Простий і смачний рецепт качки, запечена з рисом і яблуками
У кожної господині є своє фірмове блюдо для грандіозного торжества. Качка, запечена з рисом і яблуками, безсумнівно, виглядає дуже красиво і презентабельно. І як ні дивно, готувати її не так вже і складно.
Час готування: 170
Час приготування: 50 хв
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 1 шт.
- Рис дикий – 200 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Фундук – 2 жмені.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Ягоди ялівцю – 3 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Шафран – 0,25 ч. л.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль сванская – 1 щіпка.
- Сіль морська – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рис зваріть по інструкції, зазначеної на упаковці.
Крок 2. Фундук підсушіть в духовці, очистіть від лушпиння і подрібніть блендером.
Крок 3. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.
Крок 4. На сковороді розігрійте вершкове і оливкове масло, викладіть цибулю, приправити його шафраном, меленим перцем, всипте сванскую сіль і обсмажте до золотистого кольору.
Крок 5. Яблуко помийте і наріжте кубиками.
Крок 6. Змішайте варений рис, яблука, подрібнений фундук і смажену цибулю, посоліть і приправте отриману суміш.
Крок 7. Тушку качки випатрайте, добре помийте, розріжте шийну частину. Потрухи відкладіть в сторону.
Крок 8. Нафаршируйте качку рисово-яблучною начинкою, скріпіть краю черевця і зв’яжіть ніжки і крила харчової ниткою.
Крок 9. В деко з високими краями встановіть решітку, на неї покладіть заготовку грудкою вниз. Качку посоліть і приправте. Помістіть фаршировану качку в духовку, розігріту до 170 градусів.
Крок 10. Шийну частину і потрухи складіть у каструлю, залийте водою, додайте перець горошком, лавровий лист, ягоди ялівцю, гвоздику і сіль. Зваріть бульйон.
Крок 11. Через годину вийміть качку, полийте її бульйоном, переверніть і запікайте ще 30 хвилин. Потім ще раз переверніть качку і запікайте до готовності.
Крок 12. Подавайте качку, запечений з рисом і яблуками, на загальному блюді цілком.