Паста карбонара з куркою в вершковому соусі
Карбонара послужить ситним обідом або вечерею на вашому домашньому столі. Приготуйте пасту з куркою в ніжному вершковому соусі. Страва порадує вас не тільки своїм смаком, але і цікавим процесом приготування.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Спагетті – 400 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Бекон – 100 гр.
- Сир пармезан – 100 гр.
- Вершки – 350 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Петрушка сушена – ½ ч. л.
- Базилік сушений – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку приготуємо основу пасти. Кип’ятимо велику каструлю з водою і відварюємо в ній спагеті до готовності.
2. Дрібно нарізаємо бекон і обсмажуємо його на сковороді до рум’янцю.
3. Куряче філе відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 30 хвилин.
4. Поки вариться курка, очищаємо цибулю і подрібнюємо його.
5. Відварене філе остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.
6. Сир пармезан слід натерти на дрібній тертці.
7. Повертаємося до сковороді. Кладемо до бекону вершкове масло розтоплюємо його. Після викладаємо курку і цибулю. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.
8. До обсмаженим продуктам викладаємо спагетті. Окремо збиваємо яйця з вершками, сушеними спеціями і подрібненим часником. Поливаємо блюдо приготованим соусом.
9. Розмішуємо пасту і тушкуємо близько 5 хвилин до густоти соусу.
10. Готову пасту карбонару ділимо на порції, посипаємо тертим пармезаном і подаємо до столу. Приємного апетиту!