Запіканка з картоплі з ковбасою та сиром
Запіканка з картоплі з ковбасою та сиром – це чудова кулінарна ідея для вашого домашнього обіду чи вечері. Страва вийде неймовірно поживною, яскравою за смаком та цікавою. Крім того, апетитне частування порадує швидким та нескладним процесом приготування, з яким впораються навіть новачки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 400 гр.
- Ковбаса копчена – 200 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Вершки – 100 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
- Горіх мускатний – 0,25 ч. л.
- Паприка мелена – 0,25 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою і обробляємо на кружечки.
Крок 3. Скибочки картоплі заливаємо водою і доповнюємо сіллю. Варимо після закипання близько 10 хвилин, потім воду зливаємо.
Крок 4. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на невеликі кубики.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю близько 5 хвилин.
Крок 6. Очищаємо від плівки ковбасу та нарізаємо її кружальцями.
Крок 7. Ковбасу також обсмажуємо близько 5 хвилин, перевертаючи лопаткою.
Крок 8. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо сюди картопля рівним шаром.
Крок 9. Твердий сир натираємо на тертці із великими зубчиками.
Крок 10. Половину сиру висипаємо на картопляний шар.
Крок 11. Також сюди викладаємо половину смаженої цибулі.
Крок 12. Викладаємо на цибулю обсмажену ковбасу.
Крок 13. Ковбасу засипаємо цибулею, що залишилася.
Крок 14. В окремій мисці з’єднуємо курячі яйця, вершки сіль, паприку, чорний мелений перець та мускатний горіх. Перемішуємо до однорідності.
Крок 15. Заливаємо такою заливкою наше частування.
Крок 16. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.
Крок 17. Далі блюдо посипаємо сиром, що залишився.
Крок 18. Відправляємо частування до духовки ще на 10 хвилин.
Крок 19. Запіканка з картоплі з ковбасою та сиром готова. Скоріше спробуйте!