Кимчи з пекінської капусти з рисовим борошном
Класичний рецепт кимчи з пекінської капусти готують обов’язково з рисовим борошном, яка дозволяє страви просочитися гострими інгредієнтами і прискорює процес ферментації закуски.
Час приготування: 20 хв. – готування, 26 годин – маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Капуста пекінська – 2 шт.
- Часник 8 зуб.
- Імбир свіжий (корінь) – 1 шт.
- Перець гострий червоний мелений – 3 ст. л.
- Анчоуси – 150 гр.
- Груша нэши – 1 шт.
- Редька дайкон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Борошно рисова – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль велика – за смаком.
- Масло кунжутне – для подачі.
Процес приготування:
1. Капусту звільнити від м’ятих або зіпсованих верхніх листочків, розрізати качани навпіл вздовж і замочити у воді на 15-20 хвилин, потім воду злити. Капусту добре пересипати сіллю, щоб вона була розподілена між усіма листочками, і потримати 4-5 годин при кімнатній температурі.
2. Очищені часник і імбир розмолоти в блендері, туди ж додати анчоуси і перетворити всі інгредієнти в однорідну пасту.
3. Грушу і дайкон звільнити від шкірки і нарізати соломкою, злегка присипати сіллю і при появі соку, злити його.
4. Головку ріпчастої цибулі нарізати півкільцями, пір’я зеленого лука – тонкими смужками довжиною 3-4 див.
5. Рисову муку змішати з 100 мл гарячої води і довести до кипіння, щоб вийшов кисіль.
6. У підходить за розміром мисці змішати всі інгредієнти для заправки і промазати листя капусти, намагаючись, щоб заправка рівномірно розподілилася по всій довжині кожного листочка. Укласти капусту розрізом вниз, накрити кришкою і залишити на добу в теплому приміщенні, а потім для подачі, нарізати кімчі смужками поперек і подавати, окропивши кунжутним маслом.