Картопля з фаршем – це апетитне та ситне поєднання як для вашого сімейного обіду, так і для святкової вечері. Таку страву можна приготувати різними способами. Найкращі кулінарні варіанти шукайте у нашій перевіреній добірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями.
Запіканка з фаршем та картоплею в духовці
Запіканка з фаршем та картоплею в духовці – це смачна та ситна страва для вашого сімейного обіду або вечері. Таке апетитне частування дуже просто приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої добірки.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Картопля – 2 кг
- Фарш м’ясний – ⅘ кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Яйце куряче – 5 шт.
- Йогурт – 600 мл.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати картоплю з фаршем? Очищаємо картоплю від шкірки та промиваємо її під водою.
Далі картоплю ріжемо тонкими колами.
М’ясний фарш вимішуємо із сіллю, спеціями та подрібненою цибулею. Викладаємо фарш рівним шаром у форму для випікання.
Закриваємо м’ясний шар картопляними колами.
Збиваємо яйце з йогуртом, сіллю, спеціями та зеленню.
Отриманою заливкою поливаємо запіканку. Відправляємо її в розігріту до 180 градусів на півтори години.
Запіканка з фаршем та картоплею в духовці готова. Поділіть на порції і подавайте до столу!
Картопля з фаршем та помідорами в духовці
Картопля з фаршем та помідорами в духовці – це яскрава та поживна страва для вашого сімейного столу або свята. Приготувати таке частування у домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 0,8 кг.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Помідор – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Сирна красуня – 100 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Вершки – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Приправа для картоплі – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою, обробляємо на тонкі кружечки.
Крок 3. Картоплю поливаємо половиною сметани, доповнюємо сіллю, чорний перцем молотим і приправою для картоплі. Перемішуємо для рівномірного розподілу сметани та спецій.
Крок 4. Підготовлену картоплю викладаємо у форму для випікання.
Крок 5. М’ясний фарш з’єднуємо з подрібненою цибулею та часником. Солимо, перчимо і перемішуємо.
Крок 6. Фарш викладаємо на картопляний шар. Поступово його розподіляємо.
Крок 7. Обмазуємо м’ясний шар залишилася сметаною.
Крок 8. Помідори ріжемо кружальцями та викладаємо третім шаром. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку на 40 хвилин.
Крок 9. Посипаємо заготовку тертим сиром і відправляємо до духовки ще на 10 хвилин.
Крок 10. Перед подачею посипаємо страву подрібненою зеленню.
Крок 11. Картопля з фаршем та помідорами в духовці готова. Подавайте до столу!
Запіканка з картоплі з фаршем та кабачками у духовці
Запіканка з картоплі з фаршем та кабачками в духовці виходить дуже смачна, ніжна та поживна. Її можна подавати до сімейного обіду, вечері або як оригінальний гарнір. Для приготування обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Кабачки — 2 шт.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Помідор – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Часник – за смаком.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо кабачки та натираємо на великій тертці.
Крок 2. Також чинимо і з картоплею.
Крок 3. Кабачки з картоплею з’єднуємо в глибокій мисці, доповнюємо їх сіллю та спеціями. Перемішуємо, зайву вологу зливаємо.
Крок 4. Промиваємо помідори та нарізаємо їх кубиками.
Крок 5. Половину картоплі та кабачків викладаємо у форму для випікання.
Крок 6. Обсмажуємо фарш до зміни кольору та викладаємо його рівним шаром на овочі.
Крок 7. Але м’ясний фарш розкладаємо кубики помідорів.
Крок 8. Тепер викладаємо шар з кабачків, що залишилися з картоплею, після посипаємо все тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 40-50 хвилин.
Крок 9. Запіканка з картоплі з фаршем та кабачками у духовці готова. Подавайте до столу!
Картопля з фаршем на сковороді
Картопля з фаршем на сковороді – це смачна, проста та поживна страва для вашого сімейного обіду або перекушування. Приготувати таке частування у домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 0,6 кг.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Спеції для картоплі – за смаком.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки та промиваємо її під водою.
Крок 2. Далі овочі обробляємо невеликими брусочками і викладаємо в сковороду з олією. Смажимо близько 5 хвилин, регулярно помішуючи.
Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнену цибулю і продовжуємо смажити все разом ще 5 хвилин.
Крок 4. Викладаємо у сковороду з картоплею фарш, поділений на невеликі шматочки.
Крок 5. Солимо вміст сковороди, перчимо і посипаємо спеціями.
Крок 6. Закриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні 10 хвилин.
Крок 7. Картопля з фаршем на сковороді готова. Частуйтесь!
Пиріг з картоплею та фаршем у духовці
Пиріг з картоплею та фаршем у духовці – це смачна та ситна страва для вашого сімейного обіду, вечері чи перекушування. Таке апетитне частування кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої добірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Спеції – за смаком.
Для тесту:
- Мука — 250 гр.
- Олія вершкове – 125 гр.
- Жовток яєчний – 2 шт.
- Сметана — 2 ст.л.
- Сіль — 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо сюди шматочки вершкового масла|мастила| і сіль|соль|. Розтираємо до отримання крихти.
Крок 3. В отриману суміш відправляємо курячі жовтки та сметану.
Крок 4. Замішуємо м’яке однорідне тісто, обертаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник.
Крок 5. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш і дрібно порубану картоплю.
Крок 6. Продукти для начинки доповнюємо подрібнені цибулею, сіллю та спеціями.
Крок 7. Перемішуємо начинку для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів та спецій.
Крок 8. Починаємо формувати пиріг. Охолоджене тісто ділимо на дві частини. Одну частину розкочуємо в тонкий круглий пласт і кладемо на пергамент. Закриваємо його картопляною м’ясною начинкою.
