Кімчі – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Кимчи з пекінської капусти з рисовим борошном

Класичний рецепт кимчи з пекінської капусти готують обов’язково з рисовим борошном, яка дозволяє страви просочитися гострими інгредієнтами і прискорює процес ферментації закуски.

Час приготування: 20 хв. – готування, 26 годин – маринування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Капуста пекінська – 2 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Імбир свіжий (корінь) – 1 шт.
  • Перець гострий червоний мелений – 3 ст. л.
  • Анчоуси – 150 гр.
  • Груша нэши – 1 шт.
  • Редька дайкон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Борошно рисова – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль велика – за смаком.
  • Масло кунжутне – для подачі.

Процес приготування:

1. Капусту звільнити від м’ятих або зіпсованих верхніх листочків, розрізати качани навпіл вздовж і замочити у воді на 15-20 хвилин, потім воду злити. Капусту добре пересипати сіллю, щоб вона була розподілена між усіма листочками, і потримати 4-5 годин при кімнатній температурі.

2. Очищені часник і імбир розмолоти в блендері, туди ж додати анчоуси і перетворити всі інгредієнти в однорідну пасту.

3. Грушу і дайкон звільнити від шкірки і нарізати соломкою, злегка присипати сіллю і при появі соку, злити його.

4. Головку ріпчастої цибулі нарізати півкільцями, пір’я зеленого лука – тонкими смужками довжиною 3-4 див.

5. Рисову муку змішати з 100 мл гарячої води і довести до кипіння, щоб вийшов кисіль.

6. У підходить за розміром мисці змішати всі інгредієнти для заправки і промазати листя капусти, намагаючись, щоб заправка рівномірно розподілилася по всій довжині кожного листочка. Укласти капусту розрізом вниз, накрити кришкою і залишити на добу в теплому приміщенні, а потім для подачі, нарізати кімчі смужками поперек і подавати, окропивши кунжутним маслом.