
Кімчі по-корейськи – чудова, в міру пікантна закуска, яка відмінно впишеться у ваш раціон. До того ж кімчі корисні завдяки тому, що овочі піддаються натуральної ферментації. Салат можна робити не тільки з пекінської капусти, але і з різних видів редьки, огірків та інших овочів. Кімчі чудово доповнить м’ясні страви, запечена картопля або плов.
Кімчі по-корейськи з пекінської капусти
Кімчі по-корейськи з пекінської капусти – закуска, яка прийшла до нас з корейської національної кухні. На Сході її роблять дуже гострою, гострий, кімчі відмінно зберігається протягом декількох місяців. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати її самостійно.

Інгредієнти на
3 порц.
- Капуста пекінська 1 головка
 - Перець чилі 1 шт.
 - Сіль 2 ст. л.
 - Часник 4 зуб.
 - Корінь імбиру 2 див.
 - Цибуля зелена за смаком
 - Соус соєвий 1 ст. л.
 - Вустерський соус 1 ст. л.
 - Паста Том ям за смаком
 - Цукор-пісок-1 ст. л.
 
Процес приготування:
- Зберіть на столі всі необхідні продукти для приготування кимчи з пекінської капусти.
 - Качан капусти помийте, розсовуючи листи, щоб не залишилося піску. Наріжте овоч великими кубиками. Шматочки капусти посоліть і перекладіть в миску, нехай просолятся і дадуть сік.
 - Потім капусту промийте під проточною водою і перекладіть на сито, щоб стекла вода.
 - Зубчики часнику і корінь імбиру очистити. Подрібніть часник і імбир. Пір’я зеленої цибулі наріжте ножем, стручок сухого пекучого перцю розкришите руками.
 - У мисці змішайте подрібнені часник, імбир, гострий перець, цукор, соєвий і рибний соус. Також можна додати в маринад готову пасту том ям.
 - У відповідну за розміром скляну або пластикову ємність укладайте шарами капусту, зелену цибулю і пікантну заправку.
 - Поставте ємність в іншу більш широку ємність, щоб сік від капусти стікав в неї. Тримайте капусту в прохолодному місці.
 - Через 2-3 дні кимчи з пекінської капусти буде готове.
 - Така пікантна закуска буде, до речі, до будь-яких гарячих страв з м’яса, курки або морепродуктів. Приємного апетиту!
 




















