Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі – це неймовірно ситне і нескладний у виконанні блюдо для всієї родини. Частування порадує цікавим смаком і апетитним виглядом. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з шести рецептів голубців з рисом і фаршем з покроковими фотографіями.
Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі
Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі – це смачне і улюблене в багатьох сім’ях блюдо. Його можна подавати до ситного обіду або вечері. Для нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Інгредієнти на
4 порц.
- Капуста білоголова 1 шт.
- Яловичий фарш 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Рис білий 50 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Часник за смаком
Процес приготування:
- Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі готуються дуже просто. Качан капусти занурюємо в киплячу воду на 5-7 хвилин.
- Через зазначений час дістаємо його і знімаємо верхні 2-3 аркуша, які стали м’якими, щільні частини листя зрізаємо. Знову занурюємо качан капусти в киплячу воду і повторюємо ті ж дії, поки не закінчиться капуста. Щільні частини акуратно зрізаємо.
- У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш для начинки.
- Доповнюємо фарш невеликою кількістю подрібненої ошпаренной капусти. Це зробить начинку більш соковитою.
- Подрібнюємо цибулю. Половину кладемо у фарш.
- Добре промиваємо рис під водою. При необхідності, перебираємо її.
- Викладаємо підготовлений рис в загальну заготовку.
- Доповнюємо масу сіллю, спеціями і подрібненим часником. Добре все перемішуємо.
- Трохи начинки викладаємо на капустяне листя.
- Акуратно загортаємо начинку капустою.
- Формуємо так все голубці.
- Залишився цибулю з тертою морквою тушкуємо в каструлі з маслом.
- Викладаємо в каструлю голубці. Заливаємо водою і тушкуємо близько однієї години.
- Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Голубці зі свіжої капусти з томатною пастою і морквою
Голубці зі свіжої капусти з томатною пастою і морквою порадують вас яскравим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Таке блюдо стане відмінним рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час приготування: 1 годину 45 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Фарш яловичий – 0,6 кг
- Рис – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Масло рослинне – 10 мл
- Паста томатна – 30 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Качан капусти промиваємо, знімаємо верхні листки. Акуратно вирізаємо качан. Сам овоч варимо близько 5-7 хвилин в киплячій воді.
Крок 3. Далі капусту ділимо на листя. Зрізаємо товсті частини.
Крок 4. Рис промиваємо і заливаємо його окропом на 25 хвилин.
Крок 5. Зливаємо воду з рису. З’єднуємо його з м’ясним фаршем.
Крок 6. Доповнюємо продукти обсмаженою цибулею з морквою. Половину овочів відкладаємо в сторону. В начинку додаємо сіль і чорний мелений перець.
Крок 7. Вимішуємо масу для начинки.
Крок 8. Кладемо начинку на капустяні листки і формуємо акуратні голубці.
Крок 9. Викладаємо голубці в каструлю.
Крок 10. Закриваємо голубці обсмаженими овочами, обмазуємо їх томатною пастою.
Крок 11. Заливаємо заготівлю водою і тушкуємо під кришкою близько 1 години.
Крок 12. Голубці зі свіжої капусти з томатною пастою і морквою готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!
Голубці зі свіжої капусти в каструлі зі сметаною
Голубці зі свіжої капусти в каструлі зі сметаною – відмінне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітніть звичне меню разом з нашим перевіреним покроковими рецептом. Готову страву порадує поживними властивостями, яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом.
Час приготування: 1 годину 45 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Фарш м’ясний – 0,6 кг
- Рис – 0,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сметана – 200 гр.
- Вода – 600 мл
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Знімаємо листя з капусти, заливаємо їх окропом і залишаємо під кришкою близько 15-20 хвилин.
Крок 3. М’ясний фарш викладаємо в глибоку миску.
Крок 4. Рис добре промиваємо під водою і після закипання варимо до напівготовності, близько 10 хвилин. Потім промиваємо його водою.
Крок 5. Натираємо моркву на крупній тертці.
Крок 6. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо його.
Крок 7. Обсмажуємо цибулю з морквою в сковороді на рослинному маслі до м’якості.
Крок 8. Викладаємо фарш на рісу. Солимо і перчимо продукти.
Крок 9. Дрібно рубаємо зелень ножем.
Крок 10. У фарш з рисом відправляємо зелень і розбиваємо куряче яйце. Ретельно вимішуємо заготовку.
Крок 11. Загортаємо начинку в капусту. Викладаємо голубці в каструлю.
Крок 12. Заливаємо заготівлю сумішшю з води, сметани і томатної пасти. Закриваємо кришкою і тушкуємо близько однієї години.
