Кімчі – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Кимчи з пекінської капусти з дайконом

Нерідко традиційну корейську закуску готують з додаванням не тільки моркви, але і редьки – дайкона. Вона володіє приємним смаком, легко маринується і залишається хрусткою.

Час приготування: 30 хв. – готування, 7 днів – маринування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста пекінська – 2 шт.
  • Редька дайкон – 600 гр.
  • Морква – 600 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Імбир свіжий – 100 гр.
  • Перець чилі свіжий – 100 гр.
  • Цукор тростинний – 2 ст. л.
  • Соус рибний – 2 ст. л.
  • Сіль морська – 50 гр.

Процес приготування:

1. Капусту нарізати широкими смужками.

2. Імбир і перець чилі очистити, подрібнити в блендері або перекрутити на м’ясорубці, додати до пасти цукор, рибний соус і 1 ст. л. солі, добре перемішати.

3. У глибоку ємність влити трохи теплої, але не гарячої води, додати вершки, сіль, перемішати і залишити в розсолі листя капусти на півгодини. Після цього воду злити.

4. Очищену дайкон і моркву нарізати брусочками або соломкою, змішати з гострою пастою з чилі та імбиру.

5. Капусту викласти на відповідний лоток, перекладаючи листя пастою з морквою, редькою, добре утрамбовуючи. Зверху поставити гніт і залишити для закваски на 7 днів. Періодично масу можна перемішувати дерев’яною лопаткою або ложкою. Коли капуста замаринується, зберігати її в скляному посуді в холодильнику.