Як спекти пиріг клафуті з яблуками?
Клафуті – один з найбільш простих у приготуванні фруктових пирогів. В основу цього рецепта кладуть яблука, які заливаються тестом і запікаються в духовці. Пиріг легко можна приготувати до ранкової кави.
Час готування: 60
Час приготування: 35 хв
Порцій – 6-8
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Вершки жирні – 200 мл
- Ром – 2 ст. л.
- Кориця мелена – 0,25 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. На повільному вогні розтопіть вершкове масло.
Крок 2. Яблука помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте їх скибочками.
Крок 3. На сковороду влийте 2 столові ложки розтопленого вершкового масла, викладіть яблука і всипте 2 столові ложки цукру, перемішайте і тушкуйте на вогні, поки яблука не покриються тонким шаром карамелі.
Крок 4. Потім влийте ром і всипте корицю, продовжуйте тушкувати яблука, поки рідина не випарується.
Крок 5. Яйця збийте з цукром і вершками. Не припиняючи збивати отриману масу влийте розтоплене вершкове масло і всипте просіяне борошно. Готове тісто має по консистенції нагадувати рідку сметану.
Крок 6. У жароміцну форму спочатку викладіть яблука, потім залийте їх тестом.
Крок 7. Прогрійте Духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 25 хвилин. Пиріг виходить ароматним і ніжним. Подавайте до столу в теплому вигляді.