Картопляний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопляний суп – блюдо легке, але ситне. Готувати його можна на різних видах бульйону, але завжди виходить смачно і поживно. Як приготувати цей чудовий у всіх відносинах суп, ви дізнаєтеся з 10 наших докладних рецептів.

Простий картопляний суп з куркою

Будемо варити картопляний суп з куркою. Курячий бульйон – найпоширеніша основа для супу. Він поживний, корисний і смачний. Готувати бульйон можна з будь-яких частин курки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 1 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чилі 1 щіпка
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний картопляний суп? Куряче філе обмийте, крупно наріжте, викладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Коли вода закипить, зніміть піну, додайте половину цибулини і продовжуйте варити ще 15-20 хвилин.
  2. Другу половину цибулини і зубчик часнику дрібно наріжте. Моркву наріжте кубиками. На рослинному маслі обсмажте цибулю, часник і моркву до м’якості. Додайте лавровий лист і смажте ще 2 хвилини.
  3. Картопля очистіть, наріжте кубиками і викладіть в каструлю і варіть 10 хвилин.
  4. Після цього додати засмажку з овочів, перемішайте. Додайте сіль, перець чилі, чорний перець за смаком.
  5. Гарячого супу дайте настоятися кілька хвилин і можна подавати страву до обіду.

Приємного апетиту!

Як приготувати картопляний суп-пюре?

Бюджетне блюдо з самого доступного набору продуктів. Картопляний суп-пюре ідеально доповнить обід в осінній день. Оксамитова структура і ніжний смак – справжнє задоволення.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло – для смаження.

Для подачі:

  • Бекон – 4 шматки.
  • Сир – 85 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть, розріжте на кілька великих частин, залийте водою і поставте на вогонь.

2. Моркву натріть на тертці, цибулю дуже дрібно наріжте.

3. На сковороді розігрійте столову ложку рослинного масла, додайте трохи вершкового. На цій суміші обсмажте цибулю і моркву протягом 10 хвилин.

4. За 10 хвилин до готовності картоплі додайте в каструлю засмажку з цибулі і моркви.

5. Бекон наріжте смужками.

6. Обсмажте бекон на сухій сковороді, потім перекладіть його на паперові серветки, щоб стік жир.

7. Сир натріть на тертці.

8. Блендером пюрируйте варену картоплю, цибулю і моркву з невеликою кількістю бульйону. Отриману суміш перелийте назад в каструлю і поставте на вогонь.

9. Додайте в суп вершки, сіль, перець і приправи за смаком, доведіть до кипіння.

10. Подавайте суп-пюре з беконом і тертим сиром.

Приємного апетиту!

Ситний картопляний суп з м’ясом свинини

Обіднє меню не обходиться без тарілки наваристого супу. На бульйоні з свинини у вас вийде смачний картопляний суп. Таке блюдо не назвеш легким, однак воно прекрасно насичує і зігріває в холодний день.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Свинина – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину помийте і наріжте невеликими шматочками. У каструлю влийте рослинне масло і викладіть м’ясо, посоліть його за смаком. Тушкуйте м’ясо на помірному вогні 10-15 хвилин.

2. Моркву натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте. Викладіть овочі в каструлю до м’яса, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин разом.

3. Картоплю наріжте кубиками, викладіть її в каструлю, влийте гарячу воду, посоліть і приправте за смаком.

4. Варіть суп до готовності картоплі 30 хвилин.

5. В кінці додайте в суп нарізану зелену цибулю і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Дуже смачний картопляний суп з фрикадельками

Картопляний суп з фрикадельками готується відносно недовго і виходить дуже смачним. За його оригінальний вигляд його люблять діти. З цим рецептом ви зможете порадувати себе і своїх близьких смачним і цікавим супчиком.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Цибуля – 250 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. У фарш додайте панірувальні сухарі, сіль і мелений перець, перемішайте.

2. З фаршу сформуйте невеликі фрикадельки.

3. Дрібно наріжте цибулю.

4. Моркву натріть на тертці.

5. Картоплю наріжте кубиками.

6. У каструлю влийте воду, закип’ятити її, викладіть картоплю.

7. Далі додайте цибулю.

8. Також викладіть в каструлю моркву, посоліть і приправте бульйон.

9. Викладіть в бульйон фрикадельки і варіть суп 15-20 хвилин.

10. За 5 хвилин до готовності додайте лавровий лист.

11. В кінці додайте в картопляний суп рубану зелень і подавайте страву до столу.

Приємного апетиту!

Пісний картопляний суп без м’яса

Овочеві супи за своїм живильний властивостями нітрохи не гірше традиційних, виготовлених на м’ясному бульйоні. Пропонуємо вам спробувати чудовий пісний картопляний суп і навіть у Піст різноманітне меню вам забезпечено.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Вода – 900 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Картопля – 2 шт.
  • Рис – ¼ склянки
  • Кріп – 2 гілки.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду і поставте на вогонь. Часник і ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте.

2. У киплячу воду додайте сіль, цибулю, часник і подрібнений кріп.

3. Через 5 хвилин додайте терту моркву.

