Кільця кальмарів у клярі з ікорним соусом
Кальмари в клярі чудово йдуть в прикуску зі свіжими овочами або соусами. Пропонуємо вам спробувати чудове поєднання кальмарів і икорного соусу. Така закуска підійде для святкового столу.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Кальмар – 2 шт.
- Ікра тріски – 100 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло рослинне – 1,5 склянки
- Горілка – 2 ст. л.
- Молоко – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Тушки кальмарів повністю розморозьте, обдайте окропом і зніміть плівку.
2. Наріжте тушки на кільця по 1 сантиметру шириною.
3. У мисці змішайте яйце, борошно, сметану, столову ложку рослинної олії, воду і молоко.
4. Кільця кальмара спочатку обваляйте в борошні, потім вмочіть у кляр. Обсмажте кільця у великій кількості рослинного масла. Смажте не більше 2 хвилин з кожного боку.
5. Для соусу необхідно змішати ікру тріски, майонез і сметану.
6. Кільця подавайте з гарячому вигляді з ікорним соусом.
Приємного апетиту!