Крок 13. Голубці зі свіжої капусти в каструлі зі сметаною готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Класичні голубці в томатно-сметанному соусі
Класичні голубці в томатно-сметанному соусі нікого не залишать байдужим. Таке смачне і поживне блюдо стане відмінним рішенням для сімейного обіду або вечері. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Рис – 1,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – 20 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- М’ясо з сальної прошарком – 40 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Для соусу:
- Сметана – 400 гр.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сік томатний – 0,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Відокремлюємо від качана листя і заливаємо їх окропом на 25 хвилин, прикривши кришкою.
Крок 2. Промиваємо рис до прозорої води і відварюємо його після закипання близько 10 хвилин під кришкою.
Крок 3. Доповнюємо рис вершковим маслом і даємо йому настоятися близько 10-15 хвилин.
Крок 4. Натираємо моркву на тертці і дрібно ріжемо цибулю.
Крок 5. Обсмажуємо овочі до м’якого стану на рослинному маслі.
Крок 6. Обсмажені інгредієнти перемелюємо з помідорами в блендері. Потім масу вимішуємо з фаршем, рисом, сіллю, перцем і подрібненою зеленню.
Крок 7. Загортаємо начинку в капустяне листя. Формуємо акуратні голубці.
Крок 8. У сковороді на рослинному маслі обсмажуємо шматочки м’яса з сальної прошарком.
Крок 9. На дно каструлі кладемо капустяне листя і шматочки обсмаженого м’яса.
Крок 10. На маслі, що від м’яса, підрум’янюємо голубці.
Крок 11. Далі голубці кладемо в каструлю.
Крок 12. Обсмажуємо цибулю з морквою для соусу. Перемелюємо їх з часником і помідорами. Потім вимішуємо з томатною пастою, соком і сметаною. Заливаємо соусом голубці.
Крок 13. Закриваємо частування кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 1-1,5 годин.
Крок 14. Класичні голубці в томатно-сметанному соусі готові. Можна пробувати!
Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем
Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем – це ніжне за смаком і поживну частування, перед якою важко встояти. Порадуйте себе і своїх близьких яскравим обідом або перекусом. Приготувати такі голубці нескладно. Використовуйте для цього перевірену кулінарну ідею.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Фарш курячий – 0,5 кг
- Рис – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
Для соусу:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сік томатний – 0,5 л.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту ошпарюємо в окропі близько трьох хвилин. Також качан можна обернути харчовою плівкою і відправити в мікрохвильову піч на три хвилини.
Крок 2. З остиглої капусти акуратно зрізаємо листя.
Крок 3. Зрізаємо з листя тверді частини.
Крок 4. Промиваємо рис відварюємо до напівготовності. Змішуємо його з курячим фаршем, солимо і перчимо.
Крок 5. Подрібнюємо цибулю з морквою. Тушкуємо їх на рослинному маслі до м’якості. Пару столових ложок овочів відкладаємо.
Крок 6. Доповнюємо залишилися в сковороді овочі подрібненими помідорами. Тушкуємо ще близько 3-5 хвилин.
Крок 7. Доповнюємо масу томатним соком, сметаною, сіллю і перцем. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Крок 8. Відстрочені овочі додаємо в масу для начинки. Вимішуємо.
Крок 9. Загортаємо начинку в капустяне листя. Формуємо голубці.
Крок 10. На дно каструлі вливаємо трохи соусу.
Крок 11. На соус викладаємо голубці.
Крок 12. Заливаємо рештою соусом і тушкуємо на невеликому вогні близько 40 хвилин. При необхідності, доливаємо воду.
Крок 13. Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем готові. Можна подавати до столу і пригощатися!
Голубці зі свіжої капусти в соусі з майонезом
Голубці зі свіжої капусти в соусі з майонезом – це яскраве, смачне і ситне блюдо для вашого домашнього столу. Апетитний соус з майонезом додасть, улюбленому багатьма страви, родзинку. Порадуйте себе і близьких за допомогою перевіреного покрокового рецепту з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Рис – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для соусу:
- Майонез – 4 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Бульйон – 400 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту ділимо на листя. Заливаємо їх окропом і залишаємо на 25 хвилин, накривши кришкою.
Крок 2. Дрібно ріжемо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.
Крок 3. Промиваємо під водою рис.
Крок 4. Для начинки вимішуємо м’ясний фарш, рис і цибулю.
Крок 5. Загортаємо начинку в капустяне листя. Формуємо акуратні голубці.
Крок 6. Викладаємо голубці в каструлю. З’єднуємо майонез з томатною пастою, бульйоном і сіллю. Заливаємо соусом заготовки і тушкуємо їх близько 40 хвилин.
Крок 7. Голубці зі свіжої капусти в соусі з майонезом готові. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!