Кета в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Соковита кета, запечена в духовці з картоплею

Соковита кета, запечена в духовці з картоплею, – яскраве кулінарне рішення для вашого домашнього або святкового столу. Готова риба виходить неймовірно ніжною, смачною і поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Кета – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 150 мл
  • Сир твердий – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу добре промиваємо і очищаємо, після знімаємо шкіру і розрізаємо вздовж хребта на два філе.

Крок 2. Далі філе поділяємо на порційні шматочки.

Крок 3. Картоплю очищаємо, ріжемо кружальцями і відварюємо до напівготовності. Ріпчасту цибулю ділимо на тонкі кільця.

Крок 4. Промиті помідори нарізаємо кружальцями.

Крок 5. У обмащений маслом форму для запікання кладемо картоплю. Далі викладаємо рибу. Солимо, перчимо до смаку і закриваємо шаром з лука.

Крок 6. Далі викладаємо кружечки помідор. Обмазуємо сметаною і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 7. Посипаємо блюдо тертим сиром за 5 хвилин до готовності.

Крок 8. Соковита кета, запечена в духовці з картоплею, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!