Картопля з фаршем – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з фаршем та грибами в духовці

Картоплі з фаршем та грибами в духовці відрізняється насиченим смаком та апетитною подачею. Така страва точно прикрасить ваш домашній стіл та порадує рідних. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Гриби печериці – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана — 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – на смак.
  • Суміш перців – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Картоплю очищаємо та промиваємо, гриби також промиваємо під водою.

Крок 2. Далі гриби обробляємо на пластинки, викладаємо сковороду з олією. Обсмажуємо до випаровування вологи.

Крок 3. Викладаємо до грибів подрібнену цибулю і обсмажуємо все до м’якості цибулі.

Крок 4. Очищену картоплю ріжемо тонкими скибочками, викладаємо у форму для випікання, обмащену олією. Посипаємо сіллю та перцем. Половину картоплі залишаємо для повторного шару.

Крок 5. Викладаємо на картоплю м’ясний шар. Посипаємо сіллю та чорним меленим перцем.

Крок 6. Далі викладаємо шар із смажених грибів.

Крок 7. Закриваємо шари тонкими скибочками картоплі. Посипаємо спеціями.

Крок 8. Обмазуємо сметаною і посипаємо орегано. Прикриваємо заготівлю фольгою та відправляємо в духовку.

Крок 9. Випікаємо 1 годину при температурі 200°. Після цього знімаємо фольгу і запікаємо до рум’янцю ще 10 хвилин.

Крок 10. Картопля з фаршем та грибами в духовці готова. Скоріше спробуйте!