Класична паста карбонара – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Паста карбонара з куркою в вершковому соусі

Карбонара послужить ситним обідом або вечерею на вашому домашньому столі. Приготуйте пасту з куркою в ніжному вершковому соусі. Страва порадує вас не тільки своїм смаком, але і цікавим процесом приготування.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Спагетті – 400 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Бекон – 100 гр.
  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Вершки – 350 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка сушена – ½ ч. л.
  • Базилік сушений – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо основу пасти. Кип’ятимо велику каструлю з водою і відварюємо в ній спагеті до готовності.

2. Дрібно нарізаємо бекон і обсмажуємо його на сковороді до рум’янцю.

3. Куряче філе відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 30 хвилин.

4. Поки вариться курка, очищаємо цибулю і подрібнюємо його.

5. Відварене філе остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.

6. Сир пармезан слід натерти на дрібній тертці.

7. Повертаємося до сковороді. Кладемо до бекону вершкове масло розтоплюємо його. Після викладаємо курку і цибулю. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.

8. До обсмаженим продуктам викладаємо спагетті. Окремо збиваємо яйця з вершками, сушеними спеціями і подрібненим часником. Поливаємо блюдо приготованим соусом.

9. Розмішуємо пасту і тушкуємо близько 5 хвилин до густоти соусу.

10. Готову пасту карбонару ділимо на порції, посипаємо тертим пармезаном і подаємо до столу. Приємного апетиту!