Кімчі — це традиційна гостра закуска для корейців. Кімчі по-корейськи з пекінської капусти — не просто повноцінне блюдо, а скоріше доповнення до основних страв. Вона відрізняється гострим, різким смаком і різноманітністю рецептів. Незмінним для приготування цієї кімчі, залишаються перець чилі, часник, імбир і свіжі овочі.
Кімчі по-корейськи з пекінської капусти
Традиційний корейський рецепт маринування пекінської капусти зобов’язує використовувати гострі інгредієнти – часник, пекучий перець і імбир, а також рибний соус, який готують на основі риби з додаванням солі. Важливим інгредієнтом є і рисова мука, яка допомагає страви просочитися заправкою.
Інгредієнти на
6 порц.
- Капуста пекінська 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 склянка
- Імбир за смаком
- Цибуля зелена за смаком
- рибний Соус за смаком
- Борошно рисова ½ склянки
- Перець чилі ½ ст. пластівці
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати закуску кимчи в домашніх умовах? З качанів капусти зняти пом’яті або зіпсовані листя, кожен качан надрізати вздовж і біля основи.
- Промиваємо листя капусти, акуратно розводимо, а потім пересипаємо сіллю кожен аркуш, особливо біля основи. Складаємо капусту в глибоку миску і залишаємо на чотири години, періодично повертаючи, щоб рівномірно просолилось.
- Для заправки подрібнити на тертці або в блендері шматочок кореня імбиру, часник і головку цибулі.
- У 2-3 склянках фільтрованої води розмішати рисову муку, щоб не було грудочок, і нагрівати на середньому вогні, щоб вийшов кисіль. Додати 3-4 ст. л. цукрового піску, добре перемішати і залишити настоюватися.
- Морква нарізати тоненькою соломкою, зелений лук – за аналогією з коренеплодом.
- У підходить за розміром ємності змішати моркву, зелену цибулю, подрібнену головку ріпчастої цибулі, часник і імбир, а також охолоджений кисіль з рисового борошна. Розмішати і додати пекучий перець пластівцями і потрібну кількість рибного соусу. Солити додатково заправку не потрібно, тому що рибний соус вже містить досить солі.
- Капусту промити від солі, злегка віджати, щоб прибрати зайву вологу. Кожен аркуш пекінкі намазати підготовленої заправкою, між листя помістити соломку зеленого цибулі і моркви, укласти капусту в пластиковий контейнер і залишити на добу в теплі, щоб промаринувалася. Зберігається заготівля в холодильнику, перед подачею її нарізають товстими або тонкими пластинами поперек качана.
Гостра закуска кимчи з білокачанної капусти
Гостру капусту по-корейськи можна приготувати і з білокачанної капусти. Вона вийде гострою, в міру солоною і відмінно підходить в якості закуски до міцного алкоголю або до других страв на обід або вечерю.
Час приготування: 2 години 10 хв. – готування, 48 годин – маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Сіль – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець гострий червоний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. З качана капусти зняти верхні листки, нарізати її широкими смужками близько 3-3,5 див. Пересипати шматочки капусти сіллю і залишити на пару годин в теплі.
2. Цибулину і часник порізати дуже дрібно, змішати з перцем чилі.
3. У глибокій ємності змішати гострий цибулю з часником з капустяними листками. Переконатися, що суміш рівномірно розподілилася по нарізці.
4. Залишити капусту під гнітом на пару днів, щоб вона промаринувалася.
5. Готову страву можна перекласти в стерилізовані скляні ємності і тримати в холодильнику.
Кимчи з пекінської капусти з дайконом
Нерідко традиційну корейську закуску готують з додаванням не тільки моркви, але і редьки – дайкона. Вона володіє приємним смаком, легко маринується і залишається хрусткою.
Час приготування: 30 хв. – готування, 7 днів – маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Капуста пекінська – 2 шт.
- Редька дайкон – 600 гр.
- Морква – 600 гр.
- Часник – 1 головка.
- Імбир свіжий – 100 гр.
- Перець чилі свіжий – 100 гр.
- Цукор тростинний – 2 ст. л.
- Соус рибний – 2 ст. л.
- Сіль морська – 50 гр.
Процес приготування:
1. Капусту нарізати широкими смужками.
2. Імбир і перець чилі очистити, подрібнити в блендері або перекрутити на м’ясорубці, додати до пасти цукор, рибний соус і 1 ст. л. солі, добре перемішати.
3. У глибоку ємність влити трохи теплої, але не гарячої води, додати вершки, сіль, перемішати і залишити в розсолі листя капусти на півгодини. Після цього воду злити.
4. Очищену дайкон і моркву нарізати брусочками або соломкою, змішати з гострою пастою з чилі та імбиру.
5. Капусту викласти на відповідний лоток, перекладаючи листя пастою з морквою, редькою, добре утрамбовуючи. Зверху поставити гніт і залишити для закваски на 7 днів. Періодично масу можна перемішувати дерев’яною лопаткою або ложкою. Коли капуста замаринується, зберігати її в скляному посуді в холодильнику.
Як смачно приготувати кимчи з редьки дайкон?
Холодні і гострі мариновані овочі кімчі готують не тільки з різних видів капусти, але і з редьки сорту «дайкон». Вона володіє приємним свіжим смаком, досить швидко маринується і підходить в якості закуски до других страв або святкового столу.
Час приготування: 55 хв. – готування, 7 днів – маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Редька дайкон – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Борошно рисова або пшенична – 3 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Цибуля зелена – 10 шт.
- Імбир свіжий тертий (корінь) – ½ ст. л.
- Часник – 10 зуб.
- Соус рибний – 4 ст. л.
