Картоплю «Айдахо» з куркою
Картоплю «Айдахо» з куркою – це блюдо, яке позбавить вас від виснажливої окремої приготування основної страви і гарнір, так як воно включає в себе ці дві складові. Рум’яна курочка ідеально гармонує з рум’яними скибочками картоплі, сдобренными паприкою і куркумою.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг
- Картопля – 1 кг
Для птиці:
- Масло рослинне – 70 мл
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Для картоплі:
- Масло рослинне – 50 мл
- Куркума – ½ ч. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо маринад для птиці: в чаші змішати гірчицю з приправами і рослинним маслом.
Крок 2. Тушку обполіскуємо і даємо час висохнути, натираємо сіллю і промазуємо соусом всередині і зовні. Якщо час дозволяє, то м’ясо краще прибрати в холодильник на всю ніч для просочення.
Крок 3. Промаринованную курку викладаємо у вогнетривку форму, обмотуємо крила у фольгу, а ніжки пов’язуємо кулінарною ниткою. Запікаємо протягом однієї години і сорок хвилин при температурі 180 градусів. У процесі готування, поливаємо соком.
Крок 4. Паралельно очищаємо і ріжемо часточками картоплю, посипаємо сіллю, гранульованим часником, куркумою, паприкою і коріандром, збризкуємо рослинним маслом і гарненько перемішуємо складові.
Крок 5. Вистилаємо Форму великим аркушем пергаменту, рівне розкладаємо картоплю і накриваємо вільним краєм паперу.
Крок 6. Перші 20 хвилин готувати овоч в такому вигляді, а потім прибираємо верхній лист пергаменту і підрум’янюємо ще 20-25 хвилин.
Крок 7. Подаємо страву: на велике плоске блюдо викладаємо золотисті часточки, зверху – соковита курка. Знімаємо пробу і насолоджуємося!