Соковита кета, запечена в духовці з картоплею
Соковита кета, запечена в духовці з картоплею, – яскраве кулінарне рішення для вашого домашнього або святкового столу. Готова риба виходить неймовірно ніжною, смачною і поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Кета – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – 150 мл
- Сир твердий – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу добре промиваємо і очищаємо, після знімаємо шкіру і розрізаємо вздовж хребта на два філе.
Крок 2. Далі філе поділяємо на порційні шматочки.
Крок 3. Картоплю очищаємо, ріжемо кружальцями і відварюємо до напівготовності. Ріпчасту цибулю ділимо на тонкі кільця.
Крок 4. Промиті помідори нарізаємо кружальцями.
Крок 5. У обмащений маслом форму для запікання кладемо картоплю. Далі викладаємо рибу. Солимо, перчимо до смаку і закриваємо шаром з лука.
Крок 6. Далі викладаємо кружечки помідор. Обмазуємо сметаною і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
Крок 7. Посипаємо блюдо тертим сиром за 5 хвилин до готовності.
Крок 8. Соковита кета, запечена в духовці з картоплею, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!