- Перець червоний мелений – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Дайкон вимити, зняти шкірочку, нарізати овоч часточками або великим кубиком.
2. У глибокій мисці змішати нарізану коренеплід з сіллю і цукром, залишити на півгодини, щоб настоявся, потім перемішати і дати постояти ще 15 хвилин, потім утворилася рідина злити.
3. З води і борошна приготувати клейку пасту, змішавши інгредієнти і довівши їх до кипіння.
4. Зелену цибулю нарізати шматочками завдовжки 3-4 див.
. У підходящою за обсягом мисці змішати злегка подмаринованную редьку з половиною перцю чилі, подрібненим на тертці або в блендері з часником і імбиром, а також додати в овочі цукор, пасту з борошна, рибний соус і нарізані пір’я цибулі. Все ретельно перемішати, а потім підсипати ще гострого перцю за смаком.
6. Редьку в маринаді перекласти в контейнер для зберігання – пластиковий або скляний і залишити в теплому приміщенні для маринування на добу. Після переставити в холодильник. Пробувати закуску можна приблизно через тиждень. Зберігається заготівля до 2 місяців в холоді.
Кимчи з редьки по-корейськи в домашніх умовах
В цьому рецепті редьку маринують з додаванням оцту і великої кількості свіжої і сушеної кінзи, яка робить страву більш пряним. Оцет дозволяє редьці промаринуватися досить швидко і придбати характерний для корейського смак страви.
Час приготування: 20 хв. – готування, 4 години – маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Редька біла – 1 кг
- Перець чилі мелений – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Часник подрібнений – 1 ст. л.
- Кінза сушена – 1 ст. л.
- Кінза свіжа – 3 гілочки.
- Вода – для маринаду
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Редьку очистити від шкірки і нарізати великим кубиком або слайсами. Посолити, перемішати і залишити на пару годин, щоб виділився сік.
2. Подрібнений часник змішати з інгредієнтами для маринаду і заправити вміщену в миску редьку, додати сушену і свіжу, попередньо мелконарезанного кінзу.
3. Коли маса буде рівномірно розподілена, додати в неї пекучий перець. Перемішувати її краще руками, попередньо надівши рукавички.
4. Залишити масу в теплому приміщенні на пару годин, щоб редька промаринувалася, а після перекласти в ємності для зберігання і прибрати в холодильник.
5. Подавати редьку кімчі краще в якості закуски, рясно посипавши свіжою петрушкою або кінзою. Можна злегка збризкати рослинним маслом.
Покроковий рецепт приготування кимчи з огірків по-корейськи
Гострий салат з огірків з двома видами зеленого лука і часником, а також перцем чилі не залишить байдужими тих, хто любить урізноманітнити свій раціон оригінальними та яскравими стравами. Готуються огірочки по-корейськи швидко і вразять своїм смаком навіть вишуканих гурманів.
Час приготування: 20 хв. – готування, 15 годин – маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Огірок дрібний – 2, — 2,5 кг
- Сіль морська – ¼ склянки
- Шнитт-лук – 1 пучок.
- Цибуля зелена – 5 шт.
- Перець чилі мелений – 2-4 ст. л.
- Цукор-пісок – ¼ склянки
- Часник 8 зуб.
Процес приготування:
1. У вимитих огірочків обрізати кінчики, розрізати навпіл уздовж, а кожну половинку – ще на дві частини.
2. У глибокій мисці змішати огірки з сіллю і залишити на 3 години.
3. Пір’я цибулі шніт-цибулю нарізати довільними шматочками завдовжки 3-4 см, часник подрібнити.
4. Утворився в мисці з огірками сік злити. До овочів додати часник, два види зеленого цибулі, цукор, трохи солі і перець чилі.
5. Залишити овочі маринуватися в приміщенні на 12 годин, а після переставити для подальшого зберігання в холодильник. Приємного апетиту!
Кимчи з пекінської капусти з рисовим борошном
Класичний рецепт кимчи з пекінської капусти готують обов’язково з рисовим борошном, яка дозволяє страви просочитися гострими інгредієнтами і прискорює процес ферментації закуски.
Час приготування: 20 хв. – готування, 26 годин – маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Капуста пекінська – 2 шт.
- Часник 8 зуб.
- Імбир свіжий (корінь) – 1 шт.
- Перець гострий червоний мелений – 3 ст. л.
- Анчоуси – 150 гр.
- Груша нэши – 1 шт.
- Редька дайкон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Борошно рисова – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль велика – за смаком.
- Масло кунжутне – для подачі.
Процес приготування:
1. Капусту звільнити від м’ятих або зіпсованих верхніх листочків, розрізати качани навпіл вздовж і замочити у воді на 15-20 хвилин, потім воду злити. Капусту добре пересипати сіллю, щоб вона була розподілена між усіма листочками, і потримати 4-5 годин при кімнатній температурі.
2. Очищені часник і імбир розмолоти в блендері, туди ж додати анчоуси і перетворити всі інгредієнти в однорідну пасту.
3. Грушу і дайкон звільнити від шкірки і нарізати соломкою, злегка присипати сіллю і при появі соку, злити його.
4. Головку ріпчастої цибулі нарізати півкільцями, пір’я зеленого лука – тонкими смужками довжиною 3-4 див.
5. Рисову муку змішати з 100 мл гарячої води і довести до кипіння, щоб вийшов кисіль.
6. У підходить за розміром мисці змішати всі інгредієнти для заправки і промазати листя капусти, намагаючись, щоб заправка рівномірно розподілилася по всій довжині кожного листочка. Укласти капусту розрізом вниз, накрити кришкою і залишити на добу в теплому приміщенні, а потім для подачі, нарізати кімчі смужками поперек і подавати, окропивши кунжутним маслом.