Кімчі по-корейськи – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Кімчі по-корейськи – чудова, в міру пікантна закуска, яка відмінно впишеться у ваш раціон. До того ж кімчі корисні завдяки тому, що овочі піддаються натуральної ферментації. Салат можна робити не тільки з пекінської капусти, але і з різних видів редьки, огірків та інших овочів. Кімчі чудово доповнить м’ясні страви, запечена картопля або плов.

Кімчі по-корейськи з пекінської капусти

Кімчі по-корейськи з пекінської капусти – закуска, яка прийшла до нас з корейської національної кухні. На Сході її роблять дуже гострою, гострий, кімчі відмінно зберігається протягом декількох місяців. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати її самостійно.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Капуста пекінська 1 головка
  • Перець чилі 1 шт.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Часник 4 зуб.
  • Корінь імбиру 2 див.
  • Цибуля зелена за смаком
  • Соус соєвий 1 ст. л.
  • Вустерський соус 1 ст. л.
  • Паста Том ям за смаком
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Зберіть на столі всі необхідні продукти для приготування кимчи з пекінської капусти.
  2. Качан капусти помийте, розсовуючи листи, щоб не залишилося піску. Наріжте овоч великими кубиками. Шматочки капусти посоліть і перекладіть в миску, нехай просолятся і дадуть сік.
  3. Потім капусту промийте під проточною водою і перекладіть на сито, щоб стекла вода.
  4. Зубчики часнику і корінь імбиру очистити. Подрібніть часник і імбир. Пір’я зеленої цибулі наріжте ножем, стручок сухого пекучого перцю розкришите руками.
  5. У мисці змішайте подрібнені часник, імбир, гострий перець, цукор, соєвий і рибний соус. Також можна додати в маринад готову пасту том ям.
  6. У відповідну за розміром скляну або пластикову ємність укладайте шарами капусту, зелену цибулю і пікантну заправку.
  7. Поставте ємність в іншу більш широку ємність, щоб сік від капусти стікав в неї. Тримайте капусту в прохолодному місці.
  8. Через 2-3 дні кимчи з пекінської капусти буде готове.
  9. Така пікантна закуска буде, до речі, до будь-яких гарячих страв з м’яса, курки або морепродуктів. Приємного апетиту!

Кимчи з пекінської капусти з дайконом

Кимчи з пекінської капусти з дайконом – натуральний джерело антиоксидантів, який дуже підтримає імунітет в холодну пору. Така пікантна закуска чудово доповнить будь-які гарячі страви з м’яса і риби. Ми розповімо, як правильно готувати кимчи в домашніх умовах.

Час готування – 6 ч.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 4 шт.
  • Дайкон – 2 шт.
  • Груші нэши азіатські – 2-3 шт.
  • Імбир – 15 гр.
  • Сіль велика – 800 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля зелена – 150 гр.
  • Філе анчоуса – 100 гр.
  • Соус рибний – 150 мл
  • Перець червоний мелений гострий – 200 гр.
  • Цукор -70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Чотири великих качана пекінської капусти добре помийте. Розріжте їх уздовж навпіл. В об’ємну миску або каструлю налийте теплу воду і додайте велику жменю солі, перемішайте до повного розчинення. Опустіть у розчин капусту, переконайтеся в тому, що рідина потрапила між усіма листами. Вийміть капусту з розчину і струсіть рідина.

Крок 2. Посипте кожну половинку капусти сіллю, приподымайте при цьому кожен листочок, щоб овоч просолился рівномірно. Капусту покладіть в ємність зрізами вгору, укрийте харчовою плівкою і залиште на 4-6 годин. Через 2 години переверніть капусту.

Крок 3. Дайкон і нэши очистіть, наріжте ці продукти тонкою соломкою. Пір’я зеленої цибулі наріжте невеликими відрізками по 3-4 сантиметри завдовжки. Складіть інгредієнти в миску.

