Кімчі по-корейськи – чудова, в міру пікантна закуска, яка відмінно впишеться у ваш раціон. До того ж кімчі корисні завдяки тому, що овочі піддаються натуральної ферментації. Салат можна робити не тільки з пекінської капусти, але і з різних видів редьки, огірків та інших овочів. Кімчі чудово доповнить м’ясні страви, запечена картопля або плов.
Кімчі по-корейськи з пекінської капусти
Кімчі по-корейськи з пекінської капусти – закуска, яка прийшла до нас з корейської національної кухні. На Сході її роблять дуже гострою, гострий, кімчі відмінно зберігається протягом декількох місяців. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати її самостійно.
Інгредієнти на
3 порц.
- Капуста пекінська 1 головка
- Перець чилі 1 шт.
- Сіль 2 ст. л.
- Часник 4 зуб.
- Корінь імбиру 2 див.
- Цибуля зелена за смаком
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Вустерський соус 1 ст. л.
- Паста Том ям за смаком
- Цукор-пісок-1 ст. л.
Процес приготування:
- Зберіть на столі всі необхідні продукти для приготування кимчи з пекінської капусти.
- Качан капусти помийте, розсовуючи листи, щоб не залишилося піску. Наріжте овоч великими кубиками. Шматочки капусти посоліть і перекладіть в миску, нехай просолятся і дадуть сік.
- Потім капусту промийте під проточною водою і перекладіть на сито, щоб стекла вода.
- Зубчики часнику і корінь імбиру очистити. Подрібніть часник і імбир. Пір’я зеленої цибулі наріжте ножем, стручок сухого пекучого перцю розкришите руками.
- У мисці змішайте подрібнені часник, імбир, гострий перець, цукор, соєвий і рибний соус. Також можна додати в маринад готову пасту том ям.
- У відповідну за розміром скляну або пластикову ємність укладайте шарами капусту, зелену цибулю і пікантну заправку.
- Поставте ємність в іншу більш широку ємність, щоб сік від капусти стікав в неї. Тримайте капусту в прохолодному місці.
- Через 2-3 дні кимчи з пекінської капусти буде готове.
- Така пікантна закуска буде, до речі, до будь-яких гарячих страв з м’яса, курки або морепродуктів. Приємного апетиту!
Кимчи з пекінської капусти з дайконом
Кимчи з пекінської капусти з дайконом – натуральний джерело антиоксидантів, який дуже підтримає імунітет в холодну пору. Така пікантна закуска чудово доповнить будь-які гарячі страви з м’яса і риби. Ми розповімо, як правильно готувати кимчи в домашніх умовах.
Час готування – 6 ч.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 4 шт.
- Дайкон – 2 шт.
- Груші нэши азіатські – 2-3 шт.
- Імбир – 15 гр.
- Сіль велика – 800 гр.
- Часник – 1 головка.
- Цибуля зелена – 150 гр.
- Філе анчоуса – 100 гр.
- Соус рибний – 150 мл
- Перець червоний мелений гострий – 200 гр.
- Цукор -70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Чотири великих качана пекінської капусти добре помийте. Розріжте їх уздовж навпіл. В об’ємну миску або каструлю налийте теплу воду і додайте велику жменю солі, перемішайте до повного розчинення. Опустіть у розчин капусту, переконайтеся в тому, що рідина потрапила між усіма листами. Вийміть капусту з розчину і струсіть рідина.
Крок 2. Посипте кожну половинку капусти сіллю, приподымайте при цьому кожен листочок, щоб овоч просолился рівномірно. Капусту покладіть в ємність зрізами вгору, укрийте харчовою плівкою і залиште на 4-6 годин. Через 2 години переверніть капусту.
Крок 3. Дайкон і нэши очистіть, наріжте ці продукти тонкою соломкою. Пір’я зеленої цибулі наріжте невеликими відрізками по 3-4 сантиметри завдовжки. Складіть інгредієнти в миску.
