Капуста по-грузинськи з буряком – 7 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Капуста великими шматками з буряком по-грузинськи

Капуста великими шматками з буряком по-грузинськи – це пікантне доповнення до будь-якого основного блюда, яке ми рекомендуємо вам заздалегідь готувати з запасом, так як закуска користується величезною популярністю серед тих, хто спробував хоча б шматочок. Приступимо!

Час готування – 27 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Капуста – 1,2-1,3 кг
  • Буряк велика – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець гострий стручковий – ½-1 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 80 мл
  • Лист лавра – 3-4 шт.
  • Зерна коріандру – ½ ч. л.
  • Гвоздика – 3-4 бутона.
  • Перець запашний горошком – 4-5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Качан поділяємо на великі шматки, залишаючи на кожному частину качана для збереження форми.

Крок 2. Овочі очищаємо і нарізаємо: буряк – скибочками, часник – слайсами, а гострий перчик ріжемо кільцями.

Крок 3. Викладаємо шар капусти на дно каструлі і присипаємо подрібненими добавками.

Крок 4. Аналогічним способом заповнюємо весь посуд.

Крок 5. У сотейник наливаємо воду і закидаємо приправи, включаючи сіль і цукор.

Крок 6. Доводимо рідину до кипіння і проварюємо кілька хвилин, після вводимо оцет і прибираємо з конфорки – переливаємо до овочів.

Крок 7. Зверху встановлюємо вантаж і даємо охолонути при кімнатній температурі, потім ставимо на 24 години в прохолодне приміщення.

Крок 8. Апетитну капусту викладаємо на тарілки і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!