Крок 4. Зубчики часнику і корінь імбиру очистити. Імбир наріжте невеликими шматочками. Перекладіть продукти в чашу блендера і подрібніть їх. Потім влийте півсклянки теплої води і рибний соус, додайте червоний перець і цукор. Доведіть суміш до однорідності за допомогою блендера. Пікантну масу додайте до нарізаних овочів. Також викладіть в миску анчоуси. Все перемішайте руками, руки краще захистити рукавичками.

Крок 5. Отриману суміш покладіть між листів капусти. 3-4 великих аркуша заздалегідь відірвіть.

Крок 6. Верхні кінці листів скрутіть до центру качана, двома крайніми листами оберніть заготовку. Складіть капустяні згортки в ємність «головою вниз. Так вчините з усіма частинами пекінської капусти.

Крок 7. Накрийте капусту залишилися листям і присипте сіллю. Залиште її на тиждень для ферментації.

Крок 8. Приготовану кімчі таким способом, можна зберігати в прохолодному місці протягом декількох місяців. Приємного апетиту!

Кимчи з пекінської капусти з рисовим борошном

Кимчи з пекінської капусти з рисовим борошном – оригінальна закуска для гарячих м’ясних страв. На батьківщині цього салату його готують про запас у великій кількості від 60 до 100 качанів. Цей простий рецепт допоможе вам легко приготувати кімчі самостійно.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Капуста пекінська – 2 качана.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Часник – 2-3 головки.
  • Імбир свіжий – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Соус рибний – 0,5 чашки.
  • Борошно рисова – 3 ст. л.
  • Вода – 3 склянки
  • Перець червоний пластівцями – 0,5 чашки.
  • Цукор – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту помийте. Кожен качан розріжте вздовж на чотири частини.

Крок 2. Кожну частину качана підставте під струмінь води і розсуньте всі листочки. Потім в тазу просолите кожен лист капусти. Коли ви зробите це з усіма частинами, залиште капусту на 2 години. Після цього поворочайте капусту і витримуйте ще пару годин.

Крок 3. Зубчики часнику і цибульну головку очистіть. Корінь імбиру також очистіть.

Крок 4. В чаші блендера подрібніть імбир, цибуля і часникові зубчики.

Крок 5. Зваріть кисіль з рисового борошна. У трьох склянках води розчиніть рисову муку. Отриману суміш поставте на вогонь і нагрівайте, постійно помішуючи, поки не закипить. Як тільки почнуть з’являтися бульбашки, додайте 3-4 столові ложки цукру, перемішайте і охолодіть кисіль.

Крок 6. Очистіть моркву, наріжте її соломкою, пір’я зеленого лука також крупно порубаєте ножем.

Крок 7. У мисці змішайте цибульно-часникову масу, моркву і зелений лук. Додайте в миску охолоджений кисіль. Також додайте пластівці гострого перцю.

Крок 8. В заправку влийте півчашки рибного соусу, перемішайте.

Крок 9. Під струменем води добре промийте пекінську капусту, між листами не повинно залишитися солі.

Крок 10. Одягніть рукавички перш ніж опускати пекінську капусту в гостру заправку. Ретельно промажте всі листи капусти, щоб овоч рівномірно покрився сумішшю. Складіть капусту в пластиковий контейнер, закрийте і залиште на добу при кімнатній температурі.

Крок 11. Зберігайте кімчі по-корейськи в холодильнику. Приємного апетиту!

Пекінська капуста з соусом кімчі

Пекінська капуста з соусом кімчі – швидкий і не клопіткий спосіб приготування корейської закуски. Вам не потрібно самостійно змішувати прянощі для мариновочной суміші, вона вже готова. Смак кімчі на всі сто відсотків вийде чудовим і найбільш близьким до корейського оригіналу.

Час готування – 12 ч.

Час приготування – 25-35 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Капуста пекінська – 0,6 кг
  • Соус кімчі – 110 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту ретельно вимийте під проточною водою, приділіть увагу проміжків між листя. Струсіть рідина. Кочан розрізати уздовж на чотири частини.

Крок 2. Викладіть шматочки капусти в ємність, промажте соусом кімчі кожен лист, особливу увагу приділяйте стебел біля основи. При бажанні можна додати овочі і зелень, наприклад, моркву, редьку або зелений лук.