Крок 4. Зубчики часнику і корінь імбиру очистити. Імбир наріжте невеликими шматочками. Перекладіть продукти в чашу блендера і подрібніть їх. Потім влийте півсклянки теплої води і рибний соус, додайте червоний перець і цукор. Доведіть суміш до однорідності за допомогою блендера. Пікантну масу додайте до нарізаних овочів. Також викладіть в миску анчоуси. Все перемішайте руками, руки краще захистити рукавичками.
Крок 5. Отриману суміш покладіть між листів капусти. 3-4 великих аркуша заздалегідь відірвіть.
Крок 6. Верхні кінці листів скрутіть до центру качана, двома крайніми листами оберніть заготовку. Складіть капустяні згортки в ємність «головою вниз. Так вчините з усіма частинами пекінської капусти.
Крок 7. Накрийте капусту залишилися листям і присипте сіллю. Залиште її на тиждень для ферментації.
Крок 8. Приготовану кімчі таким способом, можна зберігати в прохолодному місці протягом декількох місяців. Приємного апетиту!
Кимчи з пекінської капусти з рисовим борошном
Кимчи з пекінської капусти з рисовим борошном – оригінальна закуска для гарячих м’ясних страв. На батьківщині цього салату його готують про запас у великій кількості від 60 до 100 качанів. Цей простий рецепт допоможе вам легко приготувати кімчі самостійно.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Капуста пекінська – 2 качана.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль поварена – за смаком.
- Часник – 2-3 головки.
- Імбир свіжий – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Соус рибний – 0,5 чашки.
- Борошно рисова – 3 ст. л.
- Вода – 3 склянки
- Перець червоний пластівцями – 0,5 чашки.
- Цукор – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту помийте. Кожен качан розріжте вздовж на чотири частини.
Крок 2. Кожну частину качана підставте під струмінь води і розсуньте всі листочки. Потім в тазу просолите кожен лист капусти. Коли ви зробите це з усіма частинами, залиште капусту на 2 години. Після цього поворочайте капусту і витримуйте ще пару годин.
Крок 3. Зубчики часнику і цибульну головку очистіть. Корінь імбиру також очистіть.
Крок 4. В чаші блендера подрібніть імбир, цибуля і часникові зубчики.
Крок 5. Зваріть кисіль з рисового борошна. У трьох склянках води розчиніть рисову муку. Отриману суміш поставте на вогонь і нагрівайте, постійно помішуючи, поки не закипить. Як тільки почнуть з’являтися бульбашки, додайте 3-4 столові ложки цукру, перемішайте і охолодіть кисіль.
Крок 6. Очистіть моркву, наріжте її соломкою, пір’я зеленого лука також крупно порубаєте ножем.
Крок 7. У мисці змішайте цибульно-часникову масу, моркву і зелений лук. Додайте в миску охолоджений кисіль. Також додайте пластівці гострого перцю.
Крок 8. В заправку влийте півчашки рибного соусу, перемішайте.
Крок 9. Під струменем води добре промийте пекінську капусту, між листами не повинно залишитися солі.
Крок 10. Одягніть рукавички перш ніж опускати пекінську капусту в гостру заправку. Ретельно промажте всі листи капусти, щоб овоч рівномірно покрився сумішшю. Складіть капусту в пластиковий контейнер, закрийте і залиште на добу при кімнатній температурі.
Крок 11. Зберігайте кімчі по-корейськи в холодильнику. Приємного апетиту!
Пекінська капуста з соусом кімчі
Пекінська капуста з соусом кімчі – швидкий і не клопіткий спосіб приготування корейської закуски. Вам не потрібно самостійно змішувати прянощі для мариновочной суміші, вона вже готова. Смак кімчі на всі сто відсотків вийде чудовим і найбільш близьким до корейського оригіналу.
Час готування – 12 ч.
Час приготування – 25-35 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Капуста пекінська – 0,6 кг
- Соус кімчі – 110 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту ретельно вимийте під проточною водою, приділіть увагу проміжків між листя. Струсіть рідина. Кочан розрізати уздовж на чотири частини.
Крок 2. Викладіть шматочки капусти в ємність, промажте соусом кімчі кожен лист, особливу увагу приділяйте стебел біля основи. При бажанні можна додати овочі і зелень, наприклад, моркву, редьку або зелений лук.
