Покроковий рецепт приготування кальмарів в сметанному соусі з сиром
Приготовані таким чином кальмари підходять в якості оригінальної гарячої закуски для будь-якого торжества. М’ясо кальмара добре поєднується з розплавленим сиром, смаженою цибулею та сметаною.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Кальмар (тушка) – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Сир твердий – 70 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо кальмара залити окропом і варити близько 3 хвилин, потім нарізати соломкою.
2. Цибулю подрібнити півкільцями.
3. У підходящої сковороді обсмажити з додаванням вершкового масла цибулю і нарізаного кальмара, додати сметану, приправити сіллю і перцем і тушкувати 10 хвилин.
4. Сир натерти на крупній тертці.
5. В порціонну вогнетривкий посуд скласти кальмари з цибулею в сметані і посипати тертим сиром, запікати в духовці 5-7 хвилин при 200 градусах, щоб сир розплавився. Подавати в тому посуді, в якій морепродукти запікалися, прикрасивши при бажанні зеленню.