Качка в рукаві в духовці – 10 рецептів запеченої качки з покроковими фото

Качка, запечена в маринаді з соєвого соусу в рукаві

Яскрава і рум’яна качка в духовці виходить з допомогою соєвого маринаду. Такий спосіб приготування додасть птиці насичений смак і неповторний аромат. Використовуйте рецепт для вашого святкового меню.

Час готування: 6 годин

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Імбир свіжий – 10 гр.
  • Приправа для птиці – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. У глибокій мисці з’єднуємо соєвий соус, мед, трохи лимонного соку. Сюди ж додаємо тертий імбир і спеції.

3. Слідом відправляємо продавлені зубчики часнику. Ретельно вимішуємо.

4. Рясно обмазуємо сумішшю качку і маринуємо від декількох годин до доби.

5. Через деякий час маринад зливаємо в тарілку. Він ще стане в нагоді.

6. Кладемо птицю в рукав для запікання. Готуємо 2-2,5 години при температурі 200 градусів.

7. За 15 хвилин до готовності розриваємо рукав і обмазуємо блюдо з маринадом.

8. Рум’яна качка в соєвому маринаді готова. Можна пробувати!