Крок 3. Помістіть капусту під гніт і залиште на 12 годин. Закуску кимчи з пекінської капусти подавайте в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Закуска кимчи з білокачанної капусти
Закуска кимчи з білокачанної капусти – один з варіантів приготування пікантною закуски. Традиційно кімчі подають до рису, тому що він ідеально поєднується з гострим смаком. Крім капусти в кимчи додають редис або моркву.
Час приготування – 15 год
Час приготування – 60 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1-2 шт.
- Сіль кухонна – 150 гр.
- Часник – 1 головка.
- Цукор – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть один великий або пару невеликих качанів капусти.
Крок 2. Капусту помийте. Великий качан розріжте на чотири частини, а невеликі навпіл.
Крок 3. У каструлю влийте два літри води і розчиніть в ній 150 грам солі.
Крок 4. У ємність з сольовим розчином викладіть капусту. Витримайте протягом 10-15 годин.
Крок 5. Через 5 годин переверніть капусту.
Крок 6. Після замочування капусту промийте проточною водою.
Крок 7. Зубчики часнику очистіть від сухого лушпиння і пропустіть через прес.
Крок 8. До часникової кашки додайте цукор і червоний перець, перемішайте.
Крок 9. Потім в отриману гостру суміш влийте трохи соляного розчину, щоб за консистенцією соус вийшов схожим на густу сметану.
Крок 10. До капусти додайте отриманий пряний соус, при необхідності досоліть. Утрамбуйте капусту в ємність, прикрийте кришкою і поставте в холодне місце.
Крок 11. Кімчі з білокачанної капусти готове, подавайте закуску в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Кимчи з пекінської капусти з перцевим соусом
Кимчи з пекінської капусти з перцевим соусом – чудова закуска на східний манер. Являє собою квашені в гострій заправці овочі. Частіше використовують пекінську капусту, її тонкі листки легко просочуються ароматом спецій і залишаються хрусткими.
Час готування – 2 дні 2 ч.
Час приготування – 40-60 хв.
Порції – 15.
Склад:
- Капуста пекінська – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець гострий мелений – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Дайкон – 200 гр.
- Цибуля зелена – 80 гр.
- Часник – 2 голівки.
- Імбир – 30 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Борошно рисова – 2 ст. л.
- Соус рибний – 100 мл
- Сіль поварена – за смаком.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Кожен качан розріжте навпіл. Виріжте саму щільну частину качана і зробіть невеликий вертикальний розріз уздовж.
Крок 2. Потім ретельно вимийте пекінську капусту і залиште на 15 хвилин, щоб стекла рідина.
Крок 3. Далі промажте сіллю кожен аркуш і складіть частини в ємність. Залиште просаливаться мінімум на 2 години. Один раз поворочайте капусту.
Крок 4. Підготуйте перцевий соус. У каструлю влийте кілька склянок води і поставте на плиту. Додайте у воду дві столові ложки рисового борошна, перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Коли суміш закипить, всипте цукор, перемішайте і зменшіть вогонь під каструлею. Варіть протягом хвилини, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Приберіть каструлю з вогню і охолодіть масу.
Крок 5. Очистіть овочі: дайкон, морквину. Овочі наріжте тонкою соломкою або натріть на тертці для моркви по-корейськи. Пір’я зеленої цибулі розріжте на короткі відрізки.
Крок 6. Очищений корінь імбиру, часник і головку ріпчастої цибулі подрібніть за допомогою блендера. Також можна натерти ці інгредієнти на дрібній тертці.
Крок 7. В охолоджену масу додайте цибульно-часникове пюре, рибний соус і гострий перець, залиште перцевий соус на півгодини. Після цього додайте в нього подрібнені овочі.
Крок 8. Капусту після засолювання промийте під краном проточною водою, струсіть рідина або залиште капусту на час в друшляку. По розрізу розділіть кожен шматок капусти навпіл. Надіньте гумові рукавички і промажте капусту перцевим соусом.
Крок 9. Складіть заготовки в контейнер і злегка примніть їх руками. Щільно закрийте ємність і залиште при кімнатній температурі на 36-48 годин.