4. Картопля очистіть і наріжте кубиками, викладіть її в каструлю. Також додайте духмяний перець, суміш перців і лавровий лист.

5. Рис промийте, викладіть в каструлю і посоліть суп. Варіть 15-20 хвилин до готовності картоплі і рису.

6. Пісний картопляний суп готовий, можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт суп з картоплею і галушками

Цим чудовим рецептом ви доповніть свою кулінарну книгу. Картопляний суп з галушками – легке і смачне блюдо. Такий суп із задоволенням будуть їсти дорослі і діти.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 300 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло вершкове – 18 гр.
  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Бульйон – 1,2 л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть і наріжте брусками.

2. Моркву і цибулю дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до м’якості.

3. У каструлю влийте бульйон, доведіть його до кипіння. Викладіть картоплю і овочеву засмажку.

4. Замісіть тісто для галушок. У 30-40 мл бульйону розбийте яйце, додайте просіяне борошно, добре перемішайте.

5. Набирайте тісто чайною ложкою і опускайте її в киплячий суп. Коли всі галушки будуть в каструлі, посоліть суп по смаку.

6. Коли картопля і галушки будуть готові, додайте в суп рубану зелень і подавайте страву до столу.

Приємного апетиту!

Смачний картопляний суп з плавленим сиром

Плавлений сир придумали додавати в супи для того, щоб додати страві більш густу консистенцію і отримати вершковий аромат. Картопляний суп з плавленим сиром підкорить вас з першої ложки і стане одним із чергових варіантів для обіду.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Окорочок курячий – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Петрушка – 1 корінь.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.

Процес приготування:

1. Стегенця залийте холодною водою і поставте варитися. У бульйон додайте корінь петрушки і сіль.

2. Картоплю наріжте брусками і також відправте в каструлю.

3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці або наріжте тонкими кружечками. Обсмажте цибулю і моркву на рослинній олії. Викладіть зажарку в бульйон.

4. Плавлений сир наріжте кубиками. Сир обов’язково повинен бути натуральним, інакше він просто не розчиниться у воді. Коли картопля буде готовий, додайте сир в бульйон і варіть суп, постійно помішуючи, поки сир повністю не розчиниться.

. Наприкінці посоліть суп по смаку, додайте зелень, часник, перець і лавровий лист.

6. Апетитний на вигляд картопляний суп з плавленим сиром готовий.

Приємного апетиту!

Як зварити картопляний суп з яловичиною?

Картопляний суп – ситне і улюблене всіма обідня страва. Існує величезна кількість рецептів його приготування. Яловичина відома своїми корисними властивостями і ніжним смаком. Тому саме це м’ясо ми вибрали для приготування картопляного супу.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений– 5 гр.
  • Зелень – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть і наріжте кубиками.

2. Яловичину наріжте брусками.

3. У каструлю влийте воду, закип’ятити її, викладіть м’ясо і варіть 15 хвилин, після закипання. Після цього додайте картоплю.

4. Моркву і цибулю наріжте дрібними кубиками.

5. Коли картопля буде майже готовий, додайте в суп морква і цибуля. Продовжуйте варити суп ще 15 хвилин.

6. За 5 хвилин до готовності додайте сіль, рубану зелень і перець. Зніміть каструлю з вогню і розлийте суп по тарілках.

Приємного апетиту!

Картопляний суп з грибами

Мабуть, це саме вдале поєднання смаків. Картопляний суп з грибами має спокусливим ароматом, ніжною текстурою і бархатистим смаком. На свій розсуд ви можете доповнити суп дрібної вермішеллю або гречкою.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Гриби білі – 200 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Гриби помийте, очистіть і наріжте часточками. У каструлю з товстим дном влийте рослинне масло і обсмажте спочатку подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Потім додайте гриби, продовжуйте смажити 5 хвилин.

2. Картоплю наріжте кубиками.

3. Грибну засмажку залийте гарячою водою, доведіть бульйон до кипіння, посоліть за смаком, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.

4. Після цього додайте картоплю. Доведіть бульйон до кипіння, приправити перцем, зменшіть вогонь і варіть суп під кришкою до готовності картоплі.

5. При бажанні доповніть картопляний суп рубаною зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт картопляного супу з тушонкою

Важко придумати більш швидкий рецепт приготування супу. Картопля вариться лічені хвилини, а тушонка і зовсім вже готовий продукт. Але при цьому перша страва виходить смачним і ситним.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Тушонка яловича – 1 банку.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння. Картоплю наріжте кубиками і викладіть його в киплячу воду.

2. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі.

3. Помідор наріжте кубиками, часник подрібніть ножем або пропустіть через прес. Додайте помідори і часник на сковороду.

4. Коли картопля буде майже готовий, викладіть в каструлю овочеву засмажку. Продовжуйте варити суп до готовності картоплі.

5. Тушонку розімніть виделкою і викладіть її в каструлю, перемішайте і доведіть до кипіння.

6. В кінці додайте сіль, мелений перець і рубану зелень. Суп готовий, подавайте зі свіжим хлібом.

Приємного апетиту!