Качка, запечена в маринаді з соєвого соусу в рукаві
Яскрава і рум’яна качка в духовці виходить з допомогою соєвого маринаду. Такий спосіб приготування додасть птиці насичений смак і неповторний аромат. Використовуйте рецепт для вашого святкового меню.
Час готування: 6 годин
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Соус соєвий – 50 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Імбир свіжий – 10 гр.
- Приправа для птиці – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. У глибокій мисці з’єднуємо соєвий соус, мед, трохи лимонного соку. Сюди ж додаємо тертий імбир і спеції.
3. Слідом відправляємо продавлені зубчики часнику. Ретельно вимішуємо.
4. Рясно обмазуємо сумішшю качку і маринуємо від декількох годин до доби.
5. Через деякий час маринад зливаємо в тарілку. Він ще стане в нагоді.
6. Кладемо птицю в рукав для запікання. Готуємо 2-2,5 години при температурі 200 градусів.
7. За 15 хвилин до готовності розриваємо рукав і обмазуємо блюдо з маринадом.
8. Рум’яна качка в соєвому маринаді готова. Можна пробувати!