Кефаль на сковороді – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Кефаль на сковороді – це дуже ситне і насичене за смаком частування, яке ідеально доповнить ваш обідній стіл. Його можна подавати до столу з хлібом, овочами або соусами. Є багато варіантів приготування кефалі в домашніх умовах. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у перевіреної добірці з чотирьох рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Смажена кефаль шматочками на сковороді

Смажена кефаль шматочками на сковороді порадує вас цікавим смаком, апетитним виглядом і поживністю. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування такої риби в домашніх умовах скористайтеся простим покроковим рецептом з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кефаль ¾ кг
  • Лайм 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сухарі паніровочні 120 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Кефаль добре очищаємо. Видаляємо голову і хвіст. Після промиваємо під водою всередині і зовні.
  2. Підготовлену рибу нарізаємо порційними шматочками. Рівномірно поливаємо їх соком лайма.
  3. У невеликій тарілці змішуємо сіль і панірувальні сухарі. Добре перемішуємо суміш.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. На пару хвилин опускаємо сюди лаврове листя для аромату. Після прибираємо їх.
  5. Шматочки риби обвалюємо в суміші з панірувальних сухарів і солі.
  6. Відправляємо шматочки на сковороду. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків.
  7. Смажена кефаль шматочками на сковороді готова. Подавайте до столу, доповнивши свіжою ароматною зеленню.

Як посмажити кефаль з цибулею

Як посмажити кефаль з цибулею? Ми докладно описали кулінарний процес у нашому покроковий рецепт з фотографіями. Готова ідея помітно заощадить ваш час. Обов’язково беріть на замітку і радуйте рідних апетитною і ароматною рибою з додаванням цибулі.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кефаль – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Борошно для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Добре очищаємо, промиваємо й обсушуємо кефаль.

Крок 2. Підготовлену рибу солимо, засипаємо чорним меленим перцем і спеціальної приправою для риби.

Крок 3. Далі кожну рибку паніруємо в борошні.

Крок 4. Викладаємо на сковороду, розігріту з рослинною олією. Обсмажуємо продукт до рум’янцю з одного боку.

Крок 5. В цей час очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими пір’ям.

Крок 6. Перевертаємо обсмажену з одного боку рибу. Зверху розподіляємо цибульні пір’я. Готуємо до рум’янцю з другої сторони риби і м’якості цибулі.

Крок 7. Золотиста смажена кефаль з цибулею готова. Подавайте до столу, доповнивши свіжою зеленню, і пригощайтеся!

Кефаль в клярі на сковороді

Кефаль в клярі на сковороді — апетитне частування для вашої родини, яке нікого не залишить байдужим. Готовий продукт вийде соковитим всередині і рум’яним зовні. Подавайте зі свіжими овочами, соліннями та іншими гарнірами за смаком. Для приготування своїми руками беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кефаль – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для кляру:

  • Борошно – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода мінеральна газована – 120 мл
  • Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Часник сушений – 1 щіпка.
  • Пластівці перцю чилі – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Кефаль очищаємо, промиваємо і вирізаємо філе. Видаляємо кісточки.

Крок 2. Підготовлене філе нарізаємо порційними шматочками. Солимо за смаком.

Крок 3. Гостроту кляру додадуть пластівці перцю чилі. Якщо ви не любите гострі страви, то не додавайте інгредієнт або знизьте його кількість.

Крок 4. Якщо готуємо пікантну рибку, то подрібнюємо пластівці перцю з пластинами сушеного часнику в ступці.

Крок 5. Для кляру куряче яйце збиваємо з мінеральною водою, борошном, крохмалем і розпушувачем до однорідності. Вмішуємо сюди подрібнені в ступці спеції і залишаємо на заготівлю 15 хвилин.

Крок 6. Кожен рибний шматочок обвалюємо в клярі і викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Кефаль в клярі на сковороді готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими соусами!

Кефаль в сметані на сковороді

Кефаль в сметані на сковороді – це неймовірно смачне і яскраве блюдо для вашого обіду або вечері в колі родини. Риба, приготовлена таким способом, виходить неймовірно соковитою і ніжною. Для здійснення кулінарної ідеї скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кефаль – 1 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу, після нарізаємо її порційними шматочками.

Крок 2. В одну тарілку висипаємо борошно. У другу розбиваємо куряче яйце і збовтуємо його.

Крок 3. Вмочуємо рибні шматочки в яйці.

Крок 4. Після гарненько обвалюємо в борошні.

Крок 5. Перекладаємо шматочки кефалі на сковороду з рослинним маслом. Солимо, перчимо і обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 6. У решту яєчну суміш кладемо сметану, подрібнений кріп, часник і сіль. Перемішуємо.

Крок 7. Заливаємо обсмажену рибу сметанним соусом. Посипаємо тертим сиром і готуємо під дахової близько 7-10 хвилин на помірному вогні.

Крок 8. Кефаль в сметані на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!