Крок 3. Помістіть капусту під гніт і залиште на 12 годин. Закуску кимчи з пекінської капусти подавайте в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Закуска кимчи з білокачанної капусти

Закуска кимчи з білокачанної капусти – один з варіантів приготування пікантною закуски. Традиційно кімчі подають до рису, тому що він ідеально поєднується з гострим смаком. Крім капусти в кимчи додають редис або моркву.

Час приготування – 15 год

Час приготування – 60 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1-2 шт.
  • Сіль кухонна – 150 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть один великий або пару невеликих качанів капусти.

Крок 2. Капусту помийте. Великий качан розріжте на чотири частини, а невеликі навпіл.

Крок 3. У каструлю влийте два літри води і розчиніть в ній 150 грам солі.

Крок 4. У ємність з сольовим розчином викладіть капусту. Витримайте протягом 10-15 годин.

Крок 5. Через 5 годин переверніть капусту.

Крок 6. Після замочування капусту промийте проточною водою.

Крок 7. Зубчики часнику очистіть від сухого лушпиння і пропустіть через прес.

Крок 8. До часникової кашки додайте цукор і червоний перець, перемішайте.

Крок 9. Потім в отриману гостру суміш влийте трохи соляного розчину, щоб за консистенцією соус вийшов схожим на густу сметану.

Крок 10. До капусти додайте отриманий пряний соус, при необхідності досоліть. Утрамбуйте капусту в ємність, прикрийте кришкою і поставте в холодне місце.

Крок 11. Кімчі з білокачанної капусти готове, подавайте закуску в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Кимчи з пекінської капусти з перцевим соусом

Кимчи з пекінської капусти з перцевим соусом – чудова закуска на східний манер. Являє собою квашені в гострій заправці овочі. Частіше використовують пекінську капусту, її тонкі листки легко просочуються ароматом спецій і залишаються хрусткими.

Час готування – 2 дні 2 ч.

Час приготування – 40-60 хв.

Порції – 15.

Склад:

  • Капуста пекінська – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець гострий мелений – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Дайкон – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 80 гр.
  • Часник – 2 голівки.
  • Імбир – 30 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Борошно рисова – 2 ст. л.
  • Соус рибний – 100 мл
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Кожен качан розріжте навпіл. Виріжте саму щільну частину качана і зробіть невеликий вертикальний розріз уздовж.

Крок 2. Потім ретельно вимийте пекінську капусту і залиште на 15 хвилин, щоб стекла рідина.

Крок 3. Далі промажте сіллю кожен аркуш і складіть частини в ємність. Залиште просаливаться мінімум на 2 години. Один раз поворочайте капусту.

Крок 4. Підготуйте перцевий соус. У каструлю влийте кілька склянок води і поставте на плиту. Додайте у воду дві столові ложки рисового борошна, перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Коли суміш закипить, всипте цукор, перемішайте і зменшіть вогонь під каструлею. Варіть протягом хвилини, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Приберіть каструлю з вогню і охолодіть масу.

Крок 5. Очистіть овочі: дайкон, морквину. Овочі наріжте тонкою соломкою або натріть на тертці для моркви по-корейськи. Пір’я зеленої цибулі розріжте на короткі відрізки.

Крок 6. Очищений корінь імбиру, часник і головку ріпчастої цибулі подрібніть за допомогою блендера. Також можна натерти ці інгредієнти на дрібній тертці.

Крок 7. В охолоджену масу додайте цибульно-часникове пюре, рибний соус і гострий перець, залиште перцевий соус на півгодини. Після цього додайте в нього подрібнені овочі.

Крок 8. Капусту після засолювання промийте під краном проточною водою, струсіть рідина або залиште капусту на час в друшляку. По розрізу розділіть кожен шматок капусти навпіл. Надіньте гумові рукавички і промажте капусту перцевим соусом.

Крок 9. Складіть заготовки в контейнер і злегка примніть їх руками. Щільно закрийте ємність і залиште при кімнатній температурі на 36-48 годин.

