Кімчі — це традиційна гостра закуска для корейців. Кімчі по-корейськи з пекінської капусти — не просто повноцінне блюдо, а скоріше доповнення до основних страв. Вона відрізняється гострим, різким смаком і різноманітністю рецептів. Незмінним для приготування цієї кімчі, залишаються перець чилі, часник, імбир і свіжі овочі.
Кімчі по-корейськи з пекінської капусти
Традиційний корейський рецепт маринування пекінської капусти зобов’язує використовувати гострі інгредієнти – часник, пекучий перець і імбир, а також рибний соус, який готують на основі риби з додаванням солі. Важливим інгредієнтом є і рисова мука, яка допомагає страви просочитися заправкою.
Інгредієнти на
6 порц.
- Капуста пекінська 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 склянка
- Імбир за смаком
- Цибуля зелена за смаком
- рибний Соус за смаком
- Борошно рисова ½ склянки
- Перець чилі ½ ст. пластівці
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати закуску кимчи в домашніх умовах? З качанів капусти зняти пом’яті або зіпсовані листя, кожен качан надрізати вздовж і біля основи.
- Промиваємо листя капусти, акуратно розводимо, а потім пересипаємо сіллю кожен аркуш, особливо біля основи. Складаємо капусту в глибоку миску і залишаємо на чотири години, періодично повертаючи, щоб рівномірно просолилось.
- Для заправки подрібнити на тертці або в блендері шматочок кореня імбиру, часник і головку цибулі.
- У 2-3 склянках фільтрованої води розмішати рисову муку, щоб не було грудочок, і нагрівати на середньому вогні, щоб вийшов кисіль. Додати 3-4 ст. л. цукрового піску, добре перемішати і залишити настоюватися.
- Морква нарізати тоненькою соломкою, зелений лук – за аналогією з коренеплодом.
- У підходить за розміром ємності змішати моркву, зелену цибулю, подрібнену головку ріпчастої цибулі, часник і імбир, а також охолоджений кисіль з рисового борошна. Розмішати і додати пекучий перець пластівцями і потрібну кількість рибного соусу. Солити додатково заправку не потрібно, тому що рибний соус вже містить досить солі.
- Капусту промити від солі, злегка віджати, щоб прибрати зайву вологу. Кожен аркуш пекінкі намазати підготовленої заправкою, між листя помістити соломку зеленого цибулі і моркви, укласти капусту в пластиковий контейнер і залишити на добу в теплі, щоб промаринувалася. Зберігається заготівля в холодильнику, перед подачею її нарізають товстими або тонкими пластинами поперек качана.