Крок 9. Друга куля тесту також розкочуємо і закриваємо їм начинку. З’єднуємо по краях та по центру робимо отвори.
Крок 10. Відправляємо частування в розігріту духовку на 180° на 1 годину.
Крок 11. Пиріг з картоплею та фаршем у духовці готовий. Ділите на порції та пригощайтеся!
Картопля з фаршем та сиром у духовці
Картопля з фаршем та сиром у духовці – це проста, апетитна та поживна страва для вашого сімейного або святкового столу. Приготувати таке частування у домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Майонез — 5 ст.л.
- Яйце – 4 шт.
- Молоко — 80 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко поєднуємо з курячими яйцями.
Крок 2. Сюди додаємо сіль та перець. Збовтуємо до однорідності.
Крок 3. Очищаємо картоплю, промиваємо її та натираємо на великій тертці. Вливаємо сюди половину яєчної суміші.
Крок 4. Викладаємо картопляний шар у форму для випікання.
Крок 5. Яєчну суміш, що залишилася, перемішуємо з м’ясним фаршем.
Крок 6. Викладаємо м’ясний шар на картопля.
Крок 7. Натираємо сир на терці, перемішуємо його з майонезом.
Крок 8. Обмазуємо заготівлю сирною масою.
Крок 9. Випікаємо частування 35-40 хвилин за температури 180°.
Крок 10. Картопля з фаршем та сиром у духовці готова. Можна куштувати!
Картопля з фаршем та грибами в духовці
Картоплі з фаршем та грибами в духовці відрізняється насиченим смаком та апетитною подачею. Така страва точно прикрасить ваш домашній стіл та порадує рідних. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Гриби печериці – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана — 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Суміш перців – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Картоплю очищаємо та промиваємо, гриби також промиваємо під водою.
Крок 2. Далі гриби обробляємо на пластинки, викладаємо сковороду з олією. Обсмажуємо до випаровування вологи.
Крок 3. Викладаємо до грибів подрібнену цибулю і обсмажуємо все до м’якості цибулі.
Крок 4. Очищену картоплю ріжемо тонкими скибочками, викладаємо у форму для випікання, обмащену олією. Посипаємо сіллю та перцем. Половину картоплі залишаємо для повторного шару.
Крок 5. Викладаємо на картоплю м’ясний шар. Посипаємо сіллю та чорним меленим перцем.
Крок 6. Далі викладаємо шар із смажених грибів.
Крок 7. Закриваємо шари тонкими скибочками картоплі. Посипаємо спеціями.
Крок 8. Обмазуємо сметаною і посипаємо орегано. Прикриваємо заготівлю фольгою та відправляємо в духовку.
Крок 9. Випікаємо 1 годину при температурі 200°. Після цього знімаємо фольгу і запікаємо до рум’янцю ще 10 хвилин.
Крок 10. Картопля з фаршем та грибами в духовці готова. Скоріше спробуйте!
Картопля з фаршем шарами в духовці
Картоплю з фаршем шарами в духовці нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фотографіями. Таке частування точно урізноманітнить ваш сімейний стіл і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Картопля – 8 шт.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез — 4 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо та промиваємо картоплю, обробляємо її тонкими кружальцями. Викладаємо на обмазане маслом лист.
Крок 2. Картоплю посипаємо сіллю та спеціями.
Крок 3. Далі викладаємо цибулю, порізану півкільцями.
Крок 4. В окремому посуді з’єднуємо фарш із сіллю та чорним меленим перцем. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку і випікаємо до рум’янцю фаршу.
Крок 5. Викладаємо м’ясний шар на картопля з цибулею.
Крок 6. Для заливання вимішуємо яйця з майонезом.
Крок 7. Коли страва стане рум’яною, поливаємо її заливкою та відправляємо в духовку ще на 5-7 хвилин.
Крок 8. Далі частування посипаємо тертим сиром та випікаємо ще 2 хвилини.
Крок 9. Готову страву посипаємо спеціями на смак або сушеною зеленню.
Крок 10. Картопля з фаршем шарами у духовці готова. Скоріше подавайте до столу!
Смажена картопля з фаршем
Смажена картопля з фаршем – це смачна, ситна і проста у виконанні страва. Його можна подавати як гарнір або як самостійну обідню страву. Для швидкого приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 0,6 кг.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Олія – 40 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Очищаємо картоплю, промиваємо її та ріжемо брусочками.
Крок 3. Далі картопля солимо і перчимо, перемішуємо.
Крок 4. Викладаємо картоплю в сковороду з олією, обсмажуємо на помірному вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5. Очищаємо цибулю та обробляємо тонкими півкільцями.
Крок 6. Картоплю відправляємо в м’ясний фарш та цибулю. Перемішуємо та смажимо під кришкою близько 5 хвилин. Наприкінці знімаємо кришку та підрум’янюємо продукти.
Крок 7. Смажена картопля з фаршем готова. Подавайте до столу!
Тушкована картопля з фаршем у каструлі
Тушкована картопля з фаршем у каструлі – це смачна і ситна страва для вашого сімейного обіду. Таке соковите частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Бульйон – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і промиваємо, потім смажимо великими шматочками.
Крок 3. Також нарізаємо великими шматочками моркву, цибулю – четвертинками або півкільцями.
Крок 4. Викладаємо овочі в каструлю з товстим дном. Сюди відправляємо нарізаний солодкий перець.
Крок 5. Приєднуємо м’ясний фарш, сіль, перець та лавровий лист.
Крок 6. Заливаємо бульйоном і доводимо вміст каструлі до кипіння. Потім томимо під кришкою слабкому вогні близько 20-25 хвилин.
Крок 7. Тушена картопля з фаршем у каструлі готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу.