Класична окрошка з ковбасою — це страва з історією, яке любили готувати наші бабусі і пробабушки. Суп відрізняється легкістю приготування і вітамінним складом, тому його так люблять готувати в теплу пору року. Ми підібрали 10 найкращих рецептів окрошки на квасі з ковбасою.
Класичний рецепт окрошки на квасі з ковбасою
Класична окрошка на квасі користується особливою популярністю в жарку пору року. Воно виручає, коли немає особливого бажання готувати, хоча обід ніхто не відміняв.
Інгредієнти на
6 порц.
- Редис 230 гр.
- Картопля 400 гр. відварений
- Яйце куряче 4 шт. варені
- Огірок-3 шт.
- Варена ковбаса 300 гр.
- Сметана 230 мл
- Сіль за смаком
- Квас 1.5 л.
- Цибуля зелена за смаком
- Кріп за смаком
Процес приготування:
- Щоб приготувати окрошку з ковбасою на квасі за класичним рецептом, підготуйте і помийте необхідні овочі. Наріжте редис, огірки, відварену картоплю, яйця та ковбасу кубиками приблизно однакового розміру.
- Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем.
- Всі інгредієнти змішайте подрібнені в об’ємної ємності, посоліть за смаком.
- Додайте квас і сметану в окрошку з ковбасою, перемішайте.
- Подавайте класичну окрошку з ковбасою на квасі з шматочком свіжого хліба.
Приємного апетиту!
Окрошка на квасі і сметані в домашніх умовах
Окрошка – легке блюдо з приємним смаком. Його люблять дорослі і діти. Існує безліч варіантів його приготування і кожен гарний по-своєму. Але окрошка на квасі і сметані поза всякою конкуренцією.
- Час готування: 35 хв.
- Час приготування: 35 хв.
- Порцій: 5.
Склад:
- Ковбаса – 300 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Квас – 2 л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
2. Огірки промийте, зріжте кінчики і наріжте тонкою соломкою.
3. Зваріть картоплю в мундирах, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
4. Ковбасу наріжте дрібними кубиками або соломкою, додати до решти інгредієнтів.
5. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. До подрібненим продуктам додайте сіль, перець і сметану, перемішайте.
6. Влийте охолоджений квас, перемішайте окрошку.
7. Окрошка готова, можна подавати її на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачну окрошку на квасі і майонезі.
Окрошка гарна ще й тим, що ви самі можете регулювати її густоту і консистенцію. Щоб вона була більш однорідною і густий, картоплю можна потовкти, а не нарізати кубиками.
- Час готування: 30 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 6.
Склад:
- Картопля – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Зелень – за смаком.
- Огірки – 3-4 шт.
- Ковбаса варена – 300 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Квас – 2 л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана або майонез – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Картоплю відваріть в мундирі”, очистіть і наріжте кубиками.
2. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
3. З ковбаси зніміть оболонку, нарізати її дрібними кубиками.
4. Цибулю і огірки також подрібніть.
5. Додайте до нарізаних продуктів рубану зелень, перемішайте. Влийте квас, посоліть і приправте за смаком.
6. Окрошку перед подачею заправте майонезом або сметаною.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування окрошки на квасі та кефірі
Чудове перше блюдо, яке освіжить і нагодує. Окрошка на заправці з квасу і кефіру має приємний кисло-солодкий смак. Додати їй пікантності можна за допомогою невеликої порції гірчиці.
- Час готування: 40 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 8.
Склад:
- Квас – 1,5 л
- Кефір – 1 л
- Зелень – 100 гр.
- Шинка – 200 гр.
- Огірки – 300 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Яйця – 200 гр.
- Яловичина отарная – 200 гр.
- Філе куряче варене – 200 гр.
- Сік лимонний – 20 мл
- Гірчиця – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Шинку, варену яловичину і куряче філе наріжте невеликими кубиками.
2. Огірки вимити, якщо шкірочка гірчить, зріжте її. Наріжте овочі кубиками.
3. Картопля зваріть в мундирі, остудіть, очистіть і дрібно наріжте.
4. Зварені круто яйця наріжте кубиками.
5. В окремій ємності змішайте квас, кефір і гірчицю.
6. Змішати заправку з подрібненими інгредієнтами, додайте лимонний сік за смаком.
7. Окрошку перемішайте, додайте сіль за смаком і розливайте по тарілках.
Приємного апетиту!
Смачна річна віконця на квасі і мінералці
Крім містяться в ній вітамінів, мінеральна вода наповнює блюдо киснем і корисними мінералами. Це так важливо, отримувати разом з їжею необхідні організму мікроелементи, щоб продуктивно функціонувати в жаркий час.
- Час готування: 30 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 2 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Ковбаса варена – 300 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Квас – 1 л
- Вода мінеральна – 1 л
- Сіль – за смаком.
- Сметана або майонез – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Можна взяти будь-яку за своїм смаком.
2. Варену картоплю наріжте невеликими кубиками.
3. З ковбаси зніміть оболонку і наріжте її тонкою соломкою.
4. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
5. Огірки помийте і наріжте соломкою. Перекладіть всі інгредієнти подрібнені в об’ємну миску.
