Капуста великими шматками з буряком по-грузинськи
Капуста великими шматками з буряком по-грузинськи – це пікантне доповнення до будь-якого основного блюда, яке ми рекомендуємо вам заздалегідь готувати з запасом, так як закуска користується величезною популярністю серед тих, хто спробував хоча б шматочок. Приступимо!
Час готування – 27 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Капуста – 1,2-1,3 кг
- Буряк велика – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Перець гострий стручковий – ½-1 шт.
Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 80 мл
- Лист лавра – 3-4 шт.
- Зерна коріандру – ½ ч. л.
- Гвоздика – 3-4 бутона.
- Перець запашний горошком – 4-5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Качан поділяємо на великі шматки, залишаючи на кожному частину качана для збереження форми.
Крок 2. Овочі очищаємо і нарізаємо: буряк – скибочками, часник – слайсами, а гострий перчик ріжемо кільцями.
Крок 3. Викладаємо шар капусти на дно каструлі і присипаємо подрібненими добавками.
Крок 4. Аналогічним способом заповнюємо весь посуд.
Крок 5. У сотейник наливаємо воду і закидаємо приправи, включаючи сіль і цукор.
Крок 6. Доводимо рідину до кипіння і проварюємо кілька хвилин, після вводимо оцет і прибираємо з конфорки – переливаємо до овочів.
Крок 7. Зверху встановлюємо вантаж і даємо охолонути при кімнатній температурі, потім ставимо на 24 години в прохолодне приміщення.
Крок 8. Апетитну капусту викладаємо на тарілки і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!