Кільця кальмара в клярі – 8 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Кільця кальмарів у клярі з ікорним соусом

Кальмари в клярі чудово йдуть в прикуску зі свіжими овочами або соусами. Пропонуємо вам спробувати чудове поєднання кальмарів і икорного соусу. Така закуска підійде для святкового столу.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Кальмар – 2 шт.
  • Ікра тріски – 100 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1,5 склянки
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Молоко – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Тушки кальмарів повністю розморозьте, обдайте окропом і зніміть плівку.

2. Наріжте тушки на кільця по 1 сантиметру шириною.

3. У мисці змішайте яйце, борошно, сметану, столову ложку рослинної олії, воду і молоко.

4. Кільця кальмара спочатку обваляйте в борошні, потім вмочіть у кляр. Обсмажте кільця у великій кількості рослинного масла. Смажте не більше 2 хвилин з кожного боку.

5. Для соусу необхідно змішати ікру тріски, майонез і сметану.

6. Кільця подавайте з гарячому вигляді з ікорним соусом.

Приємного апетиту!