Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі – 6 рецептів голубців з рисом і фаршем з покроковими фото

Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі – це неймовірно ситне і нескладний у виконанні блюдо для всієї родини. Частування порадує цікавим смаком і апетитним виглядом. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з шести рецептів голубців з рисом і фаршем з покроковими фотографіями.

Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі

Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі – це смачне і улюблене в багатьох сім’ях блюдо. Його можна подавати до ситного обіду або вечері. Для нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста білоголова 1 шт.
  • Яловичий фарш 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Рис білий 50 гр.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Часник за смаком

Процес приготування:

  1. Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі готуються дуже просто. Качан капусти занурюємо в киплячу воду на 5-7 хвилин.
  2. Через зазначений час дістаємо його і знімаємо верхні 2-3 аркуша, які стали м’якими, щільні частини листя зрізаємо. Знову занурюємо качан капусти в киплячу воду і повторюємо ті ж дії, поки не закінчиться капуста. Щільні частини акуратно зрізаємо.
  3. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш для начинки.
  4. Доповнюємо фарш невеликою кількістю подрібненої ошпаренной капусти. Це зробить начинку більш соковитою.
  5. Подрібнюємо цибулю. Половину кладемо у фарш.
  6. Добре промиваємо рис під водою. При необхідності, перебираємо її.
  7. Викладаємо підготовлений рис в загальну заготовку.
  8. Доповнюємо масу сіллю, спеціями і подрібненим часником. Добре все перемішуємо.
  9. Трохи начинки викладаємо на капустяне листя.
  10. Акуратно загортаємо начинку капустою.
  11. Формуємо так все голубці.
  12. Залишився цибулю з тертою морквою тушкуємо в каструлі з маслом.
  13. Викладаємо в каструлю голубці. Заливаємо водою і тушкуємо близько однієї години.
  14. Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Голубці зі свіжої капусти з томатною пастою і морквою

Голубці зі свіжої капусти з томатною пастою і морквою порадують вас яскравим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Таке блюдо стане відмінним рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування: 1 годину 45 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Фарш яловичий – 0,6 кг
  • Рис – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Паста томатна – 30 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Качан капусти промиваємо, знімаємо верхні листки. Акуратно вирізаємо качан. Сам овоч варимо близько 5-7 хвилин в киплячій воді.

Крок 3. Далі капусту ділимо на листя. Зрізаємо товсті частини.

Крок 4. Рис промиваємо і заливаємо його окропом на 25 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду з рису. З’єднуємо його з м’ясним фаршем.

Крок 6. Доповнюємо продукти обсмаженою цибулею з морквою. Половину овочів відкладаємо в сторону. В начинку додаємо сіль і чорний мелений перець.

Крок 7. Вимішуємо масу для начинки.

Крок 8. Кладемо начинку на капустяні листки і формуємо акуратні голубці.

Крок 9. Викладаємо голубці в каструлю.

Крок 10. Закриваємо голубці обсмаженими овочами, обмазуємо їх томатною пастою.

Крок 11. Заливаємо заготівлю водою і тушкуємо під кришкою близько 1 години.

Крок 12. Голубці зі свіжої капусти з томатною пастою і морквою готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Голубці зі свіжої капусти в каструлі зі сметаною

Голубці зі свіжої капусти в каструлі зі сметаною – відмінне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітніть звичне меню разом з нашим перевіреним покроковими рецептом. Готову страву порадує поживними властивостями, яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом.

Час приготування: 1 годину 45 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 0,6 кг
  • Рис – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода – 600 мл
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Знімаємо листя з капусти, заливаємо їх окропом і залишаємо під кришкою близько 15-20 хвилин.

Крок 3. М’ясний фарш викладаємо в глибоку миску.

Крок 4. Рис добре промиваємо під водою і після закипання варимо до напівготовності, близько 10 хвилин. Потім промиваємо його водою.

Крок 5. Натираємо моркву на крупній тертці.

Крок 6. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо його.

Крок 7. Обсмажуємо цибулю з морквою в сковороді на рослинному маслі до м’якості.

Крок 8. Викладаємо фарш на рісу. Солимо і перчимо продукти.

Крок 9. Дрібно рубаємо зелень ножем.

Крок 10. У фарш з рисом відправляємо зелень і розбиваємо куряче яйце. Ретельно вимішуємо заготовку.

Крок 11. Загортаємо начинку в капусту. Викладаємо голубці в каструлю.

Крок 12. Заливаємо заготівлю сумішшю з води, сметани і томатної пасти. Закриваємо кришкою і тушкуємо близько однієї години.

Крок 13. Голубці зі свіжої капусти в каструлі зі сметаною готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Класичні голубці в томатно-сметанному соусі

Класичні голубці в томатно-сметанному соусі нікого не залишать байдужим. Таке смачне і поживне блюдо стане відмінним рішенням для сімейного обіду або вечері. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Рис – 1,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • М’ясо з сальної прошарком – 40 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Сметана – 400 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сік томатний – 0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо від качана листя і заливаємо їх окропом на 25 хвилин, прикривши кришкою.

Крок 2. Промиваємо рис до прозорої води і відварюємо його після закипання близько 10 хвилин під кришкою.

Крок 3. Доповнюємо рис вершковим маслом і даємо йому настоятися близько 10-15 хвилин.

Крок 4. Натираємо моркву на тертці і дрібно ріжемо цибулю.

Крок 5. Обсмажуємо овочі до м’якого стану на рослинному маслі.

Крок 6. Обсмажені інгредієнти перемелюємо з помідорами в блендері. Потім масу вимішуємо з фаршем, рисом, сіллю, перцем і подрібненою зеленню.

Крок 7. Загортаємо начинку в капустяне листя. Формуємо акуратні голубці.

Крок 8. У сковороді на рослинному маслі обсмажуємо шматочки м’яса з сальної прошарком.

Крок 9. На дно каструлі кладемо капустяне листя і шматочки обсмаженого м’яса.

Крок 10. На маслі, що від м’яса, підрум’янюємо голубці.

Крок 11. Далі голубці кладемо в каструлю.

Крок 12. Обсмажуємо цибулю з морквою для соусу. Перемелюємо їх з часником і помідорами. Потім вимішуємо з томатною пастою, соком і сметаною. Заливаємо соусом голубці.

Крок 13. Закриваємо частування кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 1-1,5 годин.

Крок 14. Класичні голубці в томатно-сметанному соусі готові. Можна пробувати!

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем – це ніжне за смаком і поживну частування, перед якою важко встояти. Порадуйте себе і своїх близьких яскравим обідом або перекусом. Приготувати такі голубці нескладно. Використовуйте для цього перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Фарш курячий – 0,5 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Для соусу:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сік томатний – 0,5 л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту ошпарюємо в окропі близько трьох хвилин. Також качан можна обернути харчовою плівкою і відправити в мікрохвильову піч на три хвилини.

Крок 2. З остиглої капусти акуратно зрізаємо листя.

Крок 3. Зрізаємо з листя тверді частини.

Крок 4. Промиваємо рис відварюємо до напівготовності. Змішуємо його з курячим фаршем, солимо і перчимо.

Крок 5. Подрібнюємо цибулю з морквою. Тушкуємо їх на рослинному маслі до м’якості. Пару столових ложок овочів відкладаємо.

Крок 6. Доповнюємо залишилися в сковороді овочі подрібненими помідорами. Тушкуємо ще близько 3-5 хвилин.

Крок 7. Доповнюємо масу томатним соком, сметаною, сіллю і перцем. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Крок 8. Відстрочені овочі додаємо в масу для начинки. Вимішуємо.

Крок 9. Загортаємо начинку в капустяне листя. Формуємо голубці.

Крок 10. На дно каструлі вливаємо трохи соусу.

Крок 11. На соус викладаємо голубці.

Крок 12. Заливаємо рештою соусом і тушкуємо на невеликому вогні близько 40 хвилин. При необхідності, доливаємо воду.

Крок 13. Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем готові. Можна подавати до столу і пригощатися!

Голубці зі свіжої капусти в соусі з майонезом

Голубці зі свіжої капусти в соусі з майонезом – це яскраве, смачне і ситне блюдо для вашого домашнього столу. Апетитний соус з майонезом додасть, улюбленому багатьма страви, родзинку. Порадуйте себе і близьких за допомогою перевіреного покрокового рецепту з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Майонез – 4 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Бульйон – 400 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту ділимо на листя. Заливаємо їх окропом і залишаємо на 25 хвилин, накривши кришкою.

Крок 2. Дрібно ріжемо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.

Крок 3. Промиваємо під водою рис.

Крок 4. Для начинки вимішуємо м’ясний фарш, рис і цибулю.

Крок 5. Загортаємо начинку в капустяне листя. Формуємо акуратні голубці.

Крок 6. Викладаємо голубці в каструлю. З’єднуємо майонез з томатною пастою, бульйоном і сіллю. Заливаємо соусом заготовки і тушкуємо їх близько 40 хвилин.

Крок 7. Голубці зі свіжої капусти в соусі з майонезом готові. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!