Крок 10. Після цього можна розкласти кімчі по банках або контейнерах зручним для зберігання, приберіть закуску в холодильник. Приємного апетиту!
Кимчи з редьки по-корейськи в домашніх умовах
Кимчи з редьки по-корейськи в домашніх умовах, приготовлене по традиційному корейському рецептом, всім сподобається вашим близьким і гостям. Крім відмінного смаку, це ще й джерело корисних мікроелементів і вітамінів.
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Редька – 0,6 кг
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Перець червоний пекучий – 3 ст. л.
- Соус рибний – 3 ст. л.
- Сіль поварена – 1,5 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Цукор – 1 ст. л.
- Імбир подрібнений – 0,5 ст. л.
- Борошно рисова – 1 ст. л.
- Вода – 120 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте редьку і цибулю, промийте овочі. Зубчики часнику очистіть.
Крок 2. Редьку очистіть і наріжте невеликими кубиками.
Крок 3. Пір’я зеленої цибулі порубаєте ножем.
Крок 4. Редьку посипте столовою ложкою солі, перемішайте і залиште на півгодини. Потім двічі промийте проточною водою, дайте стекти воді.
Крок 5. У воді розмішайте столову ложку рисової муки.
Крок 6. Отриману суміш рисового борошна поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину.
Крок 7. Потім доставте мисочку, перемішайте, трохи остудіть і поверніть в мікрохвильовку ще на хвилину.
Крок 8. Отриманий кисіль змішайте з пекучим перцем, рибним соусом, цукром, залишилася сіллю, подрібненим часником і імбирем.
Крок 9. В отриману пікантну масу викладіть редьку і зелений лук.
Крок 10. Добре перемішайте овочі і залиште на добу при кімнатній температурі. Після цього приберіть в холодильник мінімум на 5 днів.
Крок 11. Кімчі з редьки подавайте до гарячих м’ясних страв. Приємного апетиту!
Кимчи з огірків по-корейськи
Кимчи з огірків по-корейськи – пікантна закуска, яскрава, з оригінальним смаком. Зараз кимчи з огірків популярно не тільки на Сході, його подають повсюдно. Навіть такої смачної закуски, як малосольні огірки, кімчі легко складе конкуренцію.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 2-4.
Склад:
- Огірки невеликі – 1 кг
- Сіль поварена – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Часник – 4 зуб.
- Морква велика – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста невеликий – 1 шт.
- Пластівці пекучого перцю – за смаком.
- Соус рибний – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Кунжут білий – 1 ст. л.
- Вода питна – 0,25 чашки.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі добре помийте. Візьміть всі необхідні спеції. Якщо у вас немає рибного соусу, то його можна замінити соєвим.
Крок 2. Огірки розріжте вздовж на чотири частини, трохи не дорізуючи її до кінця.
Крок 3. Огіркові заготовки промажте сіллю в розрізах і зовні, складіть їх в миску і залиште на 10 хвилин. Після цього поворочайте овочі і витримайте ще 10 хвилин.
Крок 4. Пір’я зеленої цибулі порубаєте ножем на невеликі відрізки. Головку ріпчастої цибулі наріжте півкільцями. Моркву натріть на тертці для моркви по-корейськи. Зубчики часнику подрібніть будь-яким зручним способом: на тертці, ножем або пресом.
Крок 5. Приготуйте пряну заправку. Змішайте в мисці рибний соус, цукор, пластівці гострого перцю, влийте трохи води і всипте кунжут. Кількість гострого перцю додавайте по своєму смаку.
Крок 6. Полийте заправкою подрібнені овочі і добре перемішайте.
Крок 7. Огірки промийте під струменем проточної води, щоб позбутися від надлишків солі.
Крок 8. У надрізи вкласти пряну овочеву суміш. Робити це краще руками в рукавичках.
Крок 9. Кімчі з огірків готово. Посипте закуску кунжутом і можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Кимчи з редьки дайкон
Кимчи з редьки дайкон – апетитна і ніжна закуска. Її можна подавати до гарячих м’ясних страв або бульйону. За особливу соковитість і корисні властивості дайкон називають «зимовим женьшенем». Традиційно кімчі готують в осінньо-зимовий період.
