Клафуті – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як спекти пиріг клафуті з яблуками?

Клафуті – один з найбільш простих у приготуванні фруктових пирогів. В основу цього рецепта кладуть яблука, які заливаються тестом і запікаються в духовці. Пиріг легко можна приготувати до ранкової кави.

Час готування: 60

Час приготування: 35 хв

Порцій – 6-8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Вершки жирні – 200 мл
  • Ром – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. На повільному вогні розтопіть вершкове масло.

Крок 2. Яблука помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте їх скибочками.

Крок 3. На сковороду влийте 2 столові ложки розтопленого вершкового масла, викладіть яблука і всипте 2 столові ложки цукру, перемішайте і тушкуйте на вогні, поки яблука не покриються тонким шаром карамелі.

Крок 4. Потім влийте ром і всипте корицю, продовжуйте тушкувати яблука, поки рідина не випарується.

Крок 5. Яйця збийте з цукром і вершками. Не припиняючи збивати отриману масу влийте розтоплене вершкове масло і всипте просіяне борошно. Готове тісто має по консистенції нагадувати рідку сметану.

Крок 6. У жароміцну форму спочатку викладіть яблука, потім залийте їх тестом.

Крок 7. Прогрійте Духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 25 хвилин. Пиріг виходить ароматним і ніжним. Подавайте до столу в теплому вигляді.