Киш – яскраве блюдо, яке прийшло до нас із французької кухні. За його основу береться пиріг, який наповнюють різними продуктами: м’ясом, грибами, сиром, сиром або овочами. Таке частування найчастіше подають як закуску. Беріть на замітку апетитну підбірку з 10-і рецептів з докладним описом процесу і фотографіями.
Кіш з куркою і грибами в домашніх умовах
Популярний варіант виконання кіша – з додаванням курки та грибів. Апетитне частування різноманітить ваше домашнє меню. Готуйте до святкового меню або в якості яскравої закуски.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряче філе 500 гр.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вершки 400 мл
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
- Для тіста:
- Борошно 200 гр.
- Масло вершкове 120 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Як приготувати кіш з куркою в домашніх умовах? Підготуємо всі інгредієнти в потрібній кількості.
- Для тесту розмішуємо розм’якшене вершкове масло з борошном до стану крихти.
- Додаємо сюди сіль і куряче яйце. Вимішуємо до однорідної кома і кладемо його в холодильник на 1 годину.
- Розкачуємо тісто в тонкий пласт і розподіляємо його по формі для випікання. Виделкою робимо проколи по всьому периметру.
- Подрібнюємо цибулю, печериці і куряче філе. Обсмажуємо в рослинному маслі до готовності. Солимо і перчимо за смаком.
- Викладаємо заготовку на тісто.
- Збиваємо яйця з вершками 20%. Заливаємо сумішшю начинку і посипаємо тертим сиром.
- Випікаємо близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Апетитний кіш з куркою і грибами готовий.
Як спекти кіш з куркою і сиром в духовці?
Ніжний і ароматний кіш виходить з курки і сиру. Таке частування дуже яскраво доповнить ваш стіл і приємно здивує близьких, насиченим смаком. Готуйте продукт у рамках святкового меню або як живильне закуску для всієї родини.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 350 гр.
- Сир пармезан – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори черрі – 150 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Вершки – 150 мл
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Розмарин, чебрець – за смаком.
- Масло оливкове і вершкове масло – для смаження.
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Куряче філе нарізаємо дрібними шматочками, солимо, перчимо, поливаємо оливковою олією.
2. Нагріваємо сковороду і філе обсмажуємо на вершковому маслі з одного боку.
3. Сюди ж додаємо півкільця цибулі.
4. Додаємо терту моркву і посипаємо паприкою.
5. Тушкуємо до готовності всіх інгредієнтів.
6. Вершкове масло нарізаємо кубиками і кладемо їх в глибоку миску.
7. Посипаємо масло борошном і розпушувачем. Розтираємо продукти. В окремому посуді збиваємо яйце з сіллю.
8. Вливаємо сюди яєчну суміш і вимішуємо все до отримання щільного кома. Залишаємо на 15 хвилин.
9. Готове тісто тонко розкачуємо і кладемо у форму для випікання. Зрізаємо зайві краю.
10. Для заливки збиваємо вершки з сіллю і яйцями.
11. Сюди ж викладаємо охолоджену курку з цибулею і морквою. Посипаємо тертим пармезаном.
12. Додаємо трохи борошна, розмарин і чебрець. Вимішуємо.
13. Укладаємо начинку на тісто.
14. Прикрашаємо поверхню половинками черрі.
15. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Апетитний кіш готовий!
Покроковий рецепт приготування кіша з куркою і брокколі
Начинка для смачного та корисного кіша — курка і брокколі. Приготувати французьке частування зовсім нескладно. Слідуйте простому покрокового рецептом. Порадуйте своїх близьких або гостей поживним і соковитим продуктом.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 450 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Брокколі – 1 качан.
- Вершки — 100 мл
- Сир твердий – 75 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності.
2. Промиваємо брокколі і поділяємо його на суцвіття. Відварюємо близько 5-10 хвилин в киплячій воді.
3. Далі займемося тестом. Ріжемо вершкове масло дрібними шматочками, заливаємо холодною водою. Після доповнюємо яйцем і борошном. Вимішуємо до однорідності.
4. Готове тісто тонко розкачуємо і акуратно укладаємо у форму для випікання.
5. Тісто прикриваємо фольгою і придавлюємо вантажем.
6. Випікаємо заготівлю разом з вантажем 15 хвилин. Після вантаж прибираємо і готуємо ще 10 хвилин. Оптимальна температура – 200 градусів.
7. Відварені суцвіття брокколі промиваємо під холодною водою для збереження кольору.
8. Готове куряче філе нарізаємо дрібними кубиками.
9. Натираємо сир на крупній тертці.
10. Курку доповнюємо яйцем, сіллю і меленим перцем.
11. Сюди ж викладаємо половину натертого сиру.
12. Додаємо брокколі і вливаємо вершки. Обережно перемішуємо.
13. Кладемо начинку на корж. Доповнюємо шматочками помідора і тертим сиром.
14. Готуємо при температурі 180 градусів 20 хвилин.
15. Соковитий і ароматний кіш готовий. Діліть на порції і пробуйте!
Дуже смачний листковий кіш з куркою
Цікавий варіант виконання, кіша з куркою — на листковому тісті. Закуска вийде хрусткою і неймовірно апетитною. Відмінна ідея для смачного і швидкого перекусу в колі сім’ї. Запам’ятовуйте простий кулінарний рецепт.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Філе куряче – 700 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Шпинат – 100 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Сметана – 350 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Кунжут – для прикраси.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Куряче філе і цибулю подрібнюємо.
3. Окремо збиваємо сметану з яйцями до однорідності.
4. Куряче філе, цибулю і шпинат обсмажуємо до готовності на рослинній олії. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.