Час готування – 4 дні.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Редька дайкон – 2 кг
- Цибуля зелена – 150 гр.
- Перець чилі мелений – 2 ст. л.
Для засолювання:
- Сіль поварена – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Для борошняної пасти:
- Вода фільтрована – 250 мл
- Борошно рисова – 2 ст. л.
Для маринаду:
- Вода мінеральна газована – 4 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Пластівці червоного перцю – 4 ст. л.
- Часник – 3 ст. л.
- Соус рибний – 4 ст. л.
- Корінь імбиру – 0,5 ст. л.
- Сіль поварена – 0,25 ст. л.
- Перець чилі мелений – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Дайкон очистіть, помийте і наріжте кубиками або брусками, як більше подобається, але не дуже дрібно, перекладіть нарізку в миску, посипте сіллю і цукром, перемішайте і залиште на годину. В процесі маринування, протягом цього відрізку часу, перемішайте овоч пару раз.
Крок 2. Пір’я зеленої цибулі помийте і розріжте на відрізки по 2 сантиметри завдовжки.
Крок 3. Для приготування борошняної пасти у воді розчиніть рисову муку. Суміш нагрійте на слабкому вогні і уваривайте до консистенції рідкої згущеного молока.
Крок 4. Борошняну пасту остудіть. Потім додайте мінеральну воду, рибний соус, подрібнений часник і імбир, всипте пластівці червоного перцю, цукор і сіль. Масу добре перемішайте і дайте настоятися протягом 20 хвилин.
Крок 5. Редьку промийте водою і відкиньте на друшляк. Потім посипте овочеву нарізку червоним меленим перцем чилі, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
Крок 6. У миску з дайконом викладіть подрібнений зелений лук і пікантну заправку, перемішайте. Витримайте при кімнатній температурі протягом 1 дня, потім приберіть в холодильник на 4-7 днів.
Крок 7. Зберігати кимчи з редьки дайкон можна протягом пари місяців в холодильнику. Приємного апетиту!
Кимчи з соєвим соусом
Кимчи з соєвим соусом – соковита, яскрава, досить гостра закуска для вашого столу. Роблять її зазвичай з пекінської капусти. Особливо популярна вона в холодний зимовий час. Кімчі можна подати до запечене м’яса, шашлику або вареної картоплі.
Час готування – 3-4 дні.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 1 шт.
- Сіль поварена – 3 ст. л.
- Морквина – 1 шт.
- соєвий Соус – 100 мл
- Яблуко – 1 шт.
- Груша – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Корінь імбиру – 0,5 шт.
- Часник – 2 голівки.
- Зелень – 1 пучок.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Перець гострий стручковий – 1-2 шт.
- Дайкон – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть один качан пекінської капусти вагою приблизно 1 кілограм.
Крок 2. Зробіть глибокий надріз на качані, потім розламайте качан навпіл руками.
Крок 3. Далі кожну половинку таким же чином поділити ще на дві частини.
Крок 4. В об’ємну каструлю влийте воду і додайте 3 столові ложки солі. Також просыпьте сіллю четвертинки капусти.
Крок 5. Потім опустити капусту в каструлю з солоною водою, встановіть зверху вантаж. Залиште на 3-4 години, щоб овочі просолились.
Крок 6. Візьміть всі продукти крім зелені, які необхідні для приготування пікантною заправки для капусти.
Крок 7. Всі овочі очистіть, помийте і подрібніть в блендері.
Крок 8. Зелень помийте і наріжте гострим ножем дрібними шматочками. Змішайте овочеву масу з зеленню.
Крок 9. Влийте в овочеву масу соєвий соус, перемішайте.
Крок 10. Отриману пікантну овочеву масу нанесіть на солону капусту, добре промазывайте між листами.
Крок 11. Потім поверніть капусту в рулетик.
Крок 12. Заготовки складіть в миску і викладіть зверху залишилася овочеву масу.
Крок 13. Надішліть капусту на 3-4 дні в холодильник. Після цього кімчі можна подавати до столу як закуску. Приємного апетиту!