюблених спецій.
Крок 2. Для фарширування птиці виберіть щільні яблука кисло-солодких сортів. Їх промийте, наріжте четвертинками і видалити насіннєві коробочки.
Крок 3. Підготовлені яблука компактно укладіть всередину тушки. Стінки черевця щільно скріпіть або зубочистками, або нитками.
Крок 4. Потім тушку качки укладіть в рукав для запікання і кінці зав’яжіть його. Запікайте качку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5 годин, щоб виходило 45 хвилин на 1 кг, качки. Потім пакет можете зверху надрізати і потримати птицю в духовці ще 20 хвилин, щоб вона стала рум’яною. Шпажкою перевірити готовність м’яса.
Крок 5. Запечену качку з яблуками перекладіть на блюдо і подавайте до столу. Приємного апетиту!