Клафуті – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачний мигдальний клафуті

Традиційний французький пиріг готують з різноманітною начинкою. Ви можете грати зі смаками і експериментувати. Для великих гурманів пшеничне борошно може бути замінена мигдальної. Клафуті виходить більш ароматним і цікавим за смаком.

Час готування: 70

Час приготування: 35 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Вершки 20-22 % – 130 мл
  • мигдальна Борошно – 130 р.
  • Черешня – 150 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці змішайте 2 курячих яйця і два жовтки.

Крок 2. В яєчну масу всипте цукор і збийте до отримання пишної маси. Далі влийте вершки і продовжуйте збивати.

Крок 3. Після цього всипте крохмаль, полностью змішайте інгредієнти. Потім всипте просіяне мигдалеву борошно, вимісити тісто.

Крок 4. Тісто має бути гладким і однорідним.

Крок 5. Форми для клафуті змастіть вершковим маслом, влийте тісто і покладіть ягоди.

Крок 6. Випікайте клафуті в духовці, розігрітій до 180 градусів 35 хвилин. Пиріг сподобається Вам своїм гармонійним смаком і чудовим ароматом.