Кальмари в сметанному соусі – 8 рецептів з цибулею, часником, грибами на сковороді в духовці з фото

Покроковий рецепт приготування кальмарів в сметанному соусі з сиром

Приготовані таким чином кальмари підходять в якості оригінальної гарячої закуски для будь-якого торжества. М’ясо кальмара добре поєднується з розплавленим сиром, смаженою цибулею та сметаною.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кальмар (тушка) – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо кальмара залити окропом і варити близько 3 хвилин, потім нарізати соломкою.

2. Цибулю подрібнити півкільцями.

3. У підходящої сковороді обсмажити з додаванням вершкового масла цибулю і нарізаного кальмара, додати сметану, приправити сіллю і перцем і тушкувати 10 хвилин.

4. Сир натерти на крупній тертці.

5. В порціонну вогнетривкий посуд скласти кальмари з цибулею в сметані і посипати тертим сиром, запікати в духовці 5-7 хвилин при 200 градусах, щоб сир розплавився. Подавати в тому посуді, в якій морепродукти запікалися, прикрасивши при бажанні зеленню.