6. Влийте охолоджений квас і мінеральну воду, додайте сіль за смаком, перемішайте. Окрошку подавайте на стіл, заправивши її майонезом або сметаною.
Приємного апетиту!
Освіжаюча окрошка на квасі з ковбасою і редискою
Вже навесні можна переходити на більш легке меню і включати в свій раціон холодні супи, наприклад, окрошку. Крім іншого, окрошка може стати одним із самих улюблених страв для тих, хто прагне схуднути.
- Час готування: 30 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Яйця курячі – 6 шт.
- Редис – 8 шт.
- Огірки – 5 шт.
- Ковбаса варена – 400 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Квас – 2-2,5 л
- Сіль – за смаком.
- Сметана – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Огірки промийте, зріжте кінчики і наріжте їх соломкою.
2. Ковбасу наріжте невеликими кубиками.
3. Картоплю і яйця відваріть до готовності і остудіть. Наріжте картоплю, яйця і редис дрібними кубиками.
4. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Змішайте всі інгредієнти в каструлі.
5. Влийте квас, додайте сіль за смаком, перемішайте. Розлийте окрошку по тарілках, додайте сметану за смаком і подавайте блюдо на стіл.
Приємного апетиту!
Домашня окрошка на квасі з ковбасою і картоплею
Один з найпопулярніших літніх супчиків – це окрошка на квасі з ковбасою і картоплею. Готується неймовірно просто і швидко, але не довго зберігається в холодильнику.
- Час готування: 30 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 6.
Склад:
- Картопля – 4 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Ковбаса варена – 150 гр.
- Огірки – 1-2 шт.
- Редис – 3-5 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Квас – 1,5-2 л
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю і яйця необхідно попередньо відварити і повністю остудити. Потім очистіть їх і наріжте дрібними кубиками.
2. Ковбасу очистити від оболонки і наріжте кубиками.
3. Огірки і зелень помийте і дрібно наріжте.
4. Редис і болгарський перець також помийте, перець очистіть від насіння. Овочі дрібно наріжте.
5. Перемішайте інгредієнти подрібнені, посоліть за смаком і залийте квасом. Перед подачею окрошку можна охолодити і додати сметану за смаком.
Приємного апетиту!
Як смачно і просто приготувати окрошку на квасі і гірчицею?
Смак окрошки багато в чому визначає її заправка. На кефірі вона виходить більш м’якою і ніжною, на квасі та гірчиці – пряної і пікантною. Можна спробувати кожен з цих варіантів.
- Час готування: 30 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 4.
Склад:
- Редис – 200 гр.
- Зелень – за смаком.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сметана – 6 ст. л.
- Ковбаса – 300 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Картопля – 200 гр.
- Огірки – 200 гр.
- Квас – 2 л
Процес приготування:
1. Варена картопля, редис і огірки наріжте дрібними кубиками.
2. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
3. Ковбасу і варені яйця також наріжте невеликими кубиками.
4. У мисці змішайте гірчицю, сметану і квас.
5. Потім змішайте всі інгредієнти з охолодженої заправкою, посоліть за смаком і окрошка готова.
Приємного апетиту!
Ароматна окрошка на квасі з копченою ковбасою
Окрошку можна готувати з різними м’ясними продуктами, в тому числі і з копченою ковбасою. Цікаво, що це блюдо зараховують до супів, спочатку воно розглядалося як салат, заправлений квасом.
- Час готування: 30 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 6.
Склад:
- Картопля – 400 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Ковбаса копчена – 150 гр.
- Сметана – 200 мл
- Гірчиця – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Квас – 2 л
Процес приготування:
1. Попередньо зваріть картоплю і яйця, остудіть їх і наріжте кубиками.
2. Копчену ковбасу очистити від оболонки і дрібно наріжте.
3. Огірки помийте і наріжте дрібними кубиками.
4. Зелень можна взяти будь-яку на свій смак, її дрібно порубаєте ножем і додайте до решти інгредієнтів.
5. Додайте гірчицю, сметану, квас і сіль за смаком, перемішайте і чудова сильна окрошка готова.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачна окрошка на квасі з хріном і гірчицею
Якщо ви любите гострі відчуття і пікантну їжу, то цей рецепт точно не можна обходити стороною. Такий варіант окрошки підбадьорить і освіжить в жаркий час. І по вітамінному складу з нею навряд чи якийсь суп ще зрівняється.
- Час готування: 40 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 8.
Склад:
- Огірки – 300 гр.
- Редис – 200 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Ковбаса – 300 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Квас – 2 л
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Хрін столовий – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сметана – 100 мл
Процес приготування:
1. Зелень вимити і порубаєте ножем.
2. Редис і огірки промийте і натріть на середній терці.
3. Картопля зваріть в мундирі”, очистіть і наріжте кубиками. До моменту приготування окрошки він має повністю охолонути.
4. З ковбаси зніміть оболонку і наріжте її кубиками.
5. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і також наріжте кубиками.
6. Перекладіть все подрібнені інгредієнти в каструлю, додайте гірчицю, хрін, сіль і мелений перець.
7. Влийте охолоджений квас, перемішайте. Окрошка готова, можна розливати її по тарілках і подавати на стіл, заправивши сметаною.
Приємного апетиту!