5. Розкачуємо листкове тісто і надаємо йому потрібну форму.
6. Укладаємо борошняний продукт у форму для випікання. Сюди ж викладаємо начинку, заливаємо її сметанною сумішшю, посипаємо тертим сиром і кунжутом.
7. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Рум’яний кіш на листковому тісті готовий!
Пісочний кіш з куркою в домашніх умовах
Домашній кіш з курячої начинкою можна приготувати на ніжному і тане в роті пісочному тісті. Блюдо досить проста у виконанні. Відрізняється яскравим смаком, який нікого не залишить байдужим. Спробуйте!
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Вершки – 150 мл
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Каррі – за смаком.
- Орегано – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
2. У глибоку миску занурюємо борошно, сіль, яйце і вершкове масло. Починаємо вимішувати.
3. Повинен вийти однорідний ком пісочного тіста. Даємо йому трохи відпочити під серветкою.
4. Для заливки вимішуємо вершки з яйцями, зеленою цибулею, тертим сиром, сіллю і спеціями.
5. Готове тісто розгортаємо і викладаємо у форму. Сюди ж викладаємо обсмажені шматочки курячого філе.
6. Заливаємо начинку приготованою сумішшю. Випікаємо 1 годину при температурі 190 градусів.
7. Соковитий кіш на пісочному тісті готовий!
Простий і смачний рецепт кіша з куркою та картоплею
Хочете здивувати всіх, неймовірно смачним і ситним частуванням? Приготуйте домашній кіш з начинкою з курки та картоплі. Ваші близькі будуть у захваті, а ви не витратите на кулінарний процес багато часу.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вершки – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Горіх мускатний – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Для тіста з’єднуємо борошно, сіль, куряче яйце і вершкове масло.
2. Вимішуємо продукти між собою до отримання однорідної густого тіста. Загортаємо його плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.
3. Картоплю ріжемо колами й відварюємо до напівготовності.
4. Куряче філе дрібно нарізаємо і обсмажуємо разом з цибулею. Солимо і перчимо за смаком.
5. Окремо збиваємо вершки з яйцями.
6. Кубиками ріжемо сир і кладемо його в вершкову суміш.
7. Готове тісто розгортаємо і викладаємо у форму. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
8. На тесті розміщуємо картоплю, курку і заливаємо сумішшю з яєць, вершків та сиру. Випікаємо ще 30 хвилин. Рум’яний кіш з куркою та картоплею готовий.
Як спекти кіш з куркою і овочами в духовці?
Даний ресторанну страву, родом з французької кухні, можна самостійно приготувати в домашніх умовах. Беріть на замітку простий покроковий рецепт, кіша з начинкою з курки і овочів. Таке частування сподобається і запам’ятається абсолютно всім.
Час приготування: 1 годину 45 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 200 гр.
- Кабачок – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Капуста кольорова – 150 гр.
- Борошно – 230 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 90 гр.
- Сметана – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа універсальна – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Почнемо з приготування тіста. У глибоку миску просіваємо борошно. Сюди ж додаємо куряче яйце і сіль.
2. Далі вливаємо 70 гр. розтопленого і остиглого вершкового масла.
3. Замішуємо продукти в щільний однорідний ком. Даємо йому відпочити 30 хвилин.
4. Розкачуємо готове тісто в тонкий шар. Викладаємо його у форму для випікання.
5. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю з подрібненим кабачком.
6. Додаємо подрібнену моркву, і розділену на суцвіття цвітну капусту.
7. Тушкуємо до готовності всіх овочів. В кінці додаємо 20 гр. вершкового масла.
8. Викладаємо овочі в глибоку миску. Доповнюємо їх дрібно порізаним курячим філе. Посипаємо сіллю і спеціями.
9. Розбиваємо сюди куряче яйце і вливаємо сметану.
10. Вимішуємо до однорідності.
11. Начинку занурюємо на сирій корж.
12. Випікаємо частування 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
13. Ароматний кіш з овочами і куркою готовий. Пробуйте!
ПП дієтичний кіш з куркою
Ті, хто береже свою фігуру, точно оцінить, корисний і низькокалорійний варіант приготування кіша. Ніжна куряча начинка зробить блюдо неймовірно апетитною. Використовуйте дієтичний рецепт, який легко виконати в домашніх умовах.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- грецький Йогурт – 100 мл
- легкий Сир – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для тіста:
- Борошно вівсяна – 50 гр.
- Мука кукурудзяна – 50 гр.
- Сир знежирений – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Для тіста з’єднуємо в глибокій мисці сир, яйце, оливкова олія і сіль.
2. Вимішуємо продукти до отримання однорідної суміші.
3. Сюди ж відправляємо обидва види борошна.
4. Вимішуємо продукти до отримання однорідного кома.
5. Розкачуємо заготівлю тонкий шар і викладаємо його у форму для випікання. З допомогою виделки робимо невеликі проколи. Ставимо форму в холодильник на час приготування начинки.
6. У сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю.
7. Додаємо до нього дрібні шматочки курячого філе.
8. Доповнюємо сковороду порізаними грибами, солимо і перчимо.
9. Для заливки збиваємо грецький йогурт з яйцем.
10. До неї додаємо тертий сир. Можна трохи посолити і розмішати.
11. З холодильника дістаємо форму з тестом і випікаємо в духовій шафі 10 хвилин при температурі 180 градусів. На підсушене тісто викладаємо обсмажені продукти і заливаємо їх рідкої заготівлею.
12. Готуємо ще 20 хвилин.
13. Ніжний низькокалорійний кіш готовий. Пробуйте!