Крок 10. Після цього можна розкласти кімчі по банках або контейнерах зручним для зберігання, приберіть закуску в холодильник. Приємного апетиту!

Кимчи з редьки по-корейськи в домашніх умовах

Кимчи з редьки по-корейськи в домашніх умовах, приготовлене по традиційному корейському рецептом, всім сподобається вашим близьким і гостям. Крім відмінного смаку, це ще й джерело корисних мікроелементів і вітамінів.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Редька – 0,6 кг
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Перець червоний пекучий – 3 ст. л.
  • Соус рибний – 3 ст. л.
  • Сіль поварена – 1,5 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Імбир подрібнений – 0,5 ст. л.
  • Борошно рисова – 1 ст. л.
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте редьку і цибулю, промийте овочі. Зубчики часнику очистіть.

Крок 2. Редьку очистіть і наріжте невеликими кубиками.

Крок 3. Пір’я зеленої цибулі порубаєте ножем.

Крок 4. Редьку посипте столовою ложкою солі, перемішайте і залиште на півгодини. Потім двічі промийте проточною водою, дайте стекти воді.

Крок 5. У воді розмішайте столову ложку рисової муки.

Крок 6. Отриману суміш рисового борошна поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину.

Крок 7. Потім доставте мисочку, перемішайте, трохи остудіть і поверніть в мікрохвильовку ще на хвилину.

Крок 8. Отриманий кисіль змішайте з пекучим перцем, рибним соусом, цукром, залишилася сіллю, подрібненим часником і імбирем.

Крок 9. В отриману пікантну масу викладіть редьку і зелений лук.

Крок 10. Добре перемішайте овочі і залиште на добу при кімнатній температурі. Після цього приберіть в холодильник мінімум на 5 днів.

Крок 11. Кімчі з редьки подавайте до гарячих м’ясних страв. Приємного апетиту!

Кимчи з огірків по-корейськи

Кимчи з огірків по-корейськи – пікантна закуска, яскрава, з оригінальним смаком. Зараз кимчи з огірків популярно не тільки на Сході, його подають повсюдно. Навіть такої смачної закуски, як малосольні огірки, кімчі легко складе конкуренцію.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 2-4.

Склад:

  • Огірки невеликі – 1 кг
  • Сіль поварена – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Часник – 4 зуб.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста невеликий – 1 шт.
  • Пластівці пекучого перцю – за смаком.
  • Соус рибний – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кунжут білий – 1 ст. л.
  • Вода питна – 0,25 чашки.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі добре помийте. Візьміть всі необхідні спеції. Якщо у вас немає рибного соусу, то його можна замінити соєвим.

Крок 2. Огірки розріжте вздовж на чотири частини, трохи не дорізуючи її до кінця.

Крок 3. Огіркові заготовки промажте сіллю в розрізах і зовні, складіть їх в миску і залиште на 10 хвилин. Після цього поворочайте овочі і витримайте ще 10 хвилин.

Крок 4. Пір’я зеленої цибулі порубаєте ножем на невеликі відрізки. Головку ріпчастої цибулі наріжте півкільцями. Моркву натріть на тертці для моркви по-корейськи. Зубчики часнику подрібніть будь-яким зручним способом: на тертці, ножем або пресом.

Крок 5. Приготуйте пряну заправку. Змішайте в мисці рибний соус, цукор, пластівці гострого перцю, влийте трохи води і всипте кунжут. Кількість гострого перцю додавайте по своєму смаку.

Крок 6. Полийте заправкою подрібнені овочі і добре перемішайте.

Крок 7. Огірки промийте під струменем проточної води, щоб позбутися від надлишків солі.

Крок 8. У надрізи вкласти пряну овочеву суміш. Робити це краще руками в рукавичках.

Крок 9. Кімчі з огірків готово. Посипте закуску кунжутом і можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Кимчи з редьки дайкон

Кимчи з редьки дайкон – апетитна і ніжна закуска. Її можна подавати до гарячих м’ясних страв або бульйону. За особливу соковитість і корисні властивості дайкон називають «зимовим женьшенем». Традиційно кімчі готують в осінньо-зимовий період.

Час готування – 4 дні.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Редька дайкон – 2 кг
  • Цибуля зелена – 150 гр.
  • Перець чилі мелений – 2 ст. л.

Для засолювання:

  • Сіль поварена – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Для борошняної пасти:

  • Вода фільтрована – 250 мл
  • Борошно рисова – 2 ст. л.

Для маринаду:

  • Вода мінеральна газована – 4 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Пластівці червоного перцю – 4 ст. л.
  • Часник – 3 ст. л.
  • Соус рибний – 4 ст. л.
  • Корінь імбиру – 0,5 ст. л.
  • Сіль поварена – 0,25 ст. л.
  • Перець чилі мелений – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дайкон очистіть, помийте і наріжте кубиками або брусками, як більше подобається, але не дуже дрібно, перекладіть нарізку в миску, посипте сіллю і цукром, перемішайте і залиште на годину. В процесі маринування, протягом цього відрізку часу, перемішайте овоч пару раз.

Крок 2. Пір’я зеленої цибулі помийте і розріжте на відрізки по 2 сантиметри завдовжки.

Крок 3. Для приготування борошняної пасти у воді розчиніть рисову муку. Суміш нагрійте на слабкому вогні і уваривайте до консистенції рідкої згущеного молока.

Крок 4. Борошняну пасту остудіть. Потім додайте мінеральну воду, рибний соус, подрібнений часник і імбир, всипте пластівці червоного перцю, цукор і сіль. Масу добре перемішайте і дайте настоятися протягом 20 хвилин.

Крок 5. Редьку промийте водою і відкиньте на друшляк. Потім посипте овочеву нарізку червоним меленим перцем чилі, перемішайте і залиште на 10 хвилин.

Крок 6. У миску з дайконом викладіть подрібнений зелений лук і пікантну заправку, перемішайте. Витримайте при кімнатній температурі протягом 1 дня, потім приберіть в холодильник на 4-7 днів.

Крок 7. Зберігати кимчи з редьки дайкон можна протягом пари місяців в холодильнику. Приємного апетиту!

Кимчи з соєвим соусом

Кимчи з соєвим соусом – соковита, яскрава, досить гостра закуска для вашого столу. Роблять її зазвичай з пекінської капусти. Особливо популярна вона в холодний зимовий час. Кімчі можна подати до запечене м’яса, шашлику або вареної картоплі.

Час готування – 3-4 дні.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Сіль поварена – 3 ст. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Яблуко – 1 шт.
  • Груша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Корінь імбиру – 0,5 шт.
  • Часник – 2 голівки.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Перець гострий стручковий – 1-2 шт.
  • Дайкон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть один качан пекінської капусти вагою приблизно 1 кілограм.

Крок 2. Зробіть глибокий надріз на качані, потім розламайте качан навпіл руками.

Крок 3. Далі кожну половинку таким же чином поділити ще на дві частини.

Крок 4. В об’ємну каструлю влийте воду і додайте 3 столові ложки солі. Також просыпьте сіллю четвертинки капусти.

Крок 5. Потім опустити капусту в каструлю з солоною водою, встановіть зверху вантаж. Залиште на 3-4 години, щоб овочі просолились.

Крок 6. Візьміть всі продукти крім зелені, які необхідні для приготування пікантною заправки для капусти.

Крок 7. Всі овочі очистіть, помийте і подрібніть в блендері.

Крок 8. Зелень помийте і наріжте гострим ножем дрібними шматочками. Змішайте овочеву масу з зеленню.

Крок 9. Влийте в овочеву масу соєвий соус, перемішайте.

Крок 10. Отриману пікантну овочеву масу нанесіть на солону капусту, добре промазывайте між листами.

Крок 11. Потім поверніть капусту в рулетик.

Крок 12. Заготовки складіть в миску і викладіть зверху залишилася овочеву масу.

Крок 13. Надішліть капусту на 3-4 дні в холодильник. Після цього кімчі можна подавати до столу як закуску. Приємного апетиту!