Картоплю «Айдахо» – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Картоплю «Айдахо» з куркою

Картоплю «Айдахо» з куркою – це блюдо, яке позбавить вас від виснажливої окремої приготування основної страви і гарнір, так як воно включає в себе ці дві складові. Рум’яна курочка ідеально гармонує з рум’яними скибочками картоплі, сдобренными паприкою і куркумою.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • Картопля – 1 кг

Для птиці:

  • Масло рослинне – 70 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Для картоплі:

  • Масло рослинне – 50 мл
  • Куркума – ½ ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо маринад для птиці: в чаші змішати гірчицю з приправами і рослинним маслом.

Крок 2. Тушку обполіскуємо і даємо час висохнути, натираємо сіллю і промазуємо соусом всередині і зовні. Якщо час дозволяє, то м’ясо краще прибрати в холодильник на всю ніч для просочення.

Крок 3. Промаринованную курку викладаємо у вогнетривку форму, обмотуємо крила у фольгу, а ніжки пов’язуємо кулінарною ниткою. Запікаємо протягом однієї години і сорок хвилин при температурі 180 градусів. У процесі готування, поливаємо соком.

Крок 4. Паралельно очищаємо і ріжемо часточками картоплю, посипаємо сіллю, гранульованим часником, куркумою, паприкою і коріандром, збризкуємо рослинним маслом і гарненько перемішуємо складові.

Крок 5. Вистилаємо Форму великим аркушем пергаменту, рівне розкладаємо картоплю і накриваємо вільним краєм паперу.

Крок 6. Перші 20 хвилин готувати овоч в такому вигляді, а потім прибираємо верхній лист пергаменту і підрум’янюємо ще 20-25 хвилин.

Крок 7. Подаємо страву: на велике плоске блюдо викладаємо золотисті часточки, зверху – соковита курка. Знімаємо пробу